Keystone logo
University of Trento School of International Studies Master's degree in Europese en internationale studies
University of Trento School of International Studies

Master's degree in Europese en internationale studies

Trento, Italië

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De masteropleiding in de Europese en Internationale Studies (Meis) is het resultaat van een nauwe interfacultaire samenwerking van de School of International Studies met de ministeries van Economie en Management, Sociology and Social Research, Geesteswetenschappen en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het kenmerk van de masteropleiding is de sterke multi- en interdisciplinaire aanpak, waarbij studenten de mogelijkheid om de grenzen van de traditionele academische disciplines overstijgen geeft. Alle cursussen worden gegeven in het Engels, een ander kenmerk dat het programma uit soortgelijke degenen die aangeboden worden in andere Italiaanse en Europese universiteiten onderscheidt.

Het programma is bedoeld om studenten te voorzien van deze multidisciplinaire hulpmiddelen en competenties die onmisbaar zijn voor een breed inzicht in de economische, juridische, politieke en sociale veranderingen in de Europese en internationale context. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het aanleren van de instrumenten en vaardigheden die nodig zijn voor de analyse van: de interactie van individuele en collectieve actoren, zowel binnen de Europese en internationale instellingen; de werking van de Europese en internationale economische, juridische, politieke en sociale systemen; Europese en internationale systemen van governance. Het MEIS programma hecht groot belang aan vreemde talen die een essentiële voorwaarde voor de ontwikkeling van effectieve communicatie vaardigheden zijn. Onderwezen cursussen, taal workshops en begeleiding activiteiten bijdragen aan het ontwikkelen van geavanceerde Engels taal communicatieve vaardigheden en het ontwikkelen van een praktische kennis van ten minste een extra vreemde taal (in aanvulling op een elementaire kennis van het Italiaans).

Naast de cursussen gegeven de school loopt een rijke reeks gastcolleges, seminars en lezingen gehouden door gastprofessoren van internationale allure en door beroepsbeoefenaren die werkzaam zijn in vooraanstaande internationale organisaties. MEIS studenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan deze en de vele evenementen georganiseerd in de school, met inbegrip van conferenties, debatten, carrières lezingen en beurzen en workshops gehouden door beoefenaars.

Onlangs heeft de school een Double Degree programma met het ministerie van Internationale Betrekkingen en Europese Studies van de Metropolitan University Praag (MUP) opgericht. Dit programma maakt het mogelijk een beperkt aantal geselecteerde studenten om een ​​Master's Degree te verdienen in Internationale Betrekkingen en Europese Studies van MUP, in aanvulling op de Master's Degree in Europese en Internationale Studies van de School of International Studies in Trento. Dit programma verrijkt verder het brede scala van mogelijkheden om een ​​studieperiode in het buitenland door te brengen door middel van internationale uitwisseling en het Erasmus-programma's.

De School biedt om een ​​paar geselecteerde studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan het integrale programma in European Policy Studies (IPEPS), georganiseerd door het Center for European Policy Studies (CEPS) in Brussel. Dit programma omvat module een 8 weken durende Masters 'in studies Europees beleid in Brussel in de zomer (equivalent aan keuzevakken voor 12 ECTS). IPEPS wordt mede gefinancierd door het Erasmus + -programma, het CEPS en een paar partner universiteiten in de EU (waaronder Unitn-SIS). Dit programma verrijkt verder het brede scala van mogelijkheden om een ​​studieperiode in het buitenland door te brengen door middel van internationale uitwisseling en het Erasmus-programma's.

Gedurende de twee jaar van het programma, docenten bieden studenten met verdere ondersteuning en begeleiding als en wanneer dat nodig is.

Studenten van plan om in te schrijven op het eerste jaar van de MEIS moet een aantal academische en taalkundige eisen te voldoen. Studenten moeten een aantal academische achtergrond in de kernvakken van het programma, en een zeer goed niveau (B2 +) van het Engels is en de vereiste basiskennis van een tweede vreemde taal te hebben. Voor meer details over toelatingseisen aan de MEIS, verwijzen wij u naar de aankondiging voor de selectieprocedure, geplaatst op de SIS website beschikbaar zijn in januari van elk jaar.

Werkgelegenheid en de carrièremogelijkheden

De masteropleiding in de Europese en Internationale Studies bereidt studenten voor een loopbaan in zowel de publieke als de private sector. Afgestudeerden zullen worden gekwalificeerd om: greep verantwoordelijke posities binnen de nationale en internationale instellingen die zich bezighouden met internationale zaken en privé-bedrijven die actief zijn in de internationale markten; werken voor gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties die zich bezighouden met specifieke gebieden van internationale zaken (zoals mensenrechten, vredeshandhaving, de bescherming van het milieu, institutionele opbouw, etc); voer de diplomatieke dienst.

Voor diegenen die hun studie voort te zetten, de masteropleiding biedt een solide voorbereiding voor toelating tot internationale PhD-programma's in Internationale Studies en aanverwante onderwerpen. Het houden van een Master's degree van de School, echter geen preferentiële toegang tot de PhD-programma aangeboden door de School.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Master in International Relations and Diplomacy
  • Heidelberg, Duitsland
  • Madrid, Spanje
  • + 1 meer
 • Master in internationale betrekkingen
  • Bologna, Italië
 • Master in wereldwijde communicatie
  • Wrocław, Polen