
Master's Degree Programme in Exact Sciences: Materials Physics
Turku, Finland
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
21 Jan 2026
EERSTE STARTDATUM
Aug 2026
COLLEGEGELD
EUR 12.000 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* free for citizens of EU/EEA countries or Switzerland, for citizens of non-EU/EEA countries €12,000/academic year
Invoering
Discover all degree programmes of the University of Turku
Improving lives by making stuff!
In the Master's Degree Programme in Exact Sciences: Materials Physics specialisation track, you will become an expert in the research and development of new materials in biomedical or electronic applications.
The studies of Materials Physics and Materials Chemistry give you an ability to understand and to develop the properties of materials from molecules and nanoparticles via metals and magnetic and semiconducting compounds for pharmaceutical and biomaterial applications. You will work in an active research group together with other students, post-docs and senior researchers on solving problems in e.g. energy efficiency and drug delivery. In addition to the theoretical basis of materials physics, you will also learn to use state-of-the-art research equipment with hands-on courses.
After graduation, you will be familiar with the current methodologies, research equipment and modern numerical methods needed to model properties of materials used in research and technology. You will be able to use the diverse set of experimental, theoretical and numerical techniques to produce and analyse new physical projects.
Chat with current students to learn more about student life in Turku
Academic Excellence & Experience
The aim of the Master’s education is to support you to become an independent expert who can evaluate information critically, plan and execute research projects to find new knowledge, and solve scientific and technological problems independently and as part of a group.
At the University of Turku, the research and teaching of materials physics have two focal areas: bio- and electronic materials. In biomaterials, you can study e.g. pharmaceutical vectors, nanoporous materials in pharmaceutics and dissociation of DNA molecules under radiation. In electronics materials, possible topics include semiconducting, magnetic and superconducting materials, spintronics and nanocontacts. You will study the physical basis of current and future electronics.
Specialisation Tracks
Materials Physics is one of the six specialisation tracks of the Master’s Degree Programme in Exact Sciences. Other tracks of the programme are:
Maak kennis met programmamedewerkers, huidige studenten en studieadviseurs:
Doe mee met de Virtuele Open Week met meer dan 30 live sessies van 18 tot en met 22 november!
toelatingen
Beurzen en financiering
Mogelijkheden voor beurzen
De University of Turku ondersteunt verdienstelijke en gemotiveerde studenten met genereuze beurzen. De universiteit biedt deze beurzen aan studenten die een masteropleiding volgen en collegegeld moeten betalen.
Beurzen worden toegekend op basis van academische excellentie. U kunt een beurs aanvragen door eenvoudigweg 'ja' te antwoorden op de overeenkomstige vraag in het online aanvraagformulier wanneer u zich aanmeldt voor het programma.
Eén type beurs dekt het volledige collegegeld voor twee jaar voor masteropleidingen. Daarnaast is er een beurs voor de beste kandidaten die het collegegeld dekt en een extra beurs van € 5.000 omvat.
Ongeveer 30% van de toegelaten studenten krijgt een studiebeurs van de University of Turku .
leerplan
Programmastructuur
De structuur is modulair. Alle modules hebben 20 ECTS. De track heeft twee verplichte modules die de kernstof van het vakgebied bevatten. Daarnaast kunt u een thematische module kiezen uit andere modules die worden aangeboden binnen de MDP in Exacte Wetenschappen of andere programma's aan de University of Turku . De vierde module bestaat uit vrij gekozen cursussen en een verplichte Finse taal en cultuur.
Een masterscriptie (30 ECTS) en een seminar, een stage of een projectwerk (10 ECTS) zijn ook vereist. U kunt het projectwerk vervangen door deel te nemen aan een Capstone-project (10 ECTS) dat wordt georganiseerd door de afdeling Computing. We raden dit aan voor studenten die na hun afstuderen in de industrie willen werken.
Voorbeelden van verschillende modules in verschillende specialisaties zijn:
In de theoriemodule leert u de theoretische basis van materiaalkunde door het volgen van hoorcolleges en het maken van oefeningen in vakken zoals structurele eigenschappen van vaste stoffen, elektrische eigenschappen van vaste stoffen, magnetisme en spintronica, halfgeleiders, organische halfgeleiders en oppervlaktewetenschappen.
In de methodemodule omvatten alle cursussen laboratoriumwerk met de ultramoderne onderzoeksinfrastructuur bij het Departement Natuurkunde en Sterrenkunde. Deze methoden omvatten bijvoorbeeld röntgendiffractie, röntgenfoto-elektronspectroscopie, elektronenmicroscopie, nucleaire magnetische resonantie en elektronspinresonantie. Verder bevat deze module cursussen die u de expertise geven om meetopstellingen te bouwen. Dit omvat cursussen als op LabVIEW gebaseerde programmering en het bouwen van kleine apparatuur met behulp van Arduino-gebaseerde elektronica.
U bent vrij om de thematische module te kiezen uit de modules die worden aangeboden door de Faculteit der Wetenschappen of een geschikt bijvak te volgen, zelfs een die wordt aangeboden door andere faculteiten. Thematische modules die worden aangeboden door de MDP in Exacte Wetenschappen omvatten biomaterialen, elektronische materialen, modellering en functionele materialen. Mogelijke bijvakken zijn bijvoorbeeld computerwetenschappen, wiskunde, scheikunde, bedrijfscreatie en innovatie.
In de module overige studies kunt u, naast de verplichte cursus Fins voor buitenlanders, alle vakken kiezen die u wilt uit het volledige aanbod van de universiteit.
Masterproef en onderwerpen
Het programma omvat een verplicht scriptieonderdeel (30 ECTS), wat overeenkomt met zes maanden voltijds werken. Het proefschrift moet worden geschreven als een rapport op basis van een combinatie van een literatuuronderzoek en een origineel onderzoeksproject dat het grootste deel van het proefschrift vormt.
De thesis is een onafhankelijk gemaakt onderzoeksproject, maar het project zal worden uitgevoerd onder begeleiding van vooraanstaande onderzoekers op het gebied van de University of Turku . Er wordt van u verwacht dat u wordt ingebed in een actieve onderzoeksgroep of experimenteel team, zodat u ruimschoots de gelegenheid krijgt om resultaten te bespreken en ideeën uit te wisselen in een groepsomgeving.
Recente voorbeelden van scriptietitels in materiaalfysica zijn geweest:
- Zelfgeorganiseerde kunstmatige pinstructuur in kleinschalige YBCO-films gekweekt op een geavanceerde IBAD-MgO-gebaseerde template
- Fabricage en karakterisering van resistieve geheugens op basis van Pr6Ca0.4MnO3
- Fotoluminescentie van thermisch gecarboniseerd en nat-geoxideerd poreus silicium
- Fysische en chemische karakteriseringsmethoden voor metaalpoeders die worden gebruikt voor het additieve fabricageproces
- Oppervlakte-eigenschappen van GaN- en AlGaN-halfgeleiders en hun modificatie
- Geometrische correcties in computertomografiebeelden
- Massaspectroscopieonderzoek naar fragmentatie van uridine- en cytidinemoleculen
Programma resultaat
Competentiebeschrijving
De Master of Science-graad biedt de vaardigheden om in veel verschillende soorten functies te werken op gebieden zoals onderzoek en ontwikkeling, onderwijs en management, en de industrie. De specialisatie Materiaalfysica biedt vooral goede mogelijkheden om te werken in onderzoeks- en ontwikkelingsfuncties op het gebied van industriële technologie.
Je maakt kennis met methoden voor materiaalkarakterisering door middel van praktische oefeningen en cursussen met behulp van de modernste onderzoeksapparatuur. Daarnaast train je ook het bouwen en programmeren van meetapparatuur. Als alternatief kunt u een meer theoretische richting kiezen en u specialiseren in computermodellering van materialen. Hiermee bereid je je voor op een carrière in onderzoek en ontwikkeling in de industrie of op een vervolgonderzoek.
Carrièremogelijkheden
Taak opties
De vooruitzichten op werkgelegenheid op relatief hogere niveaus zijn uitstekend voor degenen die zijn opgeleid in de natuurwetenschappen. Dankzij de brede reikwijdte van het programma bieden de vaardigheden en kennis die zijn ontwikkeld als onderdeel van deze opleiding aan de University of Turku veel werkgelegenheid op verschillende gebieden.
Onze pas afgestudeerden werken bijvoorbeeld als kwaliteitsmanagers bij grote bedrijven, R&D-ingenieurs bij biotech- en materiaalbedrijven, veiligheidsingenieurs bij kerncentrales.
Carrière in onderzoek
De masteropleiding biedt ook toelating tot wetenschappelijke postdoctorale studies – doctoraats- en licentiaatsgraden. De University of Turku Graduate School (UTUGS) heeft een doctoraatsprogramma in exacte wetenschappen dat de disciplines van dit masterprogramma bestrijkt.
Aan de doctoraatsstudies zijn geen collegegeld verbonden en promovendi ontvangen vaak een salaris of een beurs om in hun levensonderhoud te voorzien.