Keystone logo
University of Applied Arts Vienna

University of Applied Arts Vienna

University of Applied Arts Vienna

Invoering

Als toonaangevend expertisecentrum op het gebied van kunst en onderzoek wordt de Angewandte nationaal en internationaal erkend.

 • Projecten en evenementen van de hoogste kwaliteit worden ontwikkeld in alle kunst- en onderzoeksdisciplines van de Angewandte. De Angewandte neemt een leidende positie in in de Oostenrijkse kunst en cultuur.
 • Op het gebied van artistiek onderzoek speelt de Angewandte een sleutelrol in Oostenrijk en heeft het ook internationaal grote erkenning gekregen. Het steeds terugkerende succes van aanvragen van de universiteit bij het Oostenrijkse Science Fund (FWF) -programma voor kunstgebaseerd onderzoek (PEEK) geeft sterk bewijs voor het hoge prestatieniveau.
 • Uitstekende internationale kunstenaars en wetenschappers in alle takken van de Angewandte geven essentiële impulsen in de ontwikkeling van hun individuele disciplines, en ook buiten de grenzen van hun disciplines - zij het in hun kunstwerken, in hun publicaties, in tentoonstellingsorganisatie, op de kunstmarkt , in de creatieve industrie of via hun media-aanwezigheid.
 • De Angewandte beschikt over een dicht geweven en structureel gevestigde netwerk van internationaal gerenommeerde instellingen en experts, die tal van samenwerkingsmogelijkheden bieden aan nationale en internationale partners en geïnteresseerde partijen.

Students learning together


Door zijn acties geeft de Angewandte effectieve impulsen bij het vormgeven van de samenleving.

 • Transdisciplinair opgezette projecten onder leiding van de Angewandte hebben de reputatie regelmatig relevante impulsen en bijdragen te leveren aan processen van sociale ontwikkeling.
 • Afgestudeerden van de Angewandte kunnen als professioneel succesvolle, innovatieve, kritisch ingestelde, verantwoordelijke en transgressief denkende persoonlijkheden een vormende rol spelen bij het vormgeven van de kunstwereld, de creatieve industrie en daarbuiten.
 • Als een belangrijk centrum voor evenementen en tentoonstellingen profiteert de Angewandte van een aankomende architecturale vernieuwing en uitbreiding die het potentieel vergroot om relevante artistieke en wetenschappelijke kennis rechtstreeks te communiceren naar diverse doelgroepen in de samenleving.
 • Relevante verhandelingen in de politiek van cultuur en onderwijs worden actief ontwikkeld en gevormd door bijdragen van de Angewandte.


De Angewandte levert een belangrijke bijdrage aan de versterking van Oostenrijk als innovatiehub.

 • Door interdisciplinair zijn eigen in-house expertise te combineren met relevante onderzoekspartners, draagt de Angewandte bij aan diverse projectopstellingen om innovatieve en sociaal-politieke doelen te bereiken.
 • Afgestudeerden, deelnemers in de creatieve industrie (bijv. Nieuw opgerichte of innovatiegerichte kleine en middelgrote bedrijven), samenwerkingspartners en andere geïnteresseerden maken gebruik van kennis, ondersteunende expertise en diensten van de Angewandte (bijv. Bij het verwerven van financiering van EU-subsidies).
 • Zo vervult de Angewandte een brugfunctie tussen nationale en internationale protagonisten, waardoor deze functie tegelijkertijd zorgt voor een duurzame verankering in relevante vakgebieden.


Bij de Angewandte wordt verschil - inhoudelijk, methodisch, cultureel - gezien als een uitdaging en een kans om constructief-kritische interactie aan te gaan.

 • Door de basisdoelen van de Angewandte up-to-date te houden met de wereld van vandaag, worden de creatieve ideeën en energieën van visuele en mediakunst, design, architectuur, esthetiek, kunstgeschiedenis en de natuur- en cultuurwetenschappen in levendige en respectvolle interactie gebracht. Zo kan de uitdagende balans tussen esthetisch-artistieke eisen en resultaatgerichte verwachtingen worden gehandhaafd.
 • Het samenspel van verschillende creatieve perspectieven leidt tot inclusieve benaderingsmethoden, die zorgen voor een verantwoorde en goed geïnformeerde interactie met sociopolitiek of ideologisch geladen kwesties.

Locaties

 • Vienna

  Vienna, Oostenrijk

Vragen