Keystone logo
University of Tartu Master in Estse en Fins-Oegrische talen
University of Tartu

Master in Estse en Fins-Oegrische talen

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 4.000 / per year

Op de campus

Invoering

 • Studeer Ests in Tartu, de beste plek ter wereld om Ests te studeren.
 • Het programma biedt uitstekende mogelijkheden om andere Fins-Oegrische talen te leren, zoals Fins, Hongaars, Komi, enz.
 • U kunt kiezen uit twee specialisaties Estse of Fins-Oegrische talen.
 • Het programma legt de nadruk op de ontwikkeling van digitale vaardigheden en biedt computationele taalkunde en programmeermodules.
 • Na je afstuderen kun je werken in het taalonderwijs, vertalen, diplomatie, toerisme, ondernemen, internationale samenwerking in meertalige omgevingen of je academische carrière voortzetten op doctoraal niveau.

De 2-jarige masteropleiding Estse en Fins-Oegrische talen (EFUL) is uniek omdat het een diepgaande taalstudie combineert met uitgebreide, op het Engels gebaseerde studies in taalkunde. We bieden specialisaties in Estse of Fins-Oegrische talen. Wat u ook kiest, u krijgt toegang tot gedeelde modules over theoretische en methodologische aspecten van synchrone en diachrone taalkunde, met de nadruk op actief taalleren, waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd. Het programma legt ook de nadruk op de ontwikkeling van digitale vaardigheden. Het biedt modules over computationele taalkunde en programmeren in samenwerking met het University of Tartu's Centre for Digital Humanities and Information Society.

Stel, je bent geïnteresseerd in Estse of Fins-Oegrische talen zoals Hongaars, Fins of Komi, en je zoekt een masteropleiding Taal- en Taalwetenschap. Dan is dit het programma voor jou! U kunt meteen met uw studie beginnen zonder eerstUT uw taalvaardigheid te ontwikkelen.

Waarom Estse en Fins-Oegrische talen studeren aan de University of Tartu?

 • Wees op de juiste plek! Tartu is de beste plek ter wereld om Estisch te studeren vanwege het uitstekende taalonderwijs van de University of Tartuen omdat de taal overal om je heen leeft. U kunt er helemaal in opgaan en nooit meer zoeken naar plekken om te oefenen met moedertaalsprekers.
 • Geweldige mogelijkheden om andere Fins-Oegrische talen te studeren: Tartu trekt al lang studenten en wetenschappers uit andere Fins-Oegrische sprekende gebieden. Talen als Fins, Hongaars en Komi worden gegeven door ervaren moedertaalsprekers. Andere Fins-Oegrische talen hebben ook gemeenschappen in Tartu waar je de taal kunt spreken en de cultuur kunt ervaren.
 • Baanbrekend onderzoek: de University of Tartu beschikt over enkele van de beste onderzoekers op het gebied van de Estse en Fins-Oegrische taalkunde en andere verwante disciplines zoals etnografie, folklore, geschiedenis en culturele studies.
 • Europese kwaliteit met lange universitaire tradities: de University of Tartu is doordrenkt met het gevoel van zijn illustere geschiedenis, die teruggaat tot 1632. Het Instituut voor Estse en Algemene Taalwetenschap ligt direct naast het beroemde 19e-eeuwse, neoklassieke hoofdgebouw van de universiteit, het gewaardeerde Toomemägi-park en op een steenworp afstand van het Stadhuisplein. De UT van vandaag is uitgerust met ultramoderne technologie en gemak in klaslokalen, terwijl de studententradities levend worden gehouden en ernaar wordt gestreefd het beste van oud en nieuw te combineren.
 • Academische excellentie: het EFUL-programma wordt gegeven in een sterke academische eenheid met expertise op veel subgebieden van de taalkunde en met verbindingen met verwante afdelingen en disciplines.
 • Internationale samenwerking op het gebied van onderzoek en onderwijs: Estse en Fins-Oegrische taalkundigen zijn ingebed in wereldwijde samenwerkingsnetwerken, die toegang geven tot toonaangevend onderzoek in het veld en verschillende mogelijkheden voor aanvullende cursussen. Studenten kunnen bijvoorbeeld profiteren van onze vele Erasmus-partnerschappen om in het buitenland te studeren, en een gevestigd netwerk van Fins-Oegrische instituten organiseert jaarlijkse winterscholen.
 • Speciale mogelijkheden voor beurzen en toelagen: Naast zes studieplekken met vrijstelling van collegegeld, zijn er een aantal beurzen en toelagen voor levensonderhoud beschikbaar specifiek voor EFUL-studenten. In het bijzonder zijn op verdiensten gebaseerde beurzen verkrijgbaar bij het Kadri, Nikolai en Gerda Rõuk Memorial Fund, evenals bij het Kindred Peoples' Program (de laatste specifiek voor studenten op het Fins-Oegrische taalspecialisatietraject) en zijn bedoeld om collegegeld te dekken ( 4000€/jaar) en subsidiëren de kosten van levensonderhoud (200€/mnd. gedurende 10 maanden). De Rotalia Foundation in de VS ondersteunt een student met een studiebeurs van € 2000 voor het academische jaar. Alle aanvragers komen automatisch in aanmerking voor studieplekken met vrijstelling van collegegeld. Voor de toeslagen voor levensonderhoud is een aparte (minimaal bUT ) aanvraag nodig; aanvragers ontvangen hierover meer informatieUT na het indienen van hun EFUL-aanvraag.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Ranglijsten

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Voorzieningen

Over de school

Vragen