Keystone logo
UPES

UPES

UPES

Invoering

Over UPES

Opgericht in 2003 door de UPES Act 2003 van de staat Wetgevende macht van Uttarakhand, UPES is een UGC-erkend en NAAC-geaccrediteerde University. UPES wordt wereldwijd erkend door QS Ratings met 5 sterren voor zowel inzetbaarheid (plaatsingen) als UPES en 4 sterren voor lesgeven. UPES biedt branchegerichte en gespecialiseerde graduate en postdoctorale cursussen via zijn acht scholen: School of Engineering, School of Computer Science, School of Design, School of Law, School of Business, School of Health Sciences, School of Smart Agriculture en School of Modern Media.

Waarom UPES aan UPES

150+ specialisaties gericht en branchegerichte niet-gegradueerde en postdoctorale programma's

Plaatsingen - 94% * Totale plaatsingen van batch die flauwvalt in 2019

* Plaatsingsstatistieken verwijzen naar het aantal studenten dat heeft gekozen voor en in aanmerking komt voor plaatsingen

Industry Alliances - Cursussen mede ontwikkeld en mede geleverd door IBM, Xebia, Cisco, Tata Power, L&T en nog veel meer

A lumni Advantage -

 • Plaatsingsondersteuning van 5 jaar na afstuderen
 • Incubatie, financiering en ondersteuning van de werkruimte
 • 35% studiebeurzen voor postdoctoraal onderwijs aan academische partnerinstellingen in het buitenland

Leren +

 • AI- en ML-ervaring
 • Design Thinking mogelijk gemaakt door IBM
 • Gratis toegang tot meer dan 3800 wereldwijde cursussen van Coursera

Plaatsingen -

 • 13400+ plaatsingen
 • 94% * Totale plaatsingen van batch flauwvallen in 2019
 • 3400+ recruiters
 • 60% recruiters

* Plaatsingsstatistieken verwijzen naar het aantal studenten dat heeft gekozen voor en in aanmerking komt voor plaatsingen

Hulponderwerpen

Hoe wordt UPES gesponsord?

UPES wordt gesponsord door Hydrocarbons Education & Research Society (HERS) die is geregistreerd onder de "Society Registration Act XXI van 1860" (Registratienummer S-41894 van 2002). HERS is een non-profitorganisatie die wordt gepromoot door een groep prominente professionals uit de industrie.

Hoe is de universiteit ontstaan? Is het eigendom van de overheid van de staat Uttarakhand / MoPNG / oliebedrijven?

UPES is opgericht op grond van een wet van de staat Wetgever van Uttarakhand die is aangemeld bij de regering van Uttarakhand Kennisgeving nr. 830 / Hoger onderwijs / 2003-3 (18) / 2003 van 1 september 2003. De gouverneur van Uttarakhand is echter de bezoeker van de universiteit en de hoofdsecretaris, hoger onderwijs; Govt. van Uttarakhand is de "vertegenwoordiger" van de deelstaatregering in verschillende raden van de universiteit.

Is de universiteit goedgekeurd door UGC? Wat is de betekenis van sectie 2 (f) van de UGC Act, 1956? Worden UPES cursussen erkend?

Elke in India gevestigde universiteit moet in overeenstemming zijn met sectie 2 (f) van de UGC-wet, die bepaalt dat:

Is UPES goedgekeurd door AICTE? Is er een dergelijke vereiste?

Krachtens de AICTE-wet en de daaropvolgende voorschriften hebben universiteiten die zijn opgericht krachtens een staats- of centrale wet in overeenstemming met sectie 2 (f) en 3 van de UGC-wet van 1956, geen AICTE-goedkeuring nodig. De universiteiten zijn echter alleen verplicht om AICTE-normen en -standaarden te handhaven en hebben geen voorafgaande goedkeuring van AICTE nodig voor het starten van technische en professionele cursussen.

Dit is ook verduidelijkt door het arrest van het Hon'ble Supreme Court in de zaak Bharathidasan University v / s AICTE waarin het Hof had geoordeeld dat:

"Het is niet verplicht voor een universiteit, opgericht op grond van een wet, om voorafgaande goedkeuring van de AICTE te vragen en te verkrijgen om een afdeling te starten voor het geven van een cursus of programma in het technisch onderwijs of een technische instelling als aanvulling op de universiteit zelf om technische cursussen naar keuze en selectie. De Bench zei ook dat de definitie van technische instelling een universiteit uitsluit van haar bevoegdheid, en wanneer een universiteit per definitie is uitgesloten van een technische instelling, om te interpreteren dat een dergelijke clausule of een dergelijke uitdrukking, waar de uitdrukking technische instelling ook voorkomt, zal omvatten een universiteit leest de wet voor wat daarin niet staat ”

Ontvangt de universiteit financiële steun uit andere bronnen?

