
Masteropleiding Werktuigbouwkunde: Smart Systems
Turku, Finland
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
21 Jan 2026
EERSTE STARTDATUM
Aug 2026
COLLEGEGELD
EUR 12.000 / per year
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Volg het slimme spoor!
The Smart Systems is een van de drie specialisatietrajecten van de masteropleiding Werktuigbouwkunde. De andere specialisatietracks zijn Digital Design en Digital Manufacturing.
De studies in Smart Systems bieden geavanceerde training in slimme technologieën en stellen professionals in staat om te gaan met de uitdagingen en kansen van de moderne industrie.
Een slim systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie-algoritmen en besturingstechnologie om sensoren en actuatoren te integreren, zodat apparaten autonoom en intelligent kunnen werken. Het moet daarom redelijke voorspellingen kunnen doen over de verwachte resultaten van zijn eigen handelen, zich aanpassen aan operationele veranderingen en leren van ervaringen.
Om aan de huidige eisen van de moderne industrie te voldoen, geeft de track Smart Systems toegang tot cursussen in onder meer robotica, machine learning, intelligente besturing, digitale fabriek, systeemtechniek en modellering. Deze interdisciplinaire aanpak biedt je een breed scala aan geavanceerde kennis in slimme technologieën en helpt je door de deuren van de vierde industriële revolutie te stappen.
Programma in het kort
Programmastructuur
De masteropleiding Werktuigbouwkunde: Smart Systems is een tweejarig programma van 120 ECTS-credits, waaronder gezamenlijke werktuigbouwkundige studies, smart systems studies, minor/thematische studies en een masterscriptie.
Academische uitmuntendheid en ervaring
De track Smart Systems wordt ondersteund door hoogleraren, docenten en onderzoekers van de nieuw opgerichte faculteit Werktuigbouwkunde en Materiaalkunde van de eveneens nieuwe Faculteit Techniek. Het onderzoek van het Department of Mechanics and Materials Engineering omvat veel trending topics in de moderne industrie, zoals Digital Twins, Intelligent Control, Robotics, Mechatronics, Additive Manufacturing, Systems Engineering, om er maar een paar te noemen. Ons onderzoeksteam heeft uitgebreide ervaring in zowel academische als industriële omgevingen.
Masterproef & Onderwerpen
Studenten kunnen scriptieonderwerpen kiezen die (i) gerelateerd zijn aan een onderzoeksproject dat al aan de gang is in onze afdeling; (ii) in opdracht van een bedrijf, wat betekent dat de betrokken student in dit geval kan worden ondersteund door het verbonden bedrijf. Enkele voorbeelden van masterproefonderwerpen zijn hieronder opgesomd:
- Intelligente besturing van mechatronische systemen met behulp van machine learning
- Digitale tweelingen voor industriële toepassingen en apparaten in de gezondheidszorg
- Controle en besluitvorming in autonome robotsystemen
- Slimme conditiebewaking voor voorspellend onderhoud
- Versterking leren voor het plannen van fabrieksproductie
- Soft Computing-toepassingen in de industrie: modellering en controle
- Slimme duurzaamheid: op AI gebaseerde benaderingen voor energie-efficiënte automatisering
Carrièremogelijkheden
Competentiebeschrijving:
Met het aanbreken van de Vierde Industriële Revolutie was er een opmerkelijke toename van de vraag naar hoogopgeleide en innovatieve professionals. Het specialisatietraject Smart Systems biedt de studenten de middelen die ze nodig hebben om hun vermogen te ontwikkelen om te innoveren, ontwerpen en slimme functies te creëren in elk systeem of elke applicatie.
Taakopties
Het werkgelegenheidspercentage van degenen met een M.Sc.(Tech.)-diploma is hoog in Finland. Aangezien slimme systemen een intrinsiek onderdeel van ons dagelijks leven worden, met toepassingen variërend van eenvoudige slimme huishoudelijke apparaten tot zeer efficiënte en intelligente productiesystemen, biedt dit specialisatietraject verschillende carrièremogelijkheden in een breed scala aan banen.
Carrière in onderzoek
Master's Degree (Technology) biedt in aanmerking komen voor wetenschappelijke postdoctorale studies. Postdoctorale graden zijn doctorale en licentiaatsgraden. Diploma's kunnen worden behaald binnen de University of Turku Graduate School.
Toelatingseisen
Algemene toelatingsvoorwaarden
Algemeen vereiste
U komt in aanmerking voor studies op masterniveau als:
- je hebt een nationaal erkend diploma van de eerste cyclus – normaal gesproken een bachelordiploma – van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs,
- je diploma komt overeen met ten minste 180 ECTS (Europese credits) of met drie jaar voltijdstudie,
- je diploma ligt in een relevant vakgebied voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert. Kijk op de programmapagina voor gedetailleerde diplomavereisten.
Taalvereisten
Aanvragers moeten uitstekende Engelse taalvaardigheden hebben en een certificaat dat deze vaardigheden bewijst. Je taalvaardigheid kun je aangeven door een van de internationaal erkende taaltesten Engels af te leggen.
Aanvragers moeten de minimaal vereiste testresultaten behalen om in aanmerking te komen voor de University of Turku . Er zullen geen uitzonderingen worden gemaakt. Lees hier meer over de taalvereisten.
Programmaspecifieke toelatingseisen
De eerdere graad van de aanvrager op basis waarvan hij / zij toelating zoekt tot de masteropleiding Werktuigbouwkunde, moet zich in een relevant studiegebied bevinden. Relevante velden voor het specialisatietraject Smart Systems zijn:
- machinebouw
- systeemtechniek
- industriële techniek
- automatiseringstechniek
- mechatronica
- robotica
Naast het onderwijsdiploma en het taalcertificaat dient u bij uw aanvraag ook getuigenissen van eventuele relevante werkervaring op te nemen.
Binnen de masteropleiding Werktuigbouwkunde mag je maar voor één specialisatietraject solliciteren.
Maak kennis met programmamedewerkers, huidige studenten en studieadviseurs:
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
De University of Turku ondersteunt verdienstelijke en gemotiveerde studenten met genereuze beurzen. De universiteit biedt deze beurzen aan studenten die een masteropleiding volgen en collegegeld moeten betalen.
Beurzen worden toegekend op basis van academische excellentie. U kunt een beurs aanvragen door eenvoudigweg 'ja' te antwoorden op de overeenkomstige vraag in het online aanvraagformulier wanneer u zich aanmeldt voor het programma.
Eén type beurs dekt het volledige collegegeld voor twee jaar voor masteropleidingen. Daarnaast is er een beurs voor de beste kandidaten die het collegegeld dekt en een extra beurs van € 5.000 omvat.
Ongeveer 30% van de toegelaten studenten krijgt een studiebeurs van de University of Turku .
leerplan
Programmastructuur
De Master's Degree Programme in Mechanical Engineering: Smart Systems is een tweejarig programma van 120 ECTS-studiepunten. Het bestaat uit de volgende onderdelen:
- Gezamenlijke studies werktuigbouwkunde, 20 ECTS
- Smart Systems-studies, 20 ECTS
- Scriptie en project, 40 ECTS
- Minor of thematische studies, 20-25 ECTS
- Overige studies, 15-20 ECTS
Masterproef en onderwerpen
Je kunt een afstudeeronderwerp kiezen dat gerelateerd is aan een onderzoeksproject dat al loopt op onze afdeling of in opdracht van een bedrijf, wat betekent dat je mogelijk wordt ondersteund door het betreffende bedrijf. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van masterproefonderwerpen:
- Intelligente besturing van mechatronische systemen met behulp van machine learning
- Digitale tweelingen voor industriële toepassingen en gezondheidszorgapparatuur
- Controle en besluitvorming in autonome robotsystemen
- Slimme conditiebewaking voor voorspellend onderhoud
- Versterking leren voor het plannen van de fabrieksproductie
- Soft Computing-toepassingen in de industrie: modellering en controle
- Slimme duurzaamheid: op AI gebaseerde benaderingen van energie-efficiënte automatisering
Programma resultaat
Competentiebeschrijving
Met het aanbreken van de vierde industriële revolutie was er een opmerkelijke toename in de vraag naar hoogopgeleide en innovatieve professionals. Het specialisatietraject Smart Systems biedt de middelen die u nodig heeft om uw vermogen te ontwikkelen om te innoveren, ontwerpen en slimme functies te creëren in elk systeem of elke toepassing.
Na voltooiing van dit programma leert u het volgende toepassen:
- basistheorieën en methoden van data-analyse en kunstmatige intelligentie;
- methoden en technische oplossingen voor de autonomie en intelligentie van autonome apparaten zoals robots en onbemande voertuigen. Dit omvat machinevisie en op sensorfusie gebaseerde omgevingsobservatie, intelligente en lerende controlesystemen, autonome besluitvormingsmethoden en mens-machine-interactietechnieken;
- methoden en standaarden met betrekking tot de levenscyclus en het ontwerp van complexe intelligente systemen;
- methoden voor het implementeren en beheren van een praktisch ontwerpproject;
- moderne systemen en methoden voor het verzamelen, analyseren en visualiseren van gegevens, evenals hun beveiligingsoplossingen, vooral methoden gebaseerd op digitale tweelingen en hun toepassingen in productontwikkeling en besluitvorming. Je zult nieuwe technologieën en hun werk kritisch kunnen beoordelen vanuit een ondernemend en duurzaam ontwikkelingsperspectief.
Carrièremogelijkheden
Taak opties
Het werkgelegenheidspercentage van degenen met een M.Sc.(Tech.)-graad is hoog in Finland. Omdat slimme systemen een intrinsiek onderdeel van ons dagelijks leven worden, met toepassingen variërend van eenvoudige slimme huishoudelijke apparaten tot zeer efficiënte en intelligente productiesystemen, biedt dit specialisatietraject bovendien verschillende carrièremogelijkheden in een grote verscheidenheid aan banen.
Carrière in onderzoek
Na het succesvol afronden van dit programma, kunt u ook kiezen voor een onderzoekscarrière door te solliciteren naar een positie bij de University of Turku Graduate School (UTUGS ). De Graduate School bestaat uit doctoraatsprogramma's, die alle disciplines en doctoraatskandidaten van de universiteit bestrijken.