Keystone logo
University of Malta Dual Master of Arts in conflictoplossing en mediterrane veiligheid
University of Malta

Dual Master of Arts in conflictoplossing en mediterrane veiligheid

Valletta, Malta

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 14.500 / per year

Op de campus

Invoering

Dit dual degree-programma combineert de faculteiten van twee gerenommeerde onderwijsinstellingen: George Mason's Institute for Conflict Analysis and Resolution , het oudste en grootste programma voor graduate conflictstudies in de Verenigde Staten, en de Mediterranean Academy of Diplomatic Studies van University of Malta , die biedt de afgelopen twintig jaar geavanceerde diploma's in diplomatie en bouwt bruggen tussen Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

ICAR en MEDAC zullen de onderwijsverantwoordelijkheden in dit programma delen. Studenten die dit gezamenlijke postdoctorale programma met succes afronden, verdienen twee masterdiploma's: MSc Conflict Analysis and Resolution van de George Mason University en een MA Conflict Resolution and Mediterranean Security van de University of Malta . Het programma is bedoeld om studenten een scala aan theoretische en praktische hulpmiddelen te bieden waarmee ze:

  1. Voer een systematische en voortdurende studie uit van de aard, oorsprong en soorten conflicten,
  2. Analyseer de internationale betrekkingen en veiligheidsscenario's van de Middellandse Zee en in het bijzonder de aard, soorten en oorsprong van de conflicten in de regio,
  3. Ontwikkel de vereiste processen en voorwaarden voor de productieve oplossing van conflicten,
  4. Pas de theorieën, vaardigheden, processen en technieken toe op empirische case-studies die gericht zijn op de Middellandse Zee.

MSc Conflictanalyse en -oplossing

Het hoofddoel van dit programma is om studenten een scala aan theoretische en praktische hulpmiddelen te bieden waarmee ze effectief kunnen omgaan met conflicten op micro- en macroniveau. Het legt ook een specifieke nadruk op de mediterrane context als een gebied waar deze vaardigheden bijzonder nuttig zijn.

Studenten die dit gezamenlijke postdoctorale programma met succes afronden, verdienen twee Masters-graden:

MS Conflict Analysis and Resolution van de George Mason University en een MA Conflict Resolution and Mediterranean Security van de University of Malta .

De cursuslevering begint met elk nieuw academiejaar eind september. De cursusduur loopt over twaalf maanden tot september van het volgende kalenderjaar. Het is verdeeld in drie semesters, waarbij de eerste twee semesters zijn gewijd aan het onderwezen onderdeel van de cursus, terwijl het laatste derde semester is gewijd aan onafhankelijk studentenonderzoek.

toelatingen

Over de school

Vragen