Keystone logo
University of Vienna

University of Vienna

University of Vienna

Invoering

Onderzoek en onderwijs

De hoofdtaak en het doel van deze universiteit is het creëren en in stand houden van onderzoek en onderwijs van topkwaliteit, die als één onlosmakelijk geheel worden beschouwd ("research-guided teaching"). Een sterke focus op onderzoek, een combinatie van fundamenteel met toepassingsgericht onderzoek, maakt deze universiteit zeer aantrekkelijk voor de scherpste geesten. Onderzoek en onderwijs aan de University of Vienna omvatten een breed scala aan faculteiten: van katholieke en protestantse theologie, rechten, bedrijfskunde en economie, informatica, historische en culturele studies, filologische en culturele studies, filosofie en pedagogische wetenschappen, psychologie, sociale wetenschappen, Wiskunde, natuurkunde, scheikunde tot aardwetenschappen, aardrijkskunde, astronomie, levenswetenschappen, vertaalwetenschap, sportwetenschappen en moleculaire biologie.

Internationaal netwerken

De University of Vienna is altijd sterk gericht geweest op internationaal onderzoek en onderwijs en zet daarom haar inspanningen voort om haar relaties met andere landen te onderhouden. Het maakt deel uit van het ERASMUS/SOCRATES-programma en is lid van verschillende internationale netwerken zoals ASEA-UNINET, het Network of Universities from the Capitals of Europe (UNICA) en de European University Association (EUA).

Van 363 Europese partneruniversiteiten is de University of Vienna een ERASMUS-partnerschap aangegaan met 350 universiteiten. Studenten uit ongeveer 130 landen volgen elk jaar University of Vienna

Locaties

  • Vienna

    University of Vienna Universitätsring 1

    Vragen