Keystone logo
University of Tartu Master in desinformatie en maatschappelijke veerkracht
University of Tartu

Master in desinformatie en maatschappelijke veerkracht

1 Years

Engels

Full time

15 Sep 2024

10 Feb 2025

EUR 14.000 / per year

Op de campus

Invoering

Als reactie op de toenemende dreiging van desinformatie en vijandige informatieoperaties presenteert het Institute of Social Studies van de Universiteit van Tartu een eenjarig masterprogramma voor het opleiden van specialisten met interdisciplinaire expertise in het bestrijden van desinformatie. Dit programma is op maat gemaakt voor studenten uit landen die vaak het doelwit zijn van informatiemanipulatie en kwaadaardige desinformatie.

Estland, gelegen aan de oostgrens van de Europese Unie, heeft herhaaldelijk te maken gehad met uitdagingen voor zijn maatschappelijke veerkracht als gevolg van informatiemanipulatie en vijandige verhalen. Als reactie hierop heeft het land slimme digitale oplossingen, een hoog niveau van media- en informatiegeletterdheid en transparante besluitvormingsprocessen ontwikkeld. Ons masterprogramma biedt een unieke kans om van deze inspanningen te leren, waarbij wetenschappelijke kennis en praktische ervaringen van binnen en buiten het land samenkomen.

Het programma maakt gebruik van baanbrekend onderzoek op het gebied van communicatie, recht, psychologie, sociologie, datawetenschap en regionale studies om de maatschappelijke veerkracht in Europa, Eurazië en Centraal-Azië te vergroten. Studenten zullen zich verdiepen in de impact van desinformatie, verschillende dimensies van maatschappelijke veerkracht onderzoeken en bronnen van kwetsbaarheid identificeren. Studenten dragen bij aan een holistisch begrip van het probleem en de regionale oplossingen ervan door middel van op landen gebaseerde praktische projecten. Bovendien zal deze reis studenten verbinden met een internationaal professioneel netwerk dat zich dagelijks bezighoudt met het bestrijden van desinformatie.

De ontwikkeling en lancering van het programma worden medegefinancierd door het Development Cooperation Partnership van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen van de Republiek Estland.

Ideale studenten

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Ranglijsten

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Voorzieningen

Over de school

Vragen