Keystone logo
University of Strasbourg Master in complexe systeemchemie - CSC
University of Strasbourg

Master in complexe systeemchemie - CSC

Strasbourg, Frankrijk

2 Years

Engels

Full time

30 Jun 2024

Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

Hogeschool CSC

Geïntegreerde MSc en PhD in 5 jaar met financiële ondersteuning

  • 2 jaar: Masterbeurzen
  • 3 jaar: doctoraatsbeurzen

Inspirerende internationale onderzoeksomgeving met 4 actieve Nobelprijswinnaars in de chemie

Praktische training in onderzoekslaboratoria met ultramoderne apparatuur

Directe toegang tot het PhD-programma voor succesvolle MSc-studenten

Engels als enige onderwijstaal.

Een school gecreëerd door een uitzonderlijke onderzoeksgemeenschap

Complexe systeemchemie die de afgelopen 20 jaar is ontstaan als een uitvloeisel van de supramoleculaire chemie ontwikkeld door Jean-Marie Lehn (Nobelprijs 1987). In 2018 is de onderzoeksschool CSC opgericht door deze uitzonderlijke onderzoeksgemeenschap om toekomstige leiders in het vakgebied op te leiden.

Onze missie: een nieuwe generatie leiders in de chemie opleiden

De afgelopen twee decennia hebben onderzoekers in Straatsburg voorop gelopen in het opkomende veld dat bekend staat als Complex Systems Chemistry (CSC). Ze gebruiken het raamwerk van supramoleculaire chemie om verreikende ontwikkelingen mogelijk te maken in complexere systemen met opkomende functies. Deze trend zal alleen in de 21e eeuw een impuls krijgen en is gebaseerd op de integratie van moleculaire eenheden die informatie bevatten, in staat zijn om een specifieke eigenschap uit te drukken en goed gedefinieerde taken uit te voeren.

  • De school bereidt een internationale generatie onderzoekers voor op het gebruik van CSC als instrument voor innovatie (in de industrie en de academische wereld). De cursusonderwerpen balanceren organische, fysische en supramoleculaire chemie om u de tools te geven om complexe systemen te benaderen.
  • Colleges worden aangevuld met onderzoeksstages, die kunnen worden uitgevoerd in academische laboratoria maar ook in bedrijven of in het buitenland.
  • We trainen onze studenten om hun leiderschap, zachte vaardigheden en hun vermogen om industriële problemen te begrijpen te verbeteren.
  • Leer meer

Demografische en intellectuele diversiteit

Wij zijn van mening dat demografische en intellectuele diversiteit innovatief onderzoek en ontdekkingen stimuleert, ons vermogen om les te geven en te leren vergroot en ons toerust voor een leven van leiderschap in een samenleving die steeds pluralistischer wordt.

In een tijd van globalisering en met zo'n gemak van internationale uitwisseling, ligt de ware rijkdom van onze organisaties in diversiteit, een sleutel tot menselijke, sociale en financiële prestaties. We streven ernaar onze studentengemeenschap op te leiden om een actieve rol te spelen in het proces van creativiteit en prestaties.

Diversiteit accepteren betekent ruimdenkend zijn, je naaste respecteren, de menselijkheid erkennen in de mensen om je heen.

Getuigenissen van studenten

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Over de school

Vragen