Keystone logo
University of Trento Master in management en industriële systeemtechniek
University of Trento

Master in management en industriële systeemtechniek

Trento, Italië

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 4.500 / per year *

Op de campus

* EU: 340€ - 3.400€, op basis van inkomen/verdienste. Niet-EU: € 1.000 - € 4.500, op basis van verdienste

Invoering

Moderne industriële systemen onderscheiden zich door een relevante complexiteit die een holistische benadering vereist voor een passend beheer. De recente evolutie en alomtegenwoordigheid van moderne digitale technologieën, die de nieuwe productieve en economische paradigma's kenmerken dankzij hun cognitieve en connectiviteitspotentieel, verandert de operationele context en de rol van de ingenieur in de industrie ingrijpend.

De ingenieur moet nu de uitdagingen van technologische innovatie aangaan en deze kunnen overnemen en beheren binnen de systemische complexiteit waarin hij / zij moet opereren. Multi- en interdisciplinaire benaderingen zijn doorgaans vereist, samen met diepgaande kennis en technische vaardigheden, evenals uitgebreide kennis en vaardigheden op het gebied van economie en organisatiestructuren.

De masteropleiding Management en Industrial Systems Engineering heeft tot doel ingenieurs op te leiden met de nodige vaardigheden om de processen die kenmerkend zijn voor het nieuwe productieparadigma en de gerelateerde industriële revolutie, effectief te beheren en te besturen. Hiertoe beoogt het programma zeer solide, maar tegelijkertijd evenwichtige, competenties te bieden, zowel in technische disciplines als in disciplines die verband houden met het beheer van de systemische complexiteit van een moderne industrie. Het houdt ook rekening met economisch-organisatorische aspecten en de uitdagingen die voortvloeien uit ecologische duurzaamheid en digitale technologieën in industriële ontwikkeling.

De masteropleiding Management and Industrial Systems Engineering is speciaal bedoeld voor studenten met gedegen kennis op het gebied van industrial engineering.

Programma overzicht

De masteropleiding Management en Industrial Systems Engineering heeft tot doel ingenieurs op te leiden met de nodige vaardigheden om de processen die kenmerkend zijn voor de moderne productieparadigma's effectief te ontwerpen en te beheren, met bijzondere aandacht voor de volledigheid van de technische achtergrond als een fundamentele voorwaarde om deze beoefenaars in staat te stellen interactie met de verschillende business units en functies.

De masteropleiding heeft tot doel ingenieurs op te leiden met een holistische en geïntegreerde visie op industriële problemen in plaats van een benadering gericht op afzonderlijke aspecten of specifieke technologieën. Master afgestudeerden in Industrial Systems en Management Engineering onderscheiden zich door het vermogen om:

  • tools en methodologieën toepassen voor het ontwerp en het beheer van complexe industriële systemen;
  • moderne kwantitatieve technieken toepassen om besluitvormingsprocessen te ondersteunen;
  • de belangrijkste digitale technologieën beheren die aan de basis liggen van de nieuwe industriële revolutie;
  • methodieken toepassen voor de bevordering en het beheer van innovatie;
  • de ecologische duurzaamheid van industriële producten en processen evalueren.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Voorzieningen

Over de school

Vragen