Keystone logo
University of Ljubljana

University of Ljubljana

University of Ljubljana

Invoering

Elk nieuw academisch jaar biedt nieuwe kansen voor academische en persoonlijke groei, en we kijken ernaar uit je aan te moedigen op deze opwindende reis van leren en ontdekken. We heten je van harte welkom in dit informatiepakket van onze opleidingen en hopen dat je iets interessants vindt.

Informatie dagen 2024

Je studie kiezen is een van de belangrijkste beslissingen in je leven. We raden je aan om goed na te denken over wat je leuk vindt, want dat maakt studeren een stuk gemakkelijker. Bezoek onze websites en sociale netwerken van de faculteiten waarin je geïnteresseerd bent, leer alles wat je moet weten wanneer ervoor kiest om aan onze universiteit te studeren en bereid je vragen voor. Als je advies of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zullen ons best doen om je alle informatie en antwoorden op al je vragen te geven.

 • Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de online infosessies, die worden gehouden op 22 en 23 februari 2024 om 13.00 uur CET. De online sessie geeft je de mogelijkheid om uit de eerste hand informatie te krijgen over studeren aan de Universiteit van Ljubljana en wonen in Slovenië, en om vertegenwoordigers van enkele academies en faculteiten te ontmoeten. Deze sessie is in het Engels.
 • Op 1 maart 2024 om 14.00 uur CET organiseren we een online Q & A sessie, een goede manier om vragen te stellen en meer te weten te komen over de aanvraag-toelatingsprocedure voor undergraduate studiesen erkenning van buitenlands secundair onderwijs. Deze sessie is in het Engels.

t

Schrijven:

Meer informatie over bachelor- en single-cycle masteropleidingen en de aanmeldingsperioden vind je hier .

De oproep voor inschrijving 2024/2025 voor master- en doctoraatsstudies wordt binnenkort gepubliceerd.

De meeste van onze leden (academies en faculteiten) zijn gevestigd in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, met uitzondering van onze faculteit Maritieme Studies en Transport, die in Portorož aan de Adriatische Zee ligt.

Ljubljana is een zeer aangename en jeugdige stad om in te wonen. We hebben veel musea, galerieën, theaters, bioscopen, instituten, bibliotheken en een van de oudste filharmonische orkesten ter wereld. In het stadscentrum vind je veel pubs, restaurants, clubs en winkels. Er zijn ook veel groene ruimtes. Kongresni trg (plein) is een van de centrale pleinen in Ljubljana waar ook het rectoraat van de universiteit van Ljubljana is gevestigd.

Onze opleidingen strekken zich uit over alle studiegebieden: Kunst, Schone Kunsten, Natuurwetenschappen, Technologie en Techniek, Sociale Wetenschappen, Geesteswetenschappen, Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen en Sport, die zijn ontworpen in overeenstemming met de richtlijnen van het Bolognaproces. Binnen de universiteit van Ljubljana en in samenwerking met buitenlandse universiteiten bieden we gezamenlijke, interdisciplinaire en multidisciplinaire studieprogramma's in alle drie cycli. Naast colleges, tutorials en seminars leggen we grote nadruk op praktische training, het betrekken van studenten bij projectwerk, internationale uitwisselingen, loopbaanbegeleiding en buitenschoolse en andere activiteiten.

Als onze student heb je een geweldige kans om te studeren in de diverse internationale gemeenschap met veel gastprofessoren en internationale studenten van over de hele wereld. Elk jaar ongeveer 40.000 studenten upgraden en ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden aan onze instelling, onder hen, we hebben 8%, zijn internationale studenten. De Universiteit van Ljubljana programma's worden afgerond door meer dan de helft van alle bachelor afgestudeerden in Slovenië, meer dan twee derde van de master en specialisatie graad houders, en meer dan 80 procent van de doctors in de wetenschap.

Onze toewijding aan academische excellentie en diversiteit aan activiteiten wordt bevestigd door deinternationale ranglijsten van universiteiten en vele andere nationale en internationale erkenning van de studie- en onderzoeksresultaten van onze academische en onderzoeksgemeenschap.

Een bijzondere zorg van de Universiteit van Ljubljana is de overdracht van kennis naar de industrie, voor de veiligheid van het milieu, de gezondheid van mensen, de kwaliteit van leven en de welvarende economie, en daarom werken we nauw samen met veel Sloveense en buitenlandse bedrijven. Onze partners zijn vooraanstaande multinationals en Sloveense toporganisaties.

Op www.uni-lj.si/study vind je informatiegidsen die speciaal zijn ontworpen voor internationale studenten die aan de Universiteit van Ljubljana willen studeren, informatie over opleidingen en aanvullende nuttige informatie die je start hier vergemakkelijken. Deze gidsen zijn speciaal ontworpen om je te helpen een goede keuze te maken en de juiste beslissing te nemen bij het kiezen van je opleiding aan de universiteit. Onze tutorials geven je inzicht in de studiemogelijkheden aan de Universiteit van Ljubljana en het leven in Slovenië. Je kunt ook programma's zoeken op velden en categorieën.

Je moet een aanvraag voor inschrijving en erkenning van een buitenlandse opleiding indienen via eVŠ web portal (links naar aanvraagperiodes en de tijdlijn voor de toelatings- en erkenningsprocedure). Informatie over aangeboden opleidingen, gegevens over studieduur, inschrijvingsvereisten, het aantal open plaatsen, studiewijze enz. vind je in de Oproep tot inschrijving. Om je te helpen met de aanmeldings- en toelatingsprocedure hebben we videopresentaties en instructies opgesteld die beschikbaar zijn op www.uni-lj.si/study/impressions/promotional-material.

Bekijk voor meer informatie over onderwijssystemen en -beleid in Slovenië de korte videoserie die is gemaakt door ons ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Sport.

Toelatingsprocedure

Welkom gids

Om het beste te maken van je korte tijd bij ons, hebben we deze welkomstgids samengesteld die je zal helpen om van je verblijf aan de Universiteit van Ljubljana een waardevolle studie-ervaring en een onvergetelijke tijd in je leven te maken.

Mochten er na het lezen van deze gids nog vragen onbeantwoord blijven, neem dan gerust contact met ons op:
Erkenning van buitenlands secundair onderwijs: [email protected]
Erkenning buitenlands onderwijs voor inschrijving master- en doctoraatsstudies en overstap: neem contact op met de bevoegde persoon van de betreffende faculteit/academie
Aanvraag- en toelatingsprocedure: [email protected]
Technische assistentie voor het invullen van de inschrijvingsaanvraag: [email protected]
Jaar Plus: [email protected]
Sloveense taalcursussen: [email protected]
Beurzen: [email protected]
Informatie over Visa: [email protected]

Je kunt ook je horizon verbreden met onze zomercursussen in een inspirerende internationale omgeving of studeren als uitwisselingsstudent voor een heel academiejaar of een semester.

We nodigen je uit om je academische pad bij ons te beginnen, je persoonlijke en professionele carrièremogelijkheden te vergroten en een waardevol lid te worden van onze trotse en creatieve academische gemeenschap.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen op onze universiteit.

Indrukken van studenten

Studenten vormen het hart van onze gemeenschap en de motivatie van onze docenten en medewerkers. We worden aangemoedigd om van elkaar en de verscheidenheid aan mogelijkheden te leren die worden geboden door studie, sociale, culturele, recreatieve, sport- en buitenschoolse activiteiten in onze diverse academische gemeenschap.

De Universiteit van Ljubljana is een open instelling. We kijken uit naar zoveel mogelijk studenten uit andere landen. Voor ons zijn jullie ambassadeurs van vriendschap in de betrekkingen tussen jullie landen en Slovenië. Banden die tijdens de studie ontstaan, worden meestal een leven lang gekoesterd. We nodigen je uit om je academische pad bij ons te beginnen, je persoonlijke en professionele carrièremogelijkheden te vergroten en een waardevol lid te worden van onze trotse en creatieve academische gemeenschap.

Website: www.uni-lj.si/study

E-mail: [email protected]

Campusfuncties

De University of Ljubljana , opgericht in 1919, met 23 faculteiten en 3 kunstacademies , is de oudste en grootste instelling voor hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en kunst in Slovenië. De universiteit bevordert fundamenteel, toegepast en ontwikkelingsonderzoek. Tegenwoordig University of Ljubljana tot de top 3% van universiteiten ter wereld.

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Ljubljana

   University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

   • Ljubljana

    University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

    • Ljubljana

     University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering Tržaška cesta 25, 1000, Ljubljana

     • Ljubljana

      University of Ljubljana Faculty of Public Administration Gosarjeva ulica 5, 1000, Ljubljana

      • Ljubljana

       Kongresni trg, 12, 1000, Ljubljana

       Vragen