Keystone logo
University for Peace Meester in conflictoplossing, vrede en ontwikkeling
University for Peace

Meester in conflictoplossing, vrede en ontwikkeling

Ciudad Colón, Costa Rica

11 Months

Spaans

Full time

31 May 2024

Aug 2024

USD 19.500 / per year *

Blended, Op de campus

* de betaalmethoden zijn: 1. Creditcard/debetkaart online. Betalingen met Discover- of American Express-kaarten worden niet geaccepteerd | 2. Bankoverschrijving/sinpe of bankstorting

Invoering

Dit masterprogramma heeft als doel leiders te trainen met de elementen van een integrale menselijke ontwikkeling voor de 21e eeuw. De essentiële kern van deze formatie zal het mogelijk maken te begrijpen dat de conflicten waarmee we worden geconfronteerd, vreedzaam moeten worden getransformeerd en opgelost, omdat dat de enige manier is om de basis te leggen voor vrede. De combinatie van deze elementen biedt toegang tot ontwikkeling in al zijn facetten: menselijke ontwikkeling, duurzaam en duurzaam. Daarom steunt onze visie de noties van de Verenigde Naties dat vrede, menselijke ontwikkeling en de transformatie en oplossing van conflicten transversaal elementen met betrekking tot gendergelijkheid en het non-discriminatiebeginsel moeten bevatten, namelijk dit ras. , sociaal, geweten, cultus of andere. Deze uitspraken worden beschouwd als voorwaarden, niet alleen voor ontwikkeling, maar ook voor het voortbestaan ​​van de planeet. Daarom behandelt dit programma deze drie facetten binnen de vier fundamentele pijlers van de Verenigde Naties: vrede, mensenrechten, duurzame ontwikkeling en de rechtsstaat.


De professional die de Master's Degree in Conflict Resolution, Peace and Development behaalt, kan:

  • De aard van hedendaagse internationale betrekkingen begrijpen in een multilaterale en geglobaliseerde context, inclusief in deze context kennis over de situatie in het algemeen van uitgesloten en gemarginaliseerde mensen van besluitvorming, toegang tot moderne hulpbronnen en technologieën en onderwijs , wat allemaal de oprichting van een duurzame en rechtvaardige ontwikkeling verhindert.
  • Beheers de belangrijkste elementen van de agenda voor internationale betrekkingen, met name die welke deel uitmaken van de Organisatie van de Verenigde Naties, de OAS en haar organisaties en aanverwante organisaties.
  • Bereid afgestudeerden voor om te werken in het openbaar bestuur van een staat, of in het internationale systeem of in NGO's met internationale en inclusieve elementen in hun agenda.


De afgestudeerden van dit programma werken in ngo's op nationaal en internationaal niveau, universiteiten, overheden, particuliere bedrijven en in hun eigen ondernemingen. Bezoek Humans of UPEACE om enkele van hun verhalen te leren kennen.

Studentenleven

De Universiteit voor Vrede wordt gekenmerkt door zijn diversiteit en multiculturalisme. Voor 2018-2019 hebben we 174 studenten uit 55 landen (166 vrouwen versus 58 mannen). Als gevolg daarvan is onze campus altijd vol met studentenactiviteiten, meestal georganiseerd door de studenten zelf. In de afgelopen jaren hebben we yogalessen gehad, gesprekslessen in verschillende talen, de viering van culturele avonden (Aziatische nacht, Latijnse avond, Europese nacht, enz.), Evenals institutionele activiteiten die openstaan ​​voor studenten (Zumba-lessen, lunches academici, enz.) We nodigen je uit om je aan te sluiten bij bestaande activiteiten en diegenen voor te stellen die onze gemeenschap kunnen verrijken.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen