Keystone logo
University for Peace MA in inheemse wetenschap en vredesstudies
University for Peace

MA in inheemse wetenschap en vredesstudies

Ciudad Colón, Costa Rica

2 Semesters

Engels

Full time

31 May 2024

Aug 2024

USD 19.500 / per year *

Blended, Op de campus

* vergoedingen kunnen alleen in USD worden betaald via online creditcardbetaling of internationale bankoverschrijvingen naar onze banklocatie in Costa Rica. American Express- en Discover-kaarten worden niet geaccepteerd

Invoering

Is het voor jou?

Wil je de huidige wereldwijde crises waarmee de mensheid wordt geconfronteerd oplossen door verouderde paradigma's te transformeren?

Ben je geïnspireerd om te leren hoe inheemse kennis en westerse wetenschap in verschillende disciplines en beroepen kunnen worden gebruikt om crises en conflicten te transformeren en vrede op te bouwen?

Wil je een jaar studeren in een academisch uitdagende omgeving, aan een wereldwijde universiteit met studenten, docenten en inheemse ouderlingen van over de hele wereld?

Overzicht

De samenvloeiing van geavanceerde westerse en inheemse wetenschap en kennis heeft de deuren geopend naar een nieuw paradigma van vrede en ontwikkeling. De Master of Arts in Indigenous Science and Peace Studies (ISPS) brengt deze twee manieren van weten samen om een falend raamwerk uit te dagen met beproefde methodologieën die het leven in stand houden en transformerende kansen creëren te midden van de wereldwijde catastrofes waarmee we nu worden geconfronteerd. De kern van het programma is de transformatie van beleid, diplomatie, ontwikkelingsmodellen en innovatieve technologieën op manieren die de onderlinge verbindingen van mensen respecteren en sterkere en duurzamere oplossingen in alle sectoren van de samenleving mogelijk maken. Onderwezen vanuit het perspectief van inheemse wetenschap en wijsheid, biedt ISPS studenten de mogelijkheid om ondergedompeld te worden in uitwisselingen met inheemse kennisbewaarders, gemeenschapsleiders, wetenschappers en wetenschappers van over de hele wereld. Ze zullen onderzoek moeten doen naar een van hun voorouderlijke afstammingslijnen om het begrip van hun aardse verbindingen te verdiepen. Studenten leren over inheemse wetenschappelijke methodologieën, dekolonialiteit en de erfenissen van moderniteit en kolonialisme. Gedurende het programma worden studenten uitgedaagd om meer te weten te komen over hun eigen identiteit. Deze benadering stelt studenten in staat om levensondersteunende principes in hun werk te belichamen ten behoeve van de soevereiniteit, zelfbeschikking en vrede van mensen. ISPS zal de vastberadenheid en vaardigheden van studenten concentreren en een duidelijke vuurvisie voor de vernieuwing van de aarde aanwakkeren.

toelatingen

Over de school

Vragen