Keystone logo
University of Tartu

University of Tartu

University of Tartu

Invoering

UT , opgericht in 1632, is de enige klassieke universiteit in Estland. Er studeren meer dan 13.000 studenten aan UT (incl. 1800 internationale studenten) en UT heeft 3800 medewerkers (incl. 1800 academische medewerkers (190 professoren)). Om de professionele competentie van haar studenten en academisch personeel te ondersteunen en te ontwikkelen, heeft de universiteit 80 partneruniversiteiten in 31 landen.

UT omvat 4 faculteiten en 4 hogescholen. Het grootste deel van UT bevindt zich in Tartu, de op één na grootste stad van Estland; de hogescholen bevinden zich echter in Pärnu, Viljandi en Narva. Tartu heeft 100.000 inwoners en een vijfde van de inwoners is student.

Tartu is een levendige studentenstad. Elk academisch jaar begint met eerstejaarsdagen en de hoogtepunten van elk semester zijn de Lente- en Herfststudentendagen, een festival van een week lang met evenementen speciaal voor studenten. UT heeft tal van studentenclubs en -verenigingen, variërend van professionele organisaties tot informele groepen. Voor internationale studenten is ESN Tartu de belangrijkste organisatie die zich richt op het welzijn van internationale studenten.

UT biedt een brede selectie van programma's en unieke disciplines voor studenten. UT neemt ook deel aan verschillende Erasmus Mundus- en andere gezamenlijke masterprogramma's die worden gegeven in samenwerking met 's werelds toonaangevende universiteiten. UT volgt het Bolognaproces wat betreft de organisatie van het onderwijs en het bachelor-mastersysteem (3+2) van studiemodules. De duur van een PhD-studie is 4 jaar. Het academisch jaar begint elk jaar begin september.

Ranglijsten

De University of Tartu ( UT ) is het toonaangevende onderzoeks- en opleidingscentrum van Estland. Het is de enige universiteit in de Baltische staten die in de top 1,2% van 's werelds beste universiteiten staat (QS World University Rankings 2021).

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

 • Tartu

  Ülikooli 18

  • Tallinn

   Kaarli pst 3 -- 202-203, 10119, Tallinn

   • Pärnu

    Ringi 35, 80012, Pärnu

    • Viljandi

     Posti 1, Viljandi, 71004 Viljandi maakond, Estonia, 71004, Viljandi

     • Narva

      University of Tartu Narva College Raekoja plats 2, Narva 20307, 20307, Narva

      Vragen