Keystone logo
University for Peace MA in religie-, cultuur- en vredesstudies
University for Peace

MA in religie-, cultuur- en vredesstudies

Ciudad Colón, Costa Rica

1 Years

Engels

Full time

31 May 2024

Aug 2024

USD 19.500

Op de campus

Invoering

Is het voor jou?

Ben je een vredesbeoefenaar die werkt met lokale of internationale organisaties en wil je meer weten over hoe religieuze en culturele kwesties moeten worden beschouwd in vredes- en conflictsituaties?

Ben je een religieuze geleerde die geïnteresseerd is in het uitbreiden van je perspectieven over hoe religies kunnen worden gebruikt als instrumenten om vrede te bouwen?

Ben je student of afgestudeerd en zie je jezelf betrokken bij vredesopbouw en vredeshandhaving, terwijl je je bewust bent van religieuze en culturele gevoeligheden rondom dit werk?

Ben je geïnteresseerd in het leren van de vaardigheden die nodig zijn om gemeenschappen te verbinden via interreligieuze initiatieven?

Wil je de nuances van conflicten bestuderen door een intersectionele lens en deze onderzoeken in relatie tot structurele aspecten zoals die van onder meer ras, etniciteit, geslacht, bekwaamheid en klasse?

Wil je een jaar lang een masteropleiding volgen die je ondersteunt bij het aangaan van wetenschappelijke debatten op het gebied van religie, cultuur en vredesstudies aan een wereldwijde universiteit waar studenten en docenten uit alle hoeken van de wereld komen?

Wat ga je leren?

Opgericht door het Dr. ALISSA Fellowship-programma, stelt het programma Master's in Religion, Culture, and Peace Studies je in staat om je te verdiepen in een rigoureus studieprogramma. Met de co-sponsoring van de Muslim World League, de Pauselijke Universiteit van Lateranen en het World Jewish Congress, is dit programma ontworpen om uw kritisch denkvermogen te voeden, uw onderzoeksvaardigheden te bevorderen en u de kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om te worden een intersectionele geleerde die zich bewust is van de religieuze en culturele dimensies van conflicttransformatie en vredesopbouw. Via dit programma zul je:

 • Bekend zijn met de huidige theoretische en praktische debatten en trends op het gebied van religie, cultuur en vredesstudies;
 • Een diepgaand begrip ontwikkelen van het systeem van de Verenigde Naties en aanverwante organisaties die werken aan vrede in lokale, regionale en internationale contexten;
 • Doe onderzoek dat u in staat stelt religie en cultuur kritisch te analyseren zoals ze zich in verschillende contexten manifesteren;
 • Begrijpen hoe religie historisch gezien is gebruikt om geweld te rechtvaardigen en is gebruikt als middel om de vrede te herstellen;
 • Analyseer conflictsituaties rekening houdend met de betrokken religieuze en culturele invloeden;
 • Leer conflicttransformatievaardigheden waarmee u interreligieuze initiatieven in diverse gemeenschappen kunt uitvoeren;
 • Voer een intersectionele analyse uit met een genderbewuste lens en stel strategieën voor om duurzame vrede te bereiken.

MA in religie-, cultuur- en vredesstudies: universiteitsbrede cursussen

Je ontvangt, samen met je collega's van andere programma's, cursussen over vredes- en conflicttheorieën en -praktijken, het VN-systeem, de relatie tussen identiteitspolitiek en vredesopbouw, en onderzoeksmethoden. De studenten van dit MA-programma krijgen ook praktische training over het werken in conflictgebieden.

MA in religie-, cultuur- en vredesstudies: programmaspecifieke cursussen

Naast de universiteitsbrede vakken volgen studenten in deze opleiding 10 opleidingsspecifieke vakken. Deze cursussen omvatten:

 • Tools voor conflicttransformatie;
 • Identiteitspolitiek, inclusie en vredesopbouw Perspectieven op religie en samenleving;
 • Religies, culturen en vredesopbouw Religie, cultuur en ecologie;
 • Religie en diplomatie;
 • Aanzetten tot haat tegengaan;
 • Verzoening, gerechtigheid en vrede;
 • Onderwijs voor Duurzaamheid;
 • identiteitspolitiek, inclusie en vredesopbouw;
 • Thesis / Capstone / Stage: In de laatste maanden van het MA-programma maak je een op onderzoek gebaseerde scriptie of een sluitstukproject. Je hebt ook de mogelijkheid om een stage te kiezen bij een relevante organisatie om je MA-programma-eisen te voltooien.

Waar ga je studeren?

De MA in Religion, Culture, and Peace Studies wordt aangeboden door de internationaal erkende afdeling Peace and Conflict Studies van de University for Peace . Als toonaangevend centrum voor onderzoek en onderwijs op het gebied van vrede en conflict biedt de afdeling verschillende andere MA-programma's op het gebied van internationale vredesstudies, vredeseducatie, inheemse wetenschap en vredesstudies, media en vrede, en gender en vredesopbouw. Het richt zich op een diverse, wereldwijde groep studenten. Instructie wordt gegeven door een groep vooraanstaande wetenschappers en deskundige beoefenaars in het veld.

De University for Peace - opgericht door de Algemene Vergadering van de VN in 1980 - heeft de afgelopen vier decennia leiders voor vrede getraind. Het is 's werelds toonaangevende onderwijsinstelling op het gebied van vrede en conflictoplossing bij het nastreven van het mandaat dat haar door de Algemene Vergadering is gegeven, namelijk "om de mensheid een internationale instelling voor hoger onderwijs voor vrede te bieden en met als doel het bevorderen van onder alle mensen de geest van begrip, verdraagzaamheid en vreedzaam samenleven, om de samenwerking tussen volkeren te stimuleren en om obstakels en bedreigingen voor de wereldvrede en vooruitgang te helpen verminderen, in overeenstemming met de nobele ambities die zijn verkondigd in het Handvest van de Verenigde Naties".

Hoe toepassen?

 1. Ga naar onze website en vind het programma van uw keuze door naar de sectie Programma's te gaan. We raden u aan de "Is het iets voor u"-kaarten voor elk programma te lezen, omdat ze zijn ontworpen om u te helpen het programma te vinden dat het beste bij uw professionele profiel past.
 2. Klik op Vereisten in de bovenste menubalk van het programma van uw keuze om meer te weten te komen over de vereiste documentatie die u bij de hand moet hebben bij het invullen van uw aanvraagformulier.
 3. Lees de instructies en klik op Nu toepassen om het aanvraagproces te starten.
 4. Noteer uw sollicitatiecode voordat u begint met het invullen van het formulier. De online applicatie slaat automatisch je voortgang op terwijl je door de schermen gaat, maar je hebt deze code nodig om terug te keren naar een onvoltooide applicatie.
 5. Neem op elk moment tijdens het aanvraagproces contact op met het Admissions Team voor hulp. De toelatingsmeldingen komen via e-mail, dus houd je inbox in de gaten
 6. Nadat uw aanvraag is ingediend, zal het Admissions Team deze beoordelen en u informeren over uw toelatingsstatus.
 7. Nadat u bent geaccepteerd bij UPEACE , moet u uw toelatingspakket controleren en de benodigde documentatie invullen om uw inschrijving te voltooien.
 8. Zodra uw eerste betaling is ingediend, neemt UPEACE contact met u op over uw visumaanvraag en huisvestingsopties.

Maak je klaar voor een transformatief jaar bij UPEACE !

Beurzen en vrijstellingen

30%

 • Staatsburger of onderdaan van een land dat het UPEACE -handvest heeft ondertekend;
 • Studenten die een bachelor- of masterdiploma hebben behaald aan een partneruniversiteit;
 • veteranen van het vredeskorps;
 • Alleen voor MA in het Spaans (Resolución de Conflictos, Paz y Desarrollo): Staatsburgers of onderdanen van landen waar Spaans de officiële taal is.

50%

 • Hoogleraren van een partneruniversiteit;
 • Costa Ricaanse burgers en ingezetenen (gastland) Huidige, fulltime VN-medewerkers en vrijwilligers Leden van de officiële diplomatieke missies bij de VN;
 • Gedocumenteerde vluchteling of asielzoeker UPEACE Alumni.

30 - 50%

 • Op verdiensten gebaseerd (discretionair)

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Over de school

Vragen