Keystone logo
University of Verona Master's degree in Molecular and Medical Biotechnology
University of Verona

Master's degree in Molecular and Medical Biotechnology

Verona, Italië

2 Years

Engels

Full time, Deeltijd

30 Mar 2024

Oct 2024

EUR 1.701 / per year *

Op de campus

* van € 1.071,01 tot € 3.052,00 afhankelijk van de ISEEU

Invoering

Moleculaire en medische biotechnologie heeft een enorm potentieel voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen om de menselijke gezondheid te verbeteren. Door het begrijpen van de moleculaire en cellulaire mechanismen van ziekten speelt biotechnologie een essentiële rol bij de ontwikkeling van medicijnen, vaccins, therapieën en diagnostische tests.

De masteropleiding Moleculaire en Medische Biotechnologie heeft tot doel bekwame onderzoekers op het gebied van moleculaire en cellulaire biotechnologie te produceren die in staat zijn biomedische analyses, onderzoek en ontwikkeling uit te voeren met behulp van experimentele en computationele benaderingen. Deze vaardigheden worden ontwikkeld door de studie van cellulaire en moleculaire biologie, genomica en diagnostiek, pathologie en farmacologie, en computationele biologie.

Het postdoctorale programma, dat een geïntegreerde laboratoriumcursus omvat, gebaseerd op een actueel onderwerp in het biomedisch onderzoek, biedt studenten een solide technische achtergrond die de impact van laboratoriumonderzoek op de menselijke gezondheid benadrukt. De opleiding heeft één curriculum, maar dankzij de flexibele aanpak kunnen studenten het programma afstemmen op hun eigen behoeften en interesses.

Dit programma - dat volledig in het Engels wordt gegeven, waardoor je een diploma kunt behalen dat in Italië en in het buitenland wordt erkend - verwelkomt internationale studenten, waarbij kennis en ervaring met verschillende culturele achtergronden worden gecombineerd.

Afgestudeerden zullen bereid zijn om de arbeidsmarkt in de publieke of private sector te betreden of kunnen ervoor kiezen hun beroep uit te oefenen in advies en ontwerp. Mogelijke werkgelegenheidsgebieden zijn onder meer onderzoek en technologische ontwikkeling voor overheidsinstanties of in de industrie (biotechnologie, farmacie, diagnostiek, enz.); regelgevende activiteiten; de oprichting en het beheer van biotechnologie-entiteiten in de publieke en private sector; het uitvoeren van leidinggevende, management- en adviesfuncties op farmacologisch en biomedisch gebied; technische en wetenschappelijke communicatie en informatieverwerking.

Van aanvragers wordt verwacht dat zij basiskennis en inzicht hebben in de biologie, scheikunde, wiskunde en natuurkunde. Een goede kennis van het Engels (minimaal Europees B1-niveau) is eveneens vereist.

Promotor: prof. Alejandro Giorgetti

Opleidingsjaarfactsheet (SUA-CdS)

Als onderdeel van het kwaliteitsborgingssysteem wordt volledige, bijgewerkte en gemakkelijk beschikbare informatie over doelstellingen, studieplannen, gebruikte middelen en behaalde resultaten voor elke opleiding beschikbaar gesteld via de SUA-CdS - Scheda Unica Annuale del Corso di Studio (graad programma jaarlijkse factsheet). Dit omvat een Overzicht en drie openbare secties (Leerdoelen, Studentervaring en Leerresultaten) die samen een breed scala aan informatie over elke opleiding bieden. De SUA-CdS bevat tevens een administratief deel (Administratie en Kwaliteitsmanagement) dat uitsluitend voor intern gebruik is.

De jaarlijkse factsheet van het Degree-programma (SUA-CdS), die momenteel alleen in het Italiaans beschikbaar is, is een waardevol hulpmiddel dat door de universiteit kan worden gebruikt om elke opleiding te ontwerpen, implementeren, reorganiseren en evalueren. Maar ook voor studenten is de SUA-CdS factsheet nuttig om hen te helpen bij het kiezen van de juiste studierichting.

toelatingen

leerplan

Over de school

Vragen