Keystone logo
USI Università della Svizzera italiana Master of Science in Software and Data Engineering (MSDE)
USI Università della Svizzera italiana

Master of Science in Software and Data Engineering (MSDE)

Lugano, Zwitserland

4 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline *

Sep 2024

CHF 4.000 / per semester **

Op de campus

* 30/04/24 voor niet-EU/EFTA; 30/06/24 voor EU/EFTA

** aanvragers wier officiële woonplaats in Zwitserland of Liechtenstein was op het moment van het eindexamen van de middelbare school - Maturità - betalen een verlaagd semestertarief van CHF 2.000 per semester

Invoering

Software speelt een cruciale rol in bijna alle aspecten van ons leven, inclusief transport, communicatie, economie en gezondheidszorg.

We vertrouwen op software om complexe en essentiële taken voor ons uit te voeren, zoals het beheren van onze financiën, het delen van de herinneringen van onze familie en vrienden, het diagnosticeren van ziekten, het besturen van vliegtuigen of het besturen van auto's. De complexiteit van deze taken wordt weliswaar transparant voor ons, maar verdwijnt niet: ze wordt gedestilleerd in de software waarvan onze beschaving afhankelijk is. We bevinden ons inderdaad al in het tijdperk van ultragrootschalige softwaresystemen, die zijn samengesteld uit miljoenen codecomponenten die met elkaar interacteren. In een dergelijk scenario kan de software niet worden begrepen zonder de gegevens ervan, en worden gegevens alleen waardevol dankzij de software die deze analyseert. Met andere woorden: software-engineering is erop gericht de complexiteit van software te beheersen en onder controle te houden. Data-engineering richt zich in plaats daarvan op het verzamelen, opslaan en verwerken van enorme hoeveelheden gegevens, die kunnen worden geanalyseerd om inzichten te verzamelen en besluitvormingsactiviteiten te ondersteunen. De master biedt cursussen die worden gegeven door 's werelds meest vooraanstaande onderzoekers van het Software Institute van de USI Faculteit Informatica.

Toegekende graad

Na de succesvolle afronding van het programma ontvangen studenten een Master of Science in Software and Data Engineering.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Ranglijsten

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen