Keystone logo
© Roman Vukolov
University of Turku

University of Turku

University of Turku

Invoering

Multidisciplinaire. Internationale. Research University.

De University of Turku is een actieve academische gemeenschap van 25.000 studenten en medewerkers, die baanbrekend en interdisciplinair onderzoek doet. We zijn betrokken bij de ontwikkeling van Finse en internationale opleidingen en innovaties die de weg effenen voor een betere toekomst.

Naast Turku hebben we campussen in de steden Rauma en Pori en operaties in heel Finland - helemaal van Lapland tot de Archipelzee.

Effectief onderzoek

We doen onderzoek en werken aan een betere toekomst en welzijn.

We promoten gratis, effectieve en open wetenschap. Ons onderzoek is multidisciplinair en internationaal , gericht op nieuwe, interdisciplinaire initiatieven.

Ons onderzoek is geprofileerd door zes thematische gebieden:

 • Biodiversiteit en duurzaamheid
 • Toekomstige technologieën en digitale samenleving
 • Cultureel geheugen en sociale verandering
 • Kinderen, jongeren en leren
 • Gezondheid, diagnostiek en medicijnontwikkeling
 • Zee- en maritieme studies

10 Beste redenen om UTU te kiezen

 • UTU is een van de meest internationale universiteiten in Finland.
 • Programma's gebaseerd op onze sterke punten in onderzoek.
 • Uitstekende carrièremogelijkheden voor afgestudeerden.
 • Er zijn royale beurzen beschikbaar voor getalenteerde studenten.
 • Hoogleraren en docenten die je uitdagen om te leren.
 • Persoonlijke ondersteuning en diensten tijdens je studie.
 • Moderne faciliteiten en leeromgevingen.
 • Een brede selectie van optionele en kleine studies.
 • Actief studentenleven en veelzijdige activiteiten.
 • Compacte campus waar alles dichtbij is.

Lees meer: utu.fi/degrees

Mission Statement

De University of Turku is een internationaal actieve en aantrekkelijke onderzoeksuniversiteit die sterk is in hoogwaardig, multidisciplinair onderzoek.

We promoten onderwijs en vrije wetenschap en bieden hoger onderwijs op basis van onderzoek. We werken nauw samen met de Finse samenleving en nemen actief deel aan de ontwikkeling van de regio.

Strategische doelen

We inspireren unieke leerervaringen en uitstekende leerresultaten

We leiden toekomstige experts op die complexe wetenschappelijke vragen en maatschappelijke vraagstukken oplossen en bouwen aan een duurzame wereld. Het onderwijs dat we geven, moedigt studenten aan om onafhankelijk kritisch te denken en uitgebreide leerdoelen te bereiken. Onze afgestudeerden hebben uitstekende samenwerkingsvaardigheden, het vermogen om werk te creëren voor zichzelf en anderen, en expertise die kan worden toegepast in verschillende sectoren van de samenleving.

We cultiveren een boeiende en uitzonderlijke onderzoeksomgeving

Het onderzoek aan de University of Turku is ethisch en wetenschappelijk uitstekend. Ons onderzoek heeft een aanzienlijke impact en komt tegemoet aan toekomstige mondiale uitdagingen. Nauwe nationale en internationale onderzoekssamenwerking versterkt de positie van de universiteit bij de meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten ter wereld.

Wij zijn een proactieve en dynamische partner

De University of Turku draagt wereldwijde verantwoordelijkheid en is een proactieve partner in ontwikkeling. Uitstekend onderzoek en onderwijs vormen de basis voor onze toenemende impact. We leiden experts op met verandervermogen, die bouwen aan een duurzame toekomst in verschillende sectoren van de samenleving.

We zijn een actieve expertgemeenschap

We zijn een gelijkwaardige en diverse universitaire gemeenschap met een sterke reeks waarden. We volgen de principes van duurzame ontwikkeling. Het welzijn van onze universitaire gemeenschap is de basis van ons succes. Welzijn komt tot uiting in motivatie, naadloze samenwerking en goede resultaten.

Dankzij onze uitstekende dienstverlening, compacte campus en actief studentenleven voelen internationale studenten zich vanaf het allereerste begin thuis en veilig.

Inspirerende onderzoeksloopbanen

Het welzijn van de hele universitaire gemeenschap is belangrijk voor ons. We willen jonge onderzoekers ondersteunen in hun loopbaan en een onderzoeksomgeving en gemeenschap bieden die hen inspireert tot unieke prestaties en resultaten.

Het preventieve effect van xylitol op tandbederf werd voor het eerst ontdekt aan het Instituut voor Tandheelkunde van de University of Turku . Elk jaar komen er meer dan honderd verschillende innovaties en tientallen onthullingen van uitvindingen voort uit het onderzoek van de universiteit. Innovaties uit onderzoek

Creatief, wendbaar en innovatief

We ontwikkelen een ondernemende houding en activiteiten in de hele universiteit. We bieden een groeiplatform voor startups en spin-offs uit toponderzoek.

Bouw je toekomstige carrière bij ons op

De University of Turku is een populaire bestemming voor uitwisselingen, masterdiploma's en doctoraatsstudies. We werken samen met meer dan 400 universiteiten over de hele wereld en bieden onze studenten een brede selectie cursussen en programma's die in het Engels worden gegeven.

Welkom in de studentenstad Turku

De Turku-campus van de University of Turku ligt dicht bij het stadscentrum en de rivier de Aura, in de buurt van andere instellingen voor hoger onderwijs, Turku Science Park-bedrijven en het Turku University Hospital. Het campusgebied strekt zich uit van de kathedraal van Turku tot aan het treinstation van Kupittaa.

Alle belangrijke diensten voor studenten, personeel en bezoekers zijn dicht bij de campus te vinden. U kunt overal gemakkelijk naartoe door te wandelen, fietsen of met de stadsbussen van Föli.

Het gezamenlijke doel van de instellingen voor hoger onderwijs van Turku en de stad Turku is om de beste studentenstad van Finland te worden! Een actief studentenleven, gemakkelijk en goed functionerend openbaar vervoer en betaalbare huisvesting zijn de grootste troeven van Turku. Maar liefst 99% van de studenten van instellingen voor hoger onderwijs in de stad beveelt Turku aan als studentenstad aan hun vrienden.

Lees meer over de studentenstad Turku op het Youtube-kanaal van Study in Turku!

Redelijke kosten voor levensonderhoud met veel woonopties, volledige openbare en privédiensten, een levendig cultureel leven en een verscheidenheid aan openluchtrecreatiemogelijkheden door de omliggende Archipelzee, garanderen dat Turku de beste kwaliteit van leven biedt en ook een lucratieve locatie is voor studenten wat betreft bekwame professionals.

Volgens het strategische doel van de stad zal Turku tegen 2029 de meest interessante stad van de Noordelijke Oostzee zijn, met een sterke basis in zowel kunst als wetenschappen. Turku bouwt unieke activa op - creatieve maakindustrie, biotechnologie, logistieke expertise - door clustermogelijkheden en synergieën.

Welkom in Turku, Finland!

Wilt u eenmaal per maand deadlineherinneringen, uitnodigingen voor evenementen en tips per e-mail ontvangen?

Abonneer u op de toekomst met de UTU-nieuwsbrief verzonden door Admission Services van de University of Turku .

Locaties

 • Turku

  Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Rauma

  Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

  Opleidingen

  Vragen