
Masterprogramma in informatie- en communicatietechnologie: software-engineering
Turku, Finland
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
21 Jan 2026
EERSTE STARTDATUM
Aug 2026
COLLEGEGELD
EUR 12.000 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* gratis voor burgers van EU/EER-landen of Zwitserland, voor burgers van niet-EU/EER-landen € 12.000/academiejaar
Invoering
Ontdek alle opleidingen aan de University of Turku
Voldoe aan de groeiende vraag naar ervaren ontwikkelaars
Het masterprogramma Informatie- en Communicatietechnologie biedt veelzijdig en kwalitatief hoogstaand onderwijs op geselecteerde ICT-gebieden, met een gevestigde reputatie in innovatief, interdisciplinair en internationaal onderwijs.
Het specialisatietraject Software Engineering leidt experts op voor het ontwerpen en implementeren van veeleisende softwaresystemen. Het bestrijkt de gehele levenscyclus van een softwareproject en biedt u solide programmeervaardigheden en uitgebreide kennis over:
- softwareontwerp en -architectuur,
- agile methodologieën in softwareontwikkeling,
- softwaretesten, kwaliteitsborging en bruikbaarheid,
- geavanceerde programmeertechnieken en paradigma's,
- privacy en beveiliging als onderdeel van software-implementaties.
Het curriculum is een combinatie van academische software-engineeringtheorie en -praktijken die worden gebruikt in moderne softwareontwikkeling. Centraal in het curriculum staat het toepassen van theorie in de praktijk via praktische projectopdrachten. De wereldwijde vraag naar digitale oplossingen is enorm en er is een tekort aan afgestudeerden in software-engineering. Studenten vinden veel werkgelegenheid op regionaal, nationaal en internationaal niveau in ontwerp-, implementatie- en managementfuncties bij softwarebedrijven en IT-afdelingen van industriële organisaties en andere instellingen.
Chat met onze studenten om meer te weten te komen over het studentenleven in Turku
Academische excellentie en ervaring
Het specialisatietraject Software Engineering richt zich op softwareontwikkelingspraktijken, softwaresysteemarchitecturen, geavanceerde programmeertechnieken en softwarebeveiliging.
Het onderwijs in dit EUR-ACE®-geaccrediteerde programma is gebaseerd op het nieuwste software-engineeringonderzoek en relevante technologische raamwerken die in de software-industrie worden gebruikt. Je verkrijgt diepgaande theoretische kennis en pragmatische vaardigheden op het gebied van software engineering en softwaresystemen; onze instructeurs hebben uiteenlopende achtergronden in zowel de academische wereld als de software-industrie.
De multidisciplinaire universiteit biedt je veel leertrajecten om uit te kiezen en de vrijheid om je te concentreren op het verwerven van diepgaande technologische expertise of op een bredere multidisciplinaire vaardigheden door bijvoorbeeld meerdere bedrijfscursussen op te nemen.
Specialisatie Tracks
De specialisatie Software Engineering is een van de vijf tracks van de masteropleiding Informatie- en Communicatietechnologie. Het programma heeft een internationale double-degree-samenwerking met de Master School van het European Institute of Innovation and Technology (EIT) en biedt vier andere specialisatietrajecten:
Maak kennis met programmamedewerkers, huidige studenten en studieadviseurs:
Doe mee met de Virtuele Open Week met meer dan 30 live sessies van 18 tot en met 22 november!
toelatingen
leerplan
Programmastructuur
- Studies op gevorderd niveau in het hoofdvak 50 ECTS
- Thematische module of minorvak 20-25 ECTS
- Keuzevakken 15-20 ECTS
- Master of Science in de technologiescriptie 30 sp
- Thematische module of minorvak, 20-25 ECTS
- Keuzevakken, 15-20 ECTS
Masterproef en onderwerpen
In de masterscriptie moet de student zijn vermogen om wetenschappelijk werk te doen en zijn beheersing van onderzoeksmethoden, kennis van het onderzoeksveld en vaardigheden in wetenschappelijk schrijven bewijzen. Bij het schrijven van de masterscriptie moet de student zijn technologische vaardigheden, capaciteiten en expertise toepassen om een technisch probleem te identificeren, de relevantie ervan voor het veld te bestuderen, een oplossing voor te stellen en te ontwerpen, de oplossing te testen en analyseren en de bruikbaarheid ervan te evalueren.
De scriptie wordt vaak in opdracht van een bedrijf geschreven, wat betekent dat een efficiënte en capabele student direct in dienst kan treden bij het bedrijf dat de scriptie heeft besteld, wat een voorsprong geeft op een carrière in de industrie. Aan de andere kant kan een academisch georiënteerde student een scriptieonderwerp kiezen dat verband houdt met onderzoek dat is uitgevoerd door een van onze onderzoeksgroepen en solliciteren naar de functie van doctoraatskandidaat na het voltooien van een academisch onderscheiden masterscriptie.
Onderwerpen van recent afgeronde masterscripties zijn onder meer:
- Het structureren van een moderne webservice voor gebruikers en zoekmachines
- Een casestudy over cloudmigratie en verbetering van de Twelve-Factor-app
- RPA-ontwikkeling en bedrijfsvoering verbinden: een hulpmiddel voor procesdefinitie, agile RPA-ontwikkeling en onderhoud
- Schatting van de inspanningen voor softwareontwikkeling door AI
- CUSTOM TOOLS als algemeen integratieplatform voor SOLIDWORKS - ERP-gegevensuitwisseling
- Monitoring van een cloudgebaseerde IT-infrastructuur
- Het gebruik van webanalyses bij de agile ontwikkeling van e-commercesites: het perspectief van een softwareontwikkelaar
- Geheimenbeheer in een Multi-Cloud Kubernetes-omgeving
- Migreren van microservices naar grafiekdatabase
- Cloudmigratie
- Kaderwijziging voor de modernisering van webservices
- Webtoegankelijkheid implementeren in een bestaande webapplicatie
Programma resultaat
Competentiebeschrijving
Na afronding van het specialisatietraject Software Engineering behaal je:
- gedegen opleiding en expertise op het gebied van software engineering in de huidige gedigitaliseerde samenleving;
- goed begrip van moderne softwareontwikkelingsmethodologieën, het vermogen om agile softwareontwikkelingsmethoden en lean softwareontwikkelingsprincipes in de praktijk te brengen;
- begrip van softwarekwaliteit als concept, praktische kennis van softwaretestmethoden, -tools en testautomatisering op alle niveaus van softwaretesten;
- begrip van goede softwareontwerpprincipes, kennis van belangrijke softwareontwerp- en architecturale patronen, en het vermogen om deze in de praktijk toe te passen. Vaardigheden om ontwerpen te documenteren en te communiceren;
- basiskennis van softwarebusiness, lean start-up-principes en softwareproductontwikkeling;
- een vermogen om de principes van bruikbaarheid toe te passen bij het ontwerpen van gebruikersinterfaces, en om de gebruikerservaring van softwaresystemen te analyseren en te verbeteren, waarbij de methodologieën van gebruikersgericht ontwerp in praktijk worden gebracht;
- begrip van de implicaties van softwareontwikkelmethoden, -tools en -talen voor de veiligheid en privacy van softwaresystemen, en omgekeerd de invloed die softwaresystemen hebben op de privacy en veiligheid van organisaties en individuen;
- geavanceerde programmeervaardigheden en een goede beheersing van dominante programmeertalen;
- het vermogen om in een multidisciplinair team te werken bij het ontwerpen van complexe softwaresystemen, basisvaardigheden in het beheren en leiden van dergelijke teams;
- het vermogen om zelfstandig te zoeken naar informatie over de nieuwste software-engineeringoplossingen uit de professionele en academische literatuur;
- vermogen om te begrijpen hoe softwaresystemen de CO2-voetafdruk, de gelijkheid tussen gebruikers en systeemontwikkelaars en andere duurzame ontwikkelingsdoelen beïnvloeden.
Naast technische en domeinspecifieke inhoud wordt in de opleidingsinhoud ook aandacht besteed aan algemene beroepsvaardigheden die nodig zijn bijvoorbeeld in een carrière als expert, ondernemer of onderzoeker.
Beurzen en financiering
De University of Turku ondersteunt verdienstelijke en gemotiveerde studenten met genereuze beurzen. De universiteit biedt deze beurzen aan studenten die een masteropleiding volgen en collegegeld moeten betalen.
Beurzen worden toegekend op basis van academische excellentie. U kunt een beurs aanvragen door eenvoudigweg 'ja' te antwoorden op de overeenkomstige vraag in het online aanvraagformulier wanneer u zich aanmeldt voor het programma.
Eén type beurs dekt het volledige collegegeld voor twee jaar voor masteropleidingen. Daarnaast is er een beurs voor de beste kandidaten die het collegegeld dekt en een extra beurs van € 5.000 omvat.
Ongeveer 30% van de toegelaten studenten krijgt een studiebeurs van de University of Turku .
Galerij
Carrièremogelijkheden
Taak opties
De informatie-intensieve industrie is een van de belangrijkste bedrijfssectoren in Finland geworden, en informatie is een van de meest relevante producten geworden. In Europa speelt ICT een cruciale rol bij het verbeteren van de winstgevendheid van het bedrijfsleven en bij het reageren op de behoeften van de samenleving.
Het expertiseprofiel dat u in dit programma ontvangt, kan leiden tot een beroepstitel, bijvoorbeeld:
- Software ontwikkelaar
- Software ontwikkelaar
- Hoofdontwikkelaar
- Software architect
- ICT-consulent
- Softwareteamleider of
- Software Project Manager
Naast het nastreven van een carrière in de IT-industrie als software-engineeringspecialisten, komen afgestudeerden van het programma ook in aanmerking voor PhD-studies.
Loopbaan in onderzoek
Master's Degree (Technology) biedt toelating tot wetenschappelijke postdoctorale studies. Postdoctorale graden zijn doctoraal- en licentiaatgraden. Graden kunnen worden behaald binnen de University of Turku Graduate School .
Getuigenissen van studenten
Programma Toelatingseisen
Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op een business school door het GMAT-examen af te leggen. Dit is het meest gebruikte toelatingsexamen dat uw kritisch denk- en redeneervaardigheden meet.
Download de GMAT-miniquiz om een idee te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.