Keystone logo
© University of Arts Helsinki
University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

Invoering

De University of the Arts Helsinki (Uniarts Helsinki) biedt het hoogste niveau van onderwijs in muziek, beeldende kunst, theater, schrijven en dans in Finland. Uniarts Helsinki is een internationale voorloper in onderwijs en onderzoek op het gebied van kunst en versterkt de rol van kunst als kracht die de samenleving hervormt. Uniarts Helsinki, opgericht in 2013, bestaat uit de Academie voor Schone Kunsten, de Sibelius Academie en de Theateracademie.

We zijn een open ontmoetingsplaats voor de kunsten en een kritische universitaire gemeenschap voor gedurfde hervormers en experts van traditie, gebaseerd op de Academie voor Schone Kunsten, Sibelius Academie en Theateracademie.

Onderwijs en onderzoek van wereldklasse

De Sibelius Academie van Uniarts Helsinki staat op de 25e plaats op het gebied van podiumkunsten in de QS World University Rankings 2023. De ranglijst werd in 2023 voor de zevende keer gepubliceerd en de Sibelius Academie behoort sinds het eerste jaar van de ranglijst tot de topuniversiteiten.

Uitstekende feedback van studenten. We zijn de meest gewilde plek om te studeren in Finland: ongeveer 8 procent van onze kandidaten wordt toegelaten als student.

Volgens enquêtes zijn onze bachelor-, master- en doctoraatsstudenten tevreden over de inhoud en kwaliteit van hun onderwijs, de interactie met docenten en de beschikbare middelen en diensten. De resultaten zijn gebaseerd op de bachelor afstudeeronderzoeken en loopbaanmonitoringonderzoeken die in 2021 zijn uitgevoerd.

Bachelors die in 2018 zijn afgestudeerd, vinden dat Uniarts Helsinki kwalitatief hoogstaand onderwijs geeft. Master-afgestudeerden uit 2013 en doctor-afgestudeerden uit 2015 vinden dat hun Uniarts Helsinki-diploma hen goed heeft voorbereid op het professionele leven.

Positieve recensies van uitwisselingsstudenten. Ook onze uitwisselingsstudenten zijn zeer tevreden over hun studie en de universiteit heeft erkenning gekregen voor haar uitwisselingsstudentenpraktijk. Deze feedback werd in 2016–2017 verzameld van studenten die hadden deelgenomen aan een Erasmus-uitwisselingsprogramma.

Uniarts Helsinki is geselecteerd als een nationale Best Practice University als het gaat om Erasmus-mobiliteit. Vooral het aantal uitwisselingsstudenten dat zich aanmeldt voor een studie muziek is aanzienlijk gestegen.

Gecontroleerd kwaliteitssysteem. Uniarts Helsinki hanteert een kwaliteitssysteem dat ons helpt de hoge kwaliteit van onze activiteiten te waarborgen.

Het systeem is in 2018 gecontroleerd. We kregen bijzonder positieve beoordelingen voor de echt op waarden gebaseerde en studentgerichte benadering die we hanteren in onze bedrijfsvoering. Het onderwijs dat wij aanbieden heeft een sterke link met het beroepsleven en onze alumni zijn betrokken bij de ontwikkeling van ons onderwijs.

Statistieken

 • studies
 • Aantal studenten: 1.985 studenten (2022)
 • Aantal voltooide graden: 168 bachelordiploma's, 279 masterdiploma's, 17 doctoraatsdiploma's (2022)
 • Aantal aanvragers: 5.032 aanvragers, 356 toegelaten als student (2022)
 • Universitaire ranglijsten: 25e plaats voor de Sibelius Academie van Uniarts Helsinki op het gebied van podiumkunsten in de QS World University Rankings 2023.
 • Internationale studenten: 17% van de bachelor- en masterstudenten en 21% van de doctoraatsstudenten komt van buiten Finland (2022)

Onderzoek

 • Omvang externe onderzoeksfinanciering: 1,2 miljoen euro (in 2022)
 • Aantal onderzoekers: 20 onderzoekers (onderzoeker aan de Academie van Finland, onderzoeker, postdoctoraal onderzoeker, universitair onderzoeker), 219 promovendi. Daarnaast doet een deel van onze 63 hoogleraren onderzoek. (2022)

Personeel

 • Aantal medewerkers: 769 voltijdse equivalenten (in 2022)
 • Internationaal personeel: 12% van het onderwijs- en onderzoekspersoneel komt van buiten Finland (in 2022)

  Campusfuncties

  Uniarts Helsinki heeft twee campussen in Helsinki – Sörnäinen en Töölö – en is ook actief in Seinäjoki en Kuopio.

  Töölö Campus

  De onderwijsfaciliteiten en podia voor muziek bevinden zich voornamelijk op de Töölö-campus van Uniarts Helsinki. De gebouwen bevinden zich in het hart van Helsinki.

  De faciliteiten (Helsinki Music Centre, N Building en R Building) bieden verschillende oefenruimtes en klaslokalen in het stadscentrum van Helsinki, speciaal voor studenten van de Sibelius Academy van Uniarts Helsinki.

  Het Helsinki Music Centre en de gebouwen aan de Nervanderinkatu en Pohjoinen Rautatienkatu hebben zalen voor verschillende doeleinden en werkfaciliteiten voor het personeel van Uniarts Helsinki.

  Lees meer over onze Töölö Campus op onze website.

  Sörnäinen Campus

  De Sörnäinen Campus in het centrum van Helsinki biedt een inspirerende leeromgeving speciaal voor studenten beeldende kunst, theater en dans.

  Het Kookosgebouw, waarin de Theateracademie is gevestigd, biedt faciliteiten voor met name dans- en theaterstudenten. In het in 2021 opgeleverde Mylly-gebouw huisvesten studenten beeldende kunst, licht- en geluidsontwerp en vormgeving voor podiumkunsten. Er is ook een goed gevulde bibliotheek en een studentenrestaurant op de Sörnäinen-campus.

  Lees meer over de Sörnäinen Campus op onze website.

   Locaties

   • Helsinki

    Töölönkatu, 3, 00100, Helsinki

   • Helsinki

    Sörnäisten rantatie 19, 00530, Helsinki

    Vragen