Keystone logo
University of Technology, Jamaica (UTech)

University of Technology, Jamaica (UTech)

University of Technology, Jamaica (UTech)

Invoering

Plaats

De University of Technology, Jamaica (Utech), voorheen de Hogeschool voor de Kunsten, Wetenschap en Technologie is gelegen binnen de Greater Kingston Metropolitan Region in de parochie van St. Andrew en beslaat ongeveer 18,2 hectare. Het ligt in het oosten van de Hoop Botanische Tuinen in de Papine-Liguanea commerciële centra. De campus wordt bediend door meerdere buslijnen en ligt op loopafstand van de Mona Campus van de regionale Universiteit van de West-Indië en het Universitair Ziekenhuis.

geschiedenis

De universiteit werd opgericht in 1958, aanvankelijk onder de naam van de Jamaica Institute of Technology. In 1959 werd de naam veranderd in de Hogeschool voor de Kunsten, Wetenschap en Technologie, en werd opgericht onder de College of Arts, Science and Technology (CAST) Regeling van 1959. Dit werd bevestigd door een wet van het Parlement in 1964. In 1986 werd de CAST regeling herzien om het college een graad toekenning instelling te maken. De CAST Scheme ook wettelijk gemachtigd de instelling haar zaken onder twee bestuursorganen, te weten de Raad en de academische raad uit te voeren.

De instelling werd formeel toegekend University-status op 1 september 1995, onder de naam, werd de University of Technology, Jamaica, en volledig gecharterd op 29 juni 1999.

De geschiedenis van de instelling is nauw verbonden met de sociale en economische ontwikkeling van Jamaica. Van iets meer dan 50 studenten en 4 programma's in 1958, is de instelling uitgegroeid tot een belangrijke nationale instelling met een student bevolking van meer dan 11.000 geworden en biedt meer dan 100 verschillende programma's op het certificaat, diploma en diploma niveau.

Zijn academische aanbod en ontwikkeling zijn gemodelleerd op het Engels polytechnische systeem met de nadruk op flexibiliteit van aanpak, leren op de werkplek en professionele verbanden. Flexibiliteit in de academische aanbod komt tot uiting in de verschillende takken van het programma levering, die full-time en part-time (dag release, 's avonds) en coöperatieve werk gebaseerde programma's op te nemen. Daarnaast worden verschillende programma's franchise in een aantal communautaire Hogescholen en de meeste programma's zijn gekoppeld aan de nationale en internationale professionele organisaties.

Locaties

  • Kingston

    University of Technology, Jamaica, 237 Old Hope Road, , Kingston

    Vragen