Keystone logo
University Of Zurich

University Of Zurich

University Of Zurich

Invoering

In een oogopslag

Sinds 1833

Met bijna 30.000 ingeschreven studenten is de University Of Zurich (UZH) de grootste universiteit van Zwitserland. UZH, opgericht in het jaar 1833, was de eerste universiteit van Europa die werd opgericht door een democratisch politiek systeem; vandaag is UZH een van de belangrijkste universiteiten in de Duitstalige wereld. De universiteit bestaat uit zeven faculteiten die zo'n 100 verschillende vakgebieden bestrijken en biedt een breed scala aan bachelors, masters en Ph.D. programma's. Daarnaast bieden de permanente educatieprogramma's van UZH uitstekende leermogelijkheden.

Uitzonderlijk netwerk

Als lid van de "League of European Research Universities" (LERU), het netwerk "Universitas 21" (U21) en de alliantie "Una Europa", behoort de University Of Zurich tot de meest prestigieuze onderzoeksinstellingen van Europa. In 2022 werd de University Of Zurich lid van "Una Europa", een uniek netwerk van 11 van de toonaangevende Europese universiteiten dat door intensieve samenwerking wil bijdragen aan een Europese wetenschappelijke ruimte.

Talrijke onderscheidingen onderstrepen de internationale bekendheid van de universiteit op het gebied van geneeskunde, immunologie, genetica, neurowetenschappen en structurele biologie, evenals in de economie. Tot op heden is de Nobelprijs toegekend aan twaalf UZH-wetenschappers.

Kennis delen

De academische excellentie van de University Of Zurich levert voordelen op voor zowel de publieke als de private sector, niet alleen in het kanton Zürich, maar in heel Zwitserland. Kennis wordt op verschillende manieren gedeeld: naast het verlenen van toegang aan het grote publiek tot haar twaalf musea en veel van haar bibliotheken, stelt de universiteit bevindingen uit baanbrekend onderzoek beschikbaar voor het publiek in toegankelijke en boeiende lezingenreeksen en paneldiscussies.

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AACSB

Locaties

  • Zürich

    Rämistrasse,71, 8006, Zürich

    Opleidingen

    Vragen