Keystone logo
Université Toulouse III Paul Sabatier - Toulouse Graduate School of Earth and Space Science Masterdiploma in oceaan-, atmosfeer- en klimaatwetenschappen
Université Toulouse III Paul Sabatier - Toulouse Graduate School of Earth and Space Science

Masterdiploma in oceaan-, atmosfeer- en klimaatwetenschappen

Toulouse, Frankrijk

2 Years

Engels, Frans

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 686

Op de campus

Invoering

De masteropleiding Ocean, Atmosphere and Climate Sciences (SOAC), aangeboden in het Frans door de Université Toulouse III Paul Sabatier heeft tot doel specialisten op te leiden in meteorologie, oceanografie en klimaat- en milieuwetenschappen.

Het programma biedt theoretische en praktische lessen waarbij gebruik wordt gemaakt van onderzoeks- en omgevingsmonitoringfaciliteiten (hydraulische installaties, metingen vanuit de lucht, fysische / biogeochemische metingen, modellering, data-analyse, enz.). Veldwerk wordt ook uitgevoerd in het eerste en tweede jaar (M1 en M2): meteorologisch station, ballonradiosonde, vervuiling, bezoek aan de Pic du Midi en zeemetingen bij het Oceanologisch Observatorium van Banyuls sur Mer.

Studenten die zijn ingeschreven voor het SOAC-masterprogramma komen in aanmerking voor deelname aan de Toulouse Graduate School of Earth and Space Science. De TESS Graduate School biedt een verbeterd, multidisciplinair studieprogramma gericht op het monitoren en beheren van mondiale veranderingen. Geselecteerde studenten ontvangen financiële steun voor hun mobiliteit naar Toulouse en internationale mobiliteit tijdens hun studie. Dit geavanceerde programma wordt aangeboden in het Engels.

Dit masterprogramma biedt 3 tracks:

  • Climate Dynamics (DC): Richt zich op de opleiding van specialisten in de fysieke processen die plaatsvinden in de atmosfeer, de oceaan en de raakvlakken met het continentale oppervlak, evenals op experts op het gebied van klimaatvraagstukken.
  • Milieustudies (EE): Doel om toekomstige specialisten in milieuwetenschappen op te leiden, of het nu gaat om de domeinen lucht (atmosfeer en binnenlucht) of water, met aanvullende vaardigheden op het gebied van milieumetrologie.
  • Oceanografie en toepassingen (OA): Bedoeld voor de opleiding van de volgende generatie oceanografische onderzoekers en het creëren van expertise, met name in West-Afrikaanse instellingen voor onderzoek en industriële en commerciële toepassingen.

partnerships

Co-geaccrediteerde instelling(en): Nationaal Instituut voor Polytechnieken in Toulouse (INPT)

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Vragen