UPES is een zelf gefinancierde universiteit en ontvangt geen subsidie of financiële steun van de regering van de staat Uttarakhand. De universiteit heeft ook geen recht op financiële steun of subsidies van UGC of enige andere bron die door de Indiase regering wordt gefinancierd.

Zal de graad die door UPES toegekend het embleem van UGC of een ander lichaam dragen?

De door de universiteit verleende graden dragen niet het embleem van UGC of enig ander orgaan.

Hoe is het bij UPES ? Dringt een overheidsbedrijf aan op goedkeuring door AICTE?

De universiteit heeft een uitstekend plaatsingstraject. De campusplaatsingen sinds de oprichting hebben 90%. Ga voor meer informatie naar elk van de schoolpagina's voor meer informatie over onze plaatsingsrecords.

Universiteiten hebben geen AICTE-goedkeuring nodig voor het starten van technische cursussen. Over het algemeen gaat de industrie door de reputatie en geloofwaardigheid van UPES bij het maken van campuswerving.

Plaatsingen gebeuren alleen via de campus? UPES deze bedrijven hun normale wervingsproces of hebben ze een speciaal ontworpen format voor UPES ?

Ja, plaatsingen gebeuren via werving op de campus. De wervingsbedrijven voor plaatsingen op de campus volgen hun standaard selectieprocedures.

Heb ik een laptop nodig?

Rekening houdend met de snel veranderende aard en het tempo van technologie, en nog belangrijker, met de voorkeuren van studenten voor een slim apparaat, heeft de universiteit besloten een CYOD-paradigma (Choose Your Own Device) toe te passen.

Als onderdeel van dit initiatief zijn de volgende richtlijnen van toepassing:

a) Het is verplicht voor elke inkomende student om te zijn uitgerust met een tablet of laptop die voldoet aan de onderstaande minimumspecificaties.

b) Het apparaat moet vooraf geïnstalleerde software voor legale besturingssystemen (OS) hebben, zoals hieronder gespecificeerd. Het eigendomsbewijs van het besturingssysteem moet bij de student zijn en op verzoek produceerbaar zijn gedurende de gehele duur van het ingeschreven programma of terwijl de student aanwezig is op de campus - afhankelijk van wat eerder is. Bovendien moet hetzelfde worden ingediend door de student op het moment van registratie.

c) Het apparaat moet via een normale VGA-poort kunnen worden aangesloten op een extern weergaveapparaat voor het weergeven van presentaties enz.

d) Het apparaat moet verbinding kunnen maken met een Wi-Fi-netwerk en Windows Active Directory-domeinverificatie van de gebruiker kunnen uitvoeren.

e) Het apparaat moet de mogelijkheid hebben om proxyserverinstellingen voor de browser in te voeren.

f) Het apparaat moet een extern toetsenbord hebben en verbinding kunnen maken met een externe server via het RDP-protocol.

g) De fabrikant van het apparaat moet ten minste één geautoriseerd servicecentrum of beschikbaarheid van de vereiste hardwareservice en -ondersteuning in Dehradun hebben. De student wordt geadviseerd om dit te bevestigen alvorens te kopen om studieverlies te voorkomen in geval van een storing in het apparaat.

h) Een student is verantwoordelijk voor het onderhoud van zijn / haar machine, inclusief het ophalen van kaartjes voor garantie / AMC-ondersteuning; voldoende verzekering; en zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en het onderhoud ervan en voor de wettelijke naleving van het systeem in overeenstemming met het OEM / ISV-licentiebeleid gedurende de gehele duur van het programma. Als er verlies / schade aan het apparaat is, is het de verantwoordelijkheid van de student om te zorgen voor tijdige correctie via het geautoriseerde servicecentrum in Dehradun. Daarnaast is de student verantwoordelijk voor het relevante papierwerk voor het indienen van een verzekering.

Aanbevolen minimale configuratie / specificatie voor laptops:

Processor: Intel Core i3 / gelijkwaardige AMD-processor of hoger

Geheugen: 4 GB of meer

Schermgrootte: 14 inch of hoger

Netwerkinterfaces: Wi-fi 802.11g / n; 10/100 Ethernet; Bluetooth

Poorten: USB 2.0; USB 3.0; VGA; HDMI

Harde schijf: 350 GB of hoger

Besturingssysteem: Windows XP / Vista / 7/8 Professional Edition [Verplicht] of Mac OS (Laatste versie.) Bewijs van eigendom verplicht.

Office-productiviteit: Productiviteitssuite waarmee Microsoft Office-documenten zoals Word, Excel, PowerPoint enz. Kunnen worden gemaakt en bewerkt (Microsoft Office Student Edition aanbevolen)

Aanbevolen minimale configuratie voor tablets:

Besturingssysteem: iOS / Android

Schermgrootte: 9 inch of hoger

Netwerkinterfaces: Wi-fi 802.11g / n; Bluetooth

Opslag: 32 GB of hoger

Interfaces: mogelijkheid om USB-drives aan te sluiten; Mogelijkheid om verbinding te maken met een extern projectieapparaat via de VGA-poort

Toetsenbord: extern (bedraad of draadloos)

Toepassingen: Office Productivity-suite met de mogelijkheid om Microsoft Office-documentindelingen zoals Word, Excel en PowerPoint te maken en te bewerken

Opmerkingen:

a) Een vergoeding van Rs. 5.000 / - (alleen roepies vijfduizend) zal worden betaald voor het leveren van geschikte software, internettoegangskosten en ondersteunende diensten voor IT-toepassingen aan de student.

b) De universiteit installeert een beheerde antivirus op elke laptop / apparaat (indien van toepassing) dat het universitaire netwerk binnenkomt. Dit is voor het optimaliseren van de bandbreedte die wordt gebruikt tijdens updates van virusdefinities en om ervoor te zorgen dat het apparaat geen beveiligingsrisico wordt dat andere gebruikers op het netwerk treft. Deze installatie is verplicht en het apparaat zal zonder dit niet op het netwerk worden toegelaten.

c) De universiteit beschikt over geschikte toegangscontrolesystemen die voorkomen dat een machine van een student verbinding maakt met het universitaire netwerk als de machine niet in overeenstemming is met acceptabel beleid - met name: de machine moet een legaal, correct gepatcht besturingssysteem hebben en een legale antivirus bijgewerkt met de nieuwste definities en patches.

d) Het apparaat moet worden gebruikt in overeenstemming met het beleid voor acceptabel IT-gebruik van de universiteit.

e) Microsoft Windows Home Basic / Premium-edities zijn niet acceptabel omdat deze geen ondersteuning bieden voor verbinding met een Windows-domein. Het minimale besturingssysteem moet Windows Professional zijn.

f) Hoewel de universiteit alle redelijke stappen zal ondernemen om een adequate toepassing en ondersteuning van het besturingssysteem voor het apparaat te garanderen, is de universiteit niet aansprakelijk voor enig verlies van academische uren als gevolg van slecht functionerende hardware / onjuist functioneren door onjuiste specificatie van het apparaat.

Aan welke toelatingseisen moeten aanvragers voldoen en hoe komen ze op de shortlist voor de Law-test en het interview?

Aanvragers moeten in totaal minimaal 50% punten behalen op hoger en hoger secundair niveau (10e en 12e), UPES voert UPES Law Studies Aptitude Test (UL-SAT) uit, gevolgd door groepsgesprek en persoonlijk interview. Men kan ook solliciteren op basis van CLAT Score / LSAT Percentile of Board Merit. Raadpleeg het informatiebulletin (op het tabblad Nu toepassen) voor meer informatie.

Waar zijn de formulieren beschikbaar?

Is het dezelfde pagina ook voor internationale studenten

U kunt online solliciteren op https: // admission. UPES .ac.in

Hoeveel examencentra zijn er voor UPESEAT?

UPES voert examens uit in 100 examencentra

Wat komt in aanmerking voor het aanvragen van UPES B.Tech-programma's?

Voor BTech-programma's

EXAM Pathway :

Minimaal 50% markeert in 10e en 12e

Minimaal 50% aggregaat in natuurkunde, scheikunde en wiskunde in 10e en 12e

UPES Engineering Aptitude Test (UPESEAT) gevolgd door gecentraliseerde counseling

NON EXAM Pathway : gecentraliseerde counseling via JEE Main Merit

JEE hoofdscores: minimaal 50% punten in 10e en 12e minimaal 50% totaal in natuurkunde, scheikunde en wiskunde

Voor B. Tech. LLB (Hons.) PROGRAMMA'S

UPES Pathway : UPES Engineering Aptitude Test (UPESEAT) gevolgd door gecentraliseerd advies via UPESEAT Merit-rang

NON EXAM Pathway :

Gecentraliseerde counseling via UPES Board Merit-rang

Gecentraliseerde begeleiding via UPES JEE Main Merit-rang

CLAT Merit / L-SAT India Merit - Via UPES CLAT / LSAT Merit Ranking

Voor M.Tech PROGRAMS

Minimaal 60% punten op hoger en hoger secundair niveau (10e en 12e)

Controleer individuele programma's voor programmaspecifieke criteria

Wat is de examendatum (UPESEAT)?

UPESEAT Online-examens worden afgenomen van 13 - 19 mei 2019. De laatste aanmeldingsdatum is 08 mei 2019.

Wat is de syllabus van UPESEAT?

De syllabus zou hetzelfde zijn als die van JEE-lichtnet.

Wat is het patroon van UPESEAT?

50 vragen elk voor PCM

30 vragen - Engels begrip

20 algemene vragen

Vanaf wanneer zijn de UPESEAT-toegangskaarten beschikbaar om te downloaden?

Toegegeven kaarten kunnen vanaf 30 april worden UPES vanaf de UPES website.

Wat zijn de dingen die nodig zijn in de portfoliopresentatieronde voor B.Des & M.Des?

Ik geloof dat Dikshant al in aanmerking komt en toelatingscriteria heeft in microsites gemaakt van internationale studenten

Voor B.Des

De Portfolio-vereisten tijdens het interview worden hieronder gegeven:

· Breng uw handgetekende schetsen / weergave met eenvoudige potloden, kleurmarkeringen / potloden of andere media zoals houtskool, natuurlijke kleurstoffen enz. - Deze kunnen van elk alledaags object zijn, van aard, symbolisch of experimenteel,

· Fotografie: u kunt uw fotografievaardigheden onder de aandacht brengen en door u aangeklikte afbeeldingen / afbeeldingen presenteren OF voor het geval u enige experimenten op digitale media hebt gedaan - tekenen, schetsen en renderen met behulp van digitale media, tools en technieken (2-dimensionaal, 3-dimensionaal),

· Breng een fysiek model / prototype mee - dwz iets gemaakt van klei, plastic, hout, karton enz.

Afgezien van het bovenstaande, kun je ook alles meenemen waarop je een experiment hebt gedaan om je creatieve vaardigheden uit te drukken / te proeven,

· Competitiecertificaten / een speciale vermelding - bijvoorbeeld klassecompetities etc. (indien aanwezig)

Voor M.Des

De Portfolio-vereisten tijdens het interview worden hieronder gegeven:

· Met de hand tekenen, schetsen en renderen met behulp van verschillende technieken en media, waaronder kleurmarkeringen en kleurpotloden (10-15 pagina's)

· Creatieve expressie - zowel 2D als 3D

· Mogelijkheid om 'Details' te waarderen

· Inzicht in materiaal - materiaalgedrag, kenmerken

· Portfolio review & Interview

Wat zijn infrastructuur- en hostelfaciliteiten, binnen de campus of daarbuiten, en wie beheert deze?

Woonblokken zijn gereserveerd voor beperkte accommodatie op de campus (op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt) afzonderlijk voor jongens en meisjes op basis van drievoudig delen. Afgezien hiervan zijn er een groot aantal particuliere hostels en betalende gastenverblijven die geschikt zijn voor studenten in de buurt van de campus. UPES heeft geen enkele directe of indirecte band met de Private hostels en neemt in dit verband geen enkele verantwoordelijkheid. Ouders wordt geadviseerd om de gegevens onafhankelijk te verifiëren voordat ze een regeling met het betreffende hostel afronden en ook een schriftelijk contract met de hosteleigenaren te ondertekenen. Ouders wordt ook afgeraden om vooruitbetalingen te doen zonder de faciliteiten zelf te controleren, aangezien ze ook moeten aandringen op een schriftelijk contract met de hosteleigenaar, waarin duidelijk de betalingsmodaliteiten voor vervroegde terugtrekking moeten worden vermeld, evenals regelingen tijdens de zomerschool, indien van toepassing.

Waar kunnen we de faculteitsdetails voor verschillende scholen in UPES ?

U kunt de details van onze facultaire school / afdeling hier bekijken: https: // UPES .ac.in / schools-faculty

Waar is de campus? Elke campus behalve Dehradun?

UPES is gevestigd in Dehradun (Uttarakhand). Het heeft maar 2 campussen in Dehradun. UPES Bidholi campus, bekend als Energy Acres, met programma's aangeboden door School of Engineering, School of Computer Science, School of Design en School of Health Sciences. UPES Kandoli campus, bekend als Knowledge Acres met programma's aangeboden onder de School of Law en School of Business.

Krijg ik een banklening om mijn opleiding bij UPES voort te zetten? Heeft UPES een band met een genationaliseerde / private bank?

Voor het gemak en de voordelen van de aankomende studenten van UPES is er een formele overeenkomst met de vooraanstaande genationaliseerde bank van India, de State Bank of India en de Oriental Bank of Commerce. De student kan al zijn / haar uitgaven dekken, zoals cursusgeld, hostel etc., terwijl hij een lening aanvraagt.

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

 • Dehradun

  P.O. Bidholi Via-Prem Nagar, 248007, Dehradun

  Opleidingen

   Instelling biedt ook:

   Vragen