Keystone logo
University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

Invoering

Universiteit van Wrocław

De universiteit van Wrocław heeft een rijke geschiedenis van meer dan drie eeuwen. De universiteit werd opgericht door Leopold I Habsburg en evolueerde van een bescheiden school die door jezuïeten werd gerund tot een van de grootste academische instellingen in Polen. Aan het begin van de 19e eeuw had de universiteit vijf faculteiten: filosofie, katholieke theologie, evangelische theologie, rechten en medicijnen. Later werd het uitgebreid door talrijke secties, laboratoria en een natuurlijk museum, dat tot op heden bestaat.

Na de Tweede Wereldoorlog begon een groep Poolse professoren, voorheen uit Lvov, met onderwijs- en onderzoeksactiviteiten aan de universiteit van Wrocław. Aanvankelijk creëerden ze de faculteiten van recht en bestuur, kunst, natuurwetenschappen, landbouw, diergeneeskunde, geneeskunde, wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Sommige van deze faculteiten werden al snel omgevormd tot andere universiteiten.

Sinds het begin van de 20e eeuw heeft de universiteit van Wrocław 9 Nobelprijswinnaars geproduceerd, zoals Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern en Max Born.

Vandaag is de eerste en belangrijkste focus van de Universiteit van Wrocław wetenschappelijk onderzoek. Onze wetenschappers hebben talloze contacten met hun collega-onderzoekers van andere instellingen voor hoger onderwijs in Polen en de rest van de wereld. Het succes van onze onderzoekers is onlangs erkend door de Poolse autoriteiten, die de financiering voor zowel apparatuur als onderzoek aan onze universiteit met 80% hebben verhoogd in vergelijking met voorgaande jaren.

Net als in de meeste landen, in Polen, maakt het nationale systeem voor kwaliteitsbeoordeling deel uit van een nationale strategie om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Elke vier jaar evalueert het ministerie van Onderwijs faculteiten van alle Poolse universiteiten. Vorig jaar waren 9 van de 10 van onze faculteiten gekwalificeerd in de hoogste categorie en één was de op één na hoogste.

De Academic Incubator of Entrepreneurship is een nieuwe eenheid van de University of Wrocław, ontworpen om studenten te helpen bij het starten van een eigen bedrijf door gratis ondernemersadvies te geven, conferenties te organiseren, seminars te houden, geselecteerde investeringen te subsidiëren en kantoorruimte te bieden. De Academic Incubator of Entrepreneurship werkt samen met het Wrocław Technology Park, een technologisch centrum met laboratoria, kantoorruimte, conferentiecentrum en moderne multimedia-apparatuur. Het doel van het Technologiepark is om voorwaarden te creëren voor het gebruik van het wetenschappelijk en industrieel potentieel van Wrocław en de regio en om de industrie voor geavanceerde technologieën te stimuleren. De universiteit van Wrocław is er trots op een van zijn aandeelhouders te zijn.

Vandaag is de universiteit van Wrocław de grootste universiteit in de regio en geeft ze les aan meer dan 26.000 studenten en ongeveer 1300 doctoraatsstudenten aan 10 faculteiten. 9000 studenten studeren elk jaar af aan de universiteit.

Faculteit der Historische en Pedagogische Wetenschappen

De Faculteit Geschiedenis en Pedagogiek is georganiseerd in zeven instituten en biedt voltijdse en deeltijdse cursussen aan op vakgebieden, waaronder geschiedenis, psychologie, pedagogiek, archeologie, cultuur en antropologie. De faculteit heeft meer dan 250 faculteitsleden en ongeveer 6400 studenten en meer dan 260 promovendi op het gebied van geschiedenis, psychologie en pedagogiek.

Plekken om te studeren:

 • oudheidkunde
 • volkenkunde
 • Geschiedenis
 • Kunstgeschiedenis
 • Culturele Studies
 • Pedagogie
 • Psychologie
 • Muziekwetenschap

Onderzoek:

Expertisegebieden zijn onder meer:

 • Archeologische opgravingen in Polen, Israël, Kazachstan, Oekraïne, Soedan, Tsjechië en Duitsland
 • Geschiedenis van Polen en Centraal-Oost-Europa
 • Inventaris van historische bezienswaardigheden en monumenten
 • Moderne cultuur en beschaving
 • Pedagogiek en volwasseneneducatie
 • Psychologie
 • Antropologie

Internationale links:

Elk instituut werkt samen met andere universiteiten uit Europa, Azië en de VS. Studenten en personeel kunnen deelnemen aan internationale uitwisselingsprogramma's.

faciliteiten:

klaslokalen met multimedia-projectoren, computerlokalen, toegang voor gehandicapten, audiovisuele apparatuur

Locaties

 • Wrocław

  Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

Vragen