Keystone logo
University of Verona

University of Verona

University of Verona

Invoering

De University of Verona streeft naar uitmuntendheid in onderwijs, onderzoek en innovatie. Het heeft 22.000 studenten en 1.500 medewerkers, waaronder docenten, onderzoekers, technisch en administratief personeel die werken om de universiteit voortdurend te verbeteren en te laten groeien.

Als vooruitstrevende instelling die voortdurend probeert de link tussen haar opleidingen en de echte wereld van werk te versterken, is het belangrijkste doel van de universiteit voor de nabije toekomst om steeds gastvrijer te worden en zich aan te passen aan de behoeften van studenten.

Statistieken

Studenten - Academiejaar 2021/2022

Bachelordiploma's 16.117
Gecombineerde bachelor+master/enkele cyclus graden 3.085
Master-opleidingen 5.350
Ph.D. graden 435
Medische en juridische postdoctorale specialisatieprogramma's 1.942
Professionele masterprogramma's 669
Totaal 27.598

Personeel - Jaar 2021

Academisch personeel Nee. vrouwelijk % gemiddelde leeftijd
Band I: Hoogleraren 175 25,14% 58.39
Band II: Universitair hoofddocenten 365 40,82% 51.10
Onderzoekers 252 53,57% 44,94
Totaal 792 41,41% 50,75
Technisch en administratief personeel Nee. vrouwelijk % gemiddelde leeftijd
Personeel 729 66,53% 49.10
waarvan nr. zijn laboratoriumpersoneel 113 60,18% 48.09

Onderwijs- en onderzoeksruimten

Nee. plaatsen
Klaslokalen 146 10.805
Laboratoria 22 467
Studeer kamers 21 1.038

  Statistieken van alumni

  Ranglijsten

  Al enkele jaren worden universiteiten zowel nationaal als internationaal onderworpen aan verschillende rankingoefeningen. Deze ranglijsten zijn gebaseerd op verschillende berekeningsmethodieken en kunnen daardoor resultaten opleveren die soms sterk van elkaar verschillen. Op de internationale ranglijsten staan Italiaanse universiteiten steevast ver verwijderd van de topposities, aangezien de instanties die de ranglijsten opstellen criteria aannemen die voornamelijk verwijzen naar de Angelsaksische realiteit. De situatie lijkt echter niet statisch en het beleid dat de universiteiten voeren om de ranglijsten te verbeteren hun reputatie lijkt vruchten af te werpen. Het is daarom interessant om de positie van de University of Verona te onderzoeken, die aanwezig is in de belangrijkste nationale en internationale ranglijsten.

  QS - Quacquarelli Symonds Wereldranglijst van universiteiten

  Resultaten van de editie 2022

  In de QS World University Ranking 2022, gepubliceerd in Londen door QS, is Verona samen met 36 andere Italiaanse universiteiten aanwezig in de ranglijst en positioneert zichzelf in de wereldranglijst in de “801-1000” -groep.

  Methodologie

  Deze ranglijst definieert de 500 beste universiteiten ter wereld door ze individuele posities toe te kennen; de overige universiteiten worden in scorebereiken geplaatst, beginnend bij positie 501 tot en met 1000.

  Deze positionering is het resultaat van het onderzoek van de gegevens van elke instelling met betrekking tot vier grote gebieden: onderzoek, didactiek, vooruitzichten op werk, internationaal profiel.

  De kwaliteit van deze sleutelgebieden wordt beoordeeld aan de hand van twee mondiale enquêtes, één gericht op academici (gewicht 40%) en één gericht op werkgevers (gewicht 10%), maar er worden ook objectieve indicatoren gebruikt, zoals de verhouding tussen het aantal leraren en het aantal leraren. aantal studenten (gewicht 20%); citaties per faculteit (gewicht 20%), het aandeel buitenlandse studenten (gewicht 5%), het aandeel buitenlandse docenten (gewicht 5%).

  QS Onderwerpranglijsten

  De University of Verona is ook aanwezig in de QS Subject Rankings 2020. De universiteit valt vooral op door haar resultaten op het gebied van Life Sciences and Medicine en in het bijzonder op het gebied van Individual Subject Medicine.

  Methodologie

  Naast de belangrijkste wereldranglijst publiceert QS de QS World University Rankings by Subject, waarin 48 verschillende vakgebieden worden beoordeeld.

  Deze ranglijsten per onderwerp worden samengesteld met behulp van twee mondiale onderzoeken die door QS zelf worden beheerd en gericht zijn op academici en werkgevers die de internationale reputatie van instellingen op elk onderwerp beoordelen, maar er worden ook twee objectieve indicatoren gebruikt om de impact van het onderzoek op de economie te meten. basis van citaties op papier en h-index in het betreffende onderwerp. Deze nieuwste gegevens zijn afkomstig uit de Scopus-database van Elsevier, 's werelds meest uitgebreide database met onderzoekscitaties. Al deze vier componenten worden vervolgens gecombineerd met voor elke discipline aangepaste wegingen en resulteren in de uiteindelijke resultaten voor elk van de onderwerpenranglijsten.

  THE - Times Higher Education World University Ranking

  Op de wereldranglijst THE - Times Higher Education World University Rankings 2022, bestaande uit ruim 1.600 instellingen, staat Verona tussen de 401e en 500e plaats, met de beste resultaten op de indicatoren wat betreft het aantal citaties, het internationale perspectief, en inkomsten uit de industriële sector.

  Methodologie

  De ranglijst houdt alleen rekening met de 1.000 beste posities, bepaald op basis van 13 prestatie-indicatoren, gegroepeerd in 5 thematische gebieden: Lesgeven (gewicht 30%); Onderzoek (gewicht 30%); Citaties (gewicht 30%); Baten uit de industriële sector (weging 2,5%); Internationaal perspectief (gewicht 7,5%).

  De door THE gebruikte indicatoren zijn voornamelijk relatieve waarden die zijn geparameteriseerd op basis van de omvang van elke geëvalueerde instelling: op deze manier hebben grote universiteiten met kwantitatief consistentere absolute cijfers geen voorkeur.

  THE - Beste universiteiten in Europa

  In de ranglijst THE - Best Universities in Europe 2022 behoort Verona tot de 51 Italiaanse universiteiten die zijn geclassificeerd en precies op de 6e plaats onder de Italiaanse universiteiten en op de 190e plaats in Europa. Deze ranglijst is gebaseerd op de gegevens en methodologie die al worden gebruikt door THE - World University Rankings, maar richt zich op de beste Europese instellingen.

  Methodologie

  Het is hetzelfde als de World University Rankings, die de specificiteit van Europese universiteiten vertegenwoordigt. De Times Higher Education World University Rankings 2021 rangschikt wereldwijd meer dan 1.600 universiteiten; hiervan zijn iets meer dan 550 Europese universiteiten.

  THE - Rankings voor jonge universiteiten

  THE - Young University Rankings 2021 houdt rekening met universiteiten onder de 50 jaar en de editie van 2021 omvat 475 instellingen. De University of Verona staat wereldwijd op de 93e plaats en op de 5e plaats van de Italiaanse universiteiten.

  Methodologie

  Deze ranglijst bevat de beste universiteiten ter wereld die jonger zijn dan 50 jaar. De gebruikte methode houdt rekening met dezelfde dertien prestatie-indicatoren van THE World University Rankings, maar de methodologie is opnieuw gekalibreerd om minder gewicht te geven aan reputatie en meer te reserveren voor onderwijs, onderzoek, internationale perspectieven en kennisoverdracht.

  Locaties

  • Verona

   Via dell'Artigliere, 8, 37129, Verona

   Vragen