Master of Arts in Theaterpedagogiek
Helsinki, Finland
DUUR
2 Years
TALEN
Engels, Fins, Zweeds
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* jaarlijks collegegeld voor studenten die in het Engels studeren en geen staatsburgers zijn van de EU, EER of Zwitserland. Het programma is ook beschikbaar in het Zweeds.
Invoering
Ons programma combineert kritisch denken, artistiek-pedagogische praktijken en verkenning van het brede scala aan betekenissen in de kunst.
Waarom hier studeren?
Studenten van de masteropleiding Theaterpedagogiek reflecteren op en ontwikkelen de praktijken en pedagogie van podiumkunsten binnen een open, dialooggerichte gemeenschap. Je krijgt ondersteuning bij kritisch en vernieuwend denken, multidisciplinaire interactie, multi-artistieke samenwerkingen en bij het aannemen van een experimentele houding. De basis van het programma zijn de persoonlijke ervaringen en percepties van studenten, en ze worden in een open dialoog gebracht met andere studenten, docenten en het academische veld van de kunstpedagogiek.
De dagindeling van studenten krijgt uiteindelijk vorm in interactie met elke student, de groep, de opleiding en de docenten. Het programma biedt een veilige context voor verkennend leren. Afgestudeerden van de opleiding werken in uiteenlopende taken op het gebied van podiumkunsten en pedagogie.
Over de onderzoeken
In de masteropleiding Theaterpedagogiek wordt kunstpedagogie gezien als een vorm van artistieke activiteit waarbij pedagogische vragen altijd aanwezig zijn. In de context van de kunstpedagogie worden kunst, performance en onderwijs gezien als ontmoetingen waarin esthetische, ethische en politieke fenomenen met elkaar verweven zijn.
Kunstpedagogie is een academische discipline die de kunstpedagogie onderzoekt en de filosofische en theoretische grondslagen ervan verder uitbouwt. In de masteropleiding bevruchten de praktijken en theorieën van de podiumkunsten en de kunstpedagogie elkaar, waardoor er op vele niveaus veranderingen ontstaan. Dit proces leidt tot de praktische, ervaringsgerichte, reflectieve, gemeenschappelijke of sociale transformatie naar een sociaal bewuste artistiek-pedagogische praktijk. Esthetische, ethische en politieke verschijnselen zijn in het programma met elkaar verbonden.
Het programma bestaat uit geavanceerde studies in de kunsten, studies in de theorie en praktijk van de kunstpedagogie, onderzoeksstudies, onderwijspraktijken, internationale interactie en keuzevakken die de ontwikkeling van de identiteit van de student als kunstpedagoog ondersteunen.
De studenten worden aangemoedigd om risico's te nemen, gedurfde keuzes te maken en nieuwe oplossingen te zoeken binnen het kader van het curriculum van het programma. Het doel van de masteropleiding is het opleiden van ruimdenkende kunstpedagoogprofessionals die hun eigen stem hebben gevonden, samenwerkingsvaardigheden hebben en zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid.
De diploma-eisen voor de masteropleidingen Danspedagogiek en Theaterpedagogiek omvatten pedagogische studies voor docenten (60 cr). Tampere University is verantwoordelijk voor de studiemodule pedagogiek als geheel.
Leer methodes
Studies zijn gebaseerd op verplichte aanwezigheid, betrokkenheid en interactie. Het programma maakt gebruik van diverse en steeds evoluerende lesmethoden. Cursussen worden georganiseerd in de vorm van workshops, groepsprojecten, lezingen en seminars, maar ook als zelfstandige leeropdrachten. Het grootste deel van de instructie vindt plaats op weekdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.
samenwerkingen
De masteropleidingen Theaterpedagogiek en Danspedagogiek werken nauw met elkaar samen. Ongeveer de helft van de studies wordt gezamenlijk georganiseerd en de docenten in de programma's vormen een gezamenlijk collegium, dat optreedt als besluitvormingsorgaan met betrekking tot de pedagogische richtlijnen en curricula van de programma's. De belangrijkste partners bij het organiseren van het onderwijs zijn het Departement voor Muziekeducatie van de Universiteit en CERADA (Centrum voor Educatief Onderzoek en Academische Ontwikkeling in de Kunsten), evenals het Departement voor Kunst van de Universiteit van Aalto. Onze internationale partners zijn onder meer de Nationale Academie voor de Kunsten van Oslo, de Sami Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Hogeschool voor de Kunsten Berlijn en Kadir Has Universiteit Istanbul.
De onderwijspraktijken kunnen worden uitgevoerd als Finse of internationale samenwerkingsverbanden.
leerkrachten
Docenten van de masteropleiding Theaterpedagogiek zijn experts op het artistieke veld dat zij vertegenwoordigen en op het gebied van de kunstpedagogiek. Ze hebben diverse professionele achtergronden en een sterke onderzoeksgerichte oriëntatie in de kunstpedagogiek. Naast de vaste docenten verwelkomt de opleiding regelmatig experts als gastdocenten.
Ideale studenten
De masteropleiding Theaterpedagogiek is bedoeld voor personen met een BA-diploma op het gebied van theater of overeenkomstige beroepsbekwaamheid verworven uit een universitaire opleiding op het gebied van theater (min. 60 cr) en artistieke competentie. Het programma brengt eerdere ervaringen en percepties van studenten in een open dialoog met medestudenten, docenten en het veld van de kunstpedagogiek.
Programma resultaat
Het doel van het MA-programma is dat studenten zich bewust worden van de waarden, attitudes, tradities en denkpatronen die hun professionele praktijk beïnvloeden. Ze erkennen en begrijpen de bijzondere verantwoordelijkheid die verbonden is aan het onderwijzen van kunst. Ze zijn zich bewust van en kunnen vragen stellen over de normen en machtsstructuren die van invloed zijn op het artistiek-pedagogische handelen. Studenten ervaren de professionele ontwikkeling van een tekenleraar als een continu proces dat een kritische en reflectieve inspanning vereist. Ze kunnen de grondslagen, doelstellingen en werkwijzen van kunsteducatie plannen, verwoorden en evalueren. De student kan de betekenis en het doel van zijn eigen werk waarnemen en uitleggen.
Carrièremogelijkheden
Afgestudeerden van het programma werken op verschillende gebieden binnen podiumkunsten en kunsteducatie, bijvoorbeeld in basiskunsteducatie, volwasseneneducatie, lagere, middelbare en hogere middelbare scholen en beroepsonderwijs, evenals in verschillende artistieke, pedagogische en maatschappelijke contexten en projecten. Het programma verleent een pedagogische kwalificatie voor alle onderwijsniveaus en biedt een basis voor doctoraatsstudies.
leerplan
Het curriculum legt de nadruk op:
- Vaardigheden met betrekking tot interactie en dialoog
- Kritisch denkvermogen
- Kennis en vaardigheden vereist in de professionele artistiek-pedagogische activiteit
- Kennis en vaardigheden met betrekking tot waarden en ethiek
- Vaardigheden om holistische praktijken in kunst en pedagogiek te implementeren.
toelatingen
Beurzen en financiering
Bezoek de website van de universiteit voor meer informatie.