
Master's Degree-programma in gezondheidstechnologie
Turku, Finland
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
21 Jan 2026
EERSTE STARTDATUM
Aug 2026
COLLEGEGELD
EUR 12.000 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* gratis voor burgers van EU/EER-landen of Zwitserland, voor burgers van niet-EU/EER-landen € 12.000/academiejaar
Invoering
Ontdek alle opleidingen van de University of Turku
Waar informatietechnologieën gezondheidswetenschap ontmoeten
Het masterprogramma in gezondheidstechnologie richt zich op gezondheid en het meten en analyseren van medische gegevens, evenals machine learning-technologieën en het gebruik ervan in oplossingen voor gezondheidstechnologie.
De onderzoeken bieden uitgebreide kennis over hoe data-analyse en sensortechnologie kunnen worden gebruikt in de gezondheidstechnologie. Het onderwijs richt zich op het toepassen van signaalverwerking, machine learning-methoden en internet-of-things-technologie voor het verzamelen en analyseren van gezondheidsgerelateerde gegevens. Toepassingen omvatten bijvoorbeeld welzijns- en gezondheidstoepassingen, maar ook oplossingen voor diagnose en bewaking op afstand.
Academische excellentie en ervaring
Wanneer je afstudeert aan dit interdisciplinaire programma, heb je wetenschappelijke en analytische vaardigheden verworven, expertise in de huidige theorieën en up-to-date technologieën, evenals praktische vaardigheden als teamwerk, leiderschap en interpersoonlijke vaardigheden in een internationale omgeving. De verworven methodologische vaardigheden en geavanceerde kennis stellen u in staat uw loopbaantraject in de academische wereld of de industrie voort te zetten.
Toekomstige technologieën en digitale samenleving, en gezondheid, diagnostiek en medicijnontwikkeling zijn centrale strategische thema's aan de University of Turku . Onderwijs en onderzoek op het gebied van gezondheidstechnologie ondersteunen deze teams en bieden vaardigheden die de ontwikkeling van computationele, op AI gebaseerde methoden mogelijk maken voor een breder en efficiënter gebruik van gezondheidsgegevens.
Maak kennis met programmamedewerkers, huidige studenten en studieadviseurs:
Doe mee met de Virtuele Open Week met meer dan 30 live sessies van 18 tot en met 22 november!
toelatingen
leerplan
Programmastructuur
De opleiding bestaat uit verschillende modules die gericht zijn op verschillende vaardigheden en leerresultaten:
- Gemeenschappelijke studies, 20 ECTS
- Kernmodule in medische analyse, 20 ECTS
- Verplichte geavanceerde studies in medische analyse, 10 ECTS
- Masterscriptie Technologie, 30 ECTS
- Thematische module / minorvak, 20-25 ECTS
- Keuzevakken, 15-20 ECTS
Masterproef en onderwerpen
In de masterscriptie bewijst u uw vermogen om wetenschappelijk werk te doen, beheer van onderzoeksmethoden, kennis van het onderzoeksveld en vaardigheid in wetenschappelijk schrijven. Het werk wordt uitgevoerd volgens een geaccepteerd onderzoeksplan, onafhankelijk maar onder toezicht.
Thesisonderwerpen kunnen door bedrijven worden aangeleverd, die na het afronden van de thesis werkgelegenheidsmogelijkheden bieden. Een thesis kan ook worden afgerond door te werken voor een van de onderzoeksgroepen die aan de universiteit zijn verbonden, ter voorbereiding op een onderzoeksgerichte functie of op het solliciteren naar doctoraatsstudies. De mogelijke onderwerpen bestrijken een breed scala aan onderwerpen die verband houden met gezondheidstechnologie.
Onderwerpen van eerder afgeronde masterscripties zijn onder meer:
- Een overzicht van de huidige methoden en uitdagingen van gezichts-EMG-gebaseerde gebarenherkenning
- Sepsis op de IC detecteren met behulp van machine learning
- Generatief vijandig netwerk voor reconstructie van fotoplethysmografie
- Geometrische monstergebiedcorrectie van een IEF-gel in een screeningtoepassing voor pasgeborenen met behulp van beeldverwerkingsmethoden
- Identificatie van een hartinfarct door hoogfrequente seriële ECG-meting
- Op afstand de ademhalingsbewegingen van een baby monitoren met een smartphone om wiegendood te voorkomen
- Het LSTM-netwerk gebruiken om R-pieken uit ECG-signalen met ruis te detecteren
Programma resultaat
Competence Description
Het programma geeft interdisciplinaire kennis op het gebied van gezondheidstechnologieën en biomedische technologie, zowel vanuit een theoretisch als praktisch perspectief. Dit biedt dus de mogelijkheid voor werkgelegenheid in verschillende gezondheidstechnologiesectoren, variërend van welzijn en sport tot gepersonaliseerde medische oplossingen en computationele data-analyse van biomedische gegevens.
Na voltooiing van het programma zult u:
- de principes en beperkingen begrijpen van het gebruik van machine learning en AI-benaderingen voor het analyseren van biosignalen en gezondheidsgegevens;
- kennis hebben van hoe sensortechnologie en informatietechnologie kunnen worden benut in de zorgsector;
- in staat zijn geschikte data-analyse- en signaalverwerkingsmethoden voor verschillende soorten biosignalen te selecteren en toe te passen;
- kennis hebben van de principes van embedded programmeren in medische toepassingen en deze kennis kunnen toepassen door bijvoorbeeld eenvoudige medische embedded sensorsystemen te bouwen en deze te koppelen aan smartphones;
- kennis hebben van medische meetsystemen en het vermogen hebben om sensorsystemen te implementeren voor het meten van medisch relevante signalen zoals hartslag en ECG, ademhalingsfrequentie, beweging en zuurstofverzadigingsniveau in het bloed;
- het vermogen hebben om evaluatieprotocollen te ontwerpen voor het valideren van machine learning-modellen op basis van gegevens met complexe afhankelijkheden, die vaak voorkomen in gezondheidstoepassingen.
Beurzen en financiering
Mogelijkheden voor beurzen
De University of Turku ondersteunt verdienstelijke en gemotiveerde studenten met genereuze beurzen. De universiteit biedt deze beurzen aan studenten die een masteropleiding volgen en collegegeld moeten betalen.
Beurzen worden toegekend op basis van academische excellentie. U kunt een beurs aanvragen door eenvoudigweg 'ja' te antwoorden op de overeenkomstige vraag in het online aanvraagformulier wanneer u zich aanmeldt voor het programma.
Eén type beurs dekt het volledige collegegeld voor twee jaar voor masteropleidingen. Daarnaast is er een beurs voor de beste kandidaten die het collegegeld dekt en een extra beurs van € 5.000 omvat.
Ongeveer 30% van de toegelaten studenten krijgt een studiebeurs van de University of Turku .
Galerij
Carrièremogelijkheden
Taak opties
Het percentage werknemers met een MSc (Tech.)-diploma is hoog in Finland. De gezondheidstechnologiegerelateerde industrie is tegenwoordig wereldwijd steeds belangrijker, met name in Finland. De sectoren van de gezondheidstechnologie breiden zich snel uit en bieden u een breed scala aan verschillende carrièremogelijkheden. Naast bedrijven die zich richten op wellness-, medische of biomedische analytische oplossingen, omvat dit ook andere sectoren die gezondheidstechnologie in hun producten gebruiken, zoals wereldwijde ondernemingen die draagbare apparaten produceren die hartgerelateerde signalen kunnen meten vanaf de pols van de gebruiker, bijvoorbeeld.
Gezondheidstechnologie is een gebied met goede werkgelegenheidsmogelijkheden en goede kansen om uw eigen start-up op te zetten. Er zijn ook mogelijkheden om te werken in de onderzoeks-, onderwijs- en adviessectoren of zelfs door te studeren voor een Ph.D.-graad.
Carrière in onderzoek
De masteropleiding geeft u ook recht op wetenschappelijke postdoctorale studies – doctoraats- en licentiaatsgraden. U kunt solliciteren naar een functie bij de University of Turku Graduate School (UTUGS) , die alle disciplines van dit programma omvat.