Keystone logo
University of Tuscia

University of Tuscia

University of Tuscia

Invoering

Studeer in Italië: kies een uitstekende universiteit in een vriendelijk gebied dat rijk is aan cultuur en geschiedenis

Oproep voor internationale beurzen voor het academische jaar 2022/23 het is nu open!

University of Tuscia (UNITUS) kondigt een openbare selectie aan voor toelating van internationale studenten tot 2nd Cycle International Degree Courses (2 Years Master's Degrees) voor het academische jaar 2022/2023. De universiteit zal 59 beurzen toekennen aan de meest verdienstelijke niet-Italiaanse studenten die zich voor het eerst inschrijven aan een Italiaanse universiteit en die de meeste kosten van het vertrek dekken, inclusief universiteitskosten.

Onze universiteit

UNITUS is gevestigd in Viterbo (80 km ten noorden van Rome) en is een referentieplaats voor onderwijs en leren, en biedt cursussen aan die zich richten op onderwerpen die relevant zijn voor het gebied en voor problemen in de echte wereld.

De onderwijsactiviteiten worden beheerd door zes departementen die 23 bacheloropleidingen, 25 masteropleidingen en 2 masteropleidingen van één cyclus (van vijf jaar) aanbieden. Onder onze masteropleidingen bieden we 4 internationale programma's die volledig in het Engels worden gegeven, namelijk: circulaire economie, bosbouw en milieuwetenschappen, werktuigbouwkunde en veiligheid en mensenrechten.

De universiteit biedt ook 7 doctoraatsonderzoeken (PhD) aan met specialisatie in verschillende onderzoeksgebieden in domeinen zoals Physical Sciences and Engineering, Life Sciences en Social Sciences and Humanities. Alle opleidingen zijn gebouwd in overeenstemming met de Europese normen voor kwaliteitsborging om te voldoen aan de behoeften van de nationale en internationale arbeidsmarkten.

Waarom studeren aan UNITUS?

De stad Viterbo is de ideale plek voor diegenen die in Italië willen studeren: hoge kwaliteit van leven, lage kosten, hoge kwaliteit van universitair onderwijs en de nabijheid van het grootstedelijk gebied van Rome zijn slechts enkele van de belangrijkste kenmerken van dit gebied. Dankzij de sterke band van de University of Tuscia met het gebied, kunnen onze studenten leren in ultramoderne laboratoria en in faciliteiten zoals de experimentele didactische boerderij, de botanische tuin, het experimentele ichtyogene centrum in de "Saline di Tarquinia ” natuurgebied, het Large Facilities Center, het University Museum System en het Centre for Alpine Studies. Het stelt de University of Tuscia in staat om een rijke cursuscatalogus aan te bieden die altijd is aangepast aan de eisen van de arbeidsmarkt.

Van de Italiaanse openbare universiteiten zijn wij degene met de hoogste studenttevredenheid. Ons onderwijzend en begeleidend personeel is een toegewijd team van gepassioneerde professoren die zich inzetten voor de educatieve ontwikkeling van onze studenten en van goed voorbereide en zeer beschikbare technisch-administratieve professionals die zich inzetten voor het elke dag oplossen van studentenproblemen. Verschillende internationale ranglijsten plaatsen University of Tuscia in de top 5% van universiteiten wereldwijd. Onlangs is Unitus toegevoegd aan de internationale ranglijst van Times Higher Education (THE), gewijd aan Duurzame Ontwikkelingsdoelen, en bereikt daarmee de hoogste ranglijst voor Verminderde Ongelijkheid en Kwaliteitsonderwijsdoelen.

Onze studenten kunnen deelnemen aan tal van nationale en internationale onderzoeksprojecten; onze universiteit staat op de eerste plaats van Italiaanse universiteiten met minder dan 10.000 studenten door Europese fondsen aan te trekken, en vier departementen (van de zes) hebben departementen van uitmuntendheid gekregen van het ministerie van Universiteit en Onderzoek (MUR). UNITUS is een internationale universiteit, met veel programma's om in het buitenland te studeren, mede dankzij ons vermogen om EU-fondsen aan te trekken en door meer dan 450 samenwerkingsovereenkomsten met universiteiten en onderzoeksinstellingen over de hele wereld.

Beurzen en financiering

Oproep voor beurzen voor het academisch jaar 2022/2023 het is nu open!

University of Tuscia (UNITUS) verwelkomt internationale studenten en ondersteunt hen door tools en diensten aan te bieden, waaronder beurzen.

Regionale studiebeurs

Op juni 2022 wordt de Call for Application gepubliceerd door LazioDisco, de Regional Authority for the Right to Higher Education, je kunt solliciteren voor:

Beurs (Euro 5.257,74 per jaar voor niet-ingezetene)

Accommodatie (Universiteitsslaapzaal of privé-appartementen)

Ministerie van Onderwijsbeurs

Volgens de universitaire regeling voor belastingen en vergoedingen is het inschrijfgeld voor extra EU-studenten vastgesteld op € 1000 per jaar.

Studenten die afkomstig zijn uit een van de landen die zijn opgenomen in de lijst van het ministerie van Onderwijs, betalen 533,79 € per jaar.

Locaties

 • Viterbo

  Via Santa Maria in Gradi,4, 01100, Viterbo

  • Civitavecchia

   Piazza Giuseppe Verdi, 1, 00053, Civitavecchia

   Vragen