Keystone logo
University Of Savoie Mont Blanc Master in crisisanalyse en humanitaire actie
University Of Savoie Mont Blanc

Master in crisisanalyse en humanitaire actie

Chambéry, Frankrijk

0 Years

Frans

Full time

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Deze master biedt training in humanitaire actie en internationale samenwerking gericht op het verwerven van vaardigheden en kennis die nuttig zijn voor projectbeheer op deze gebieden.

De training is gericht op professionele onderdompeling in directe relatie met ngo's en internationale organisaties via de organisatie door studenten van microprojecten die worden uitgevoerd met lokale actoren die betrokken zijn bij solidariteit.

Er worden conferentietijden en gerichte educatieve uitstapjes georganiseerd om professionals uit de sector van activiteit in verband met de master (humanitaire en internationale samenwerking) mogelijk te maken. Het vindt plaats op een geschikte plaats voor dit soort bijeenkomsten en maakt deel uit van een proces van co-constructie en samenwerking met actoren uit het maatschappelijk middenveld.

doelen:

Professionals opleiden die bekwaam zijn in talen, in staat zijn om projecten te ontwerpen, opzetten en beheren in een context van samenwerking en internationale solidariteit, om relaties tussen actoren van verschillende culturen zowel in crisis- als postcrisissituaties tot stand te brengen en in het kader van ontwikkelingsacties.

Ze zullen een complexe omgeving kunnen begrijpen en zich kunnen aanpassen aan veranderende situaties. De verworven vaardigheden zullen helpen bij de aanpassing aan vele situaties (human resources, logistiek, financieel en administratief beheer, nieuwe technologieën, projectbeheer, enz.).

Deze vaardigheden zullen gebaseerd zijn op een gedegen kennis van economie, geopolitiek en internationaal solidariteitsprojectmanagement.

Ze kunnen optreden bij ngo's, internationale organisaties en agentschappen en lokale gemeenschappen.

De training is bedoeld voor studenten wier professionele doelstellingen gericht zijn op humanitaire actie en ontwikkeling, met een adequaat aanpassingsvermogen, een kritische geest en een openheid voor de wereld en de culturen.

Opleidingsverwachtingen:

Naast vloeiend Engels en een tweede vreemde taal (onder Italiaans, Spaans, Duits en Frans voor buitenlanders), kennis in economie, management, geopolitiek en internationale betrekkingen, evenals een uitstekende algemene cultuur en een professioneel project uitgedacht en gericht op internationale solidariteit (humanitaire noodsituatie of ontwikkeling).

Gerichte beroepen en professionele integratie:

Coördinator, coördinator / beheerder, project- / missiebeheerder

Projectleider

Zone beheerder

Hoofdkantoorbeheerder

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen