Keystone logo
University of St Andrews MLitt in toneelschrijven en scenarioschrijven
University of St Andrews

MLitt in toneelschrijven en scenarioschrijven

Saint Andrews, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 25.880 *

Op de campus

* VK en EU: £ 9.450 / overzee: £ 19.400

Invoering

De MLitt in Playwriting en Screenwriting biedt een toegangspoort tot de professionele wereld van het schrijven voor podium, radio of scherm.

139754_pexels-photo-374820.jpeg
Burst / pexels

Cursusinformatie

De MLitt in Playwriting and Screenwriting is een eenjarig onderwezen programma van de School of English. In deze cursus ontwikkel je je schrijfvaardigheid voor radio, theater en scherm met de nadruk op je individuele stem en stijl.

Je studeert af met een portfolio van stukken en een goed begrip van hoe je theaters benadert, opdrachten binnenhaalt en werkt als toneelschrijver.

De MLitt biedt je technisch georiënteerd onderwijs door vooraanstaande hedendaagse toneelschrijvers en academici van wereldklasse, met de nadruk op de beste praktijken in recent en hedendaags schrijven.

highlights

 • Individuele mentoren helpen je om je creatieve praktijk aan te scherpen en je expressieve stem verder te ontwikkelen.
 • De cursus benadrukt de beste praktijken in recent en hedendaags schrijven, en modules worden gegeven door bekroonde professionele toneelschrijvers.
 • Kleine klassen van niet meer dan tien studenten zorgen voor een extreem hoge mate van individuele aandacht.
 • De cursus wordt normaal gesproken gegeven in de Byre Theater Studio, waarbij volledig gebruik wordt gemaakt van een professioneel theater.
 • Studenten hebben de mogelijkheid om professionele theaterregisseurs, acteurs en schrijvers te ontmoeten en ermee