Keystone logo
University for Peace MA in milieu, ontwikkeling en vrede met specialisatie in milieubeveiliging en bestuur
University for Peace

MA in milieu, ontwikkeling en vrede met specialisatie in milieubeveiliging en bestuur

Ciudad Colón, Costa Rica

11 Months

Engels

Full time

31 May 2024

Aug 2024

USD 19.500 / per year *

Blended, Op de campus

* Kosten kunnen worden betaald via online creditcardbetaling (betalingen met American Express worden niet geaccepteerd) of internationale bankoverschrijvingen naar onze banklocatie in Costa Rica (ALLEEN in USD)

Invoering

De Master of Arts Degree in Environment, Development, and Peace (EDP) biedt uitgebreide training in kwesties van duurzame ontwikkeling, milieubeheer, beheer van natuurlijke hulpbronnen en milieuconflictbeheer vanuit zowel ecologische als sociale perspectieven. Het omvat een breed scala aan onderwerpen en thema's, waaronder voedselsystemen, waterbeheer, bosbouw, kusthulpbronnen, klimaatverandering, stedelijke ecologie en sociale bewegingen . Het programma richt zich op de menselijke dimensies van het verband tussen milieu en ontwikkeling , waarbij de verbanden tussen lokale perspectieven en bredere processen op nationaal, regionaal en mondiaal niveau worden benadrukt en het belang wordt benadrukt van politiek-economische structuren en ongelijkheid bij de toegang tot hulpbronnen als belangrijkste drijfveren in milieuconflicten en wereldwijde milieuveranderingen. Het programma bereidt studenten voor op een breed scala aan loopbanen in zowel milieu- als ontwikkelingsbeleid en programmering in de publieke, private en non-profitsector.

Milieubeveiliging en -beheer

Deze specialisatie is bedoeld voor diegenen die willen werken aan mondiale vraagstukken op het gebied van milieubeheer. Studenten gaan kritisch om met kwesties met betrekking tot wereldwijde milieuverandering en veiligheid. Ze krijgen inzicht in verschillende theoretische kaders, institutionele instrumenten en praktische technieken met betrekking tot onder meer water, voedsel en klimaatverandering. Specifiek zullen studenten met de specialisatie milieubeveiliging en governance de volgende cursussen volgen als onderdeel van hun opleiding: Climate Change Governance; Waterzekerheid of Voedselzekerheid; Milieu, Conflicten en Duurzaamheid.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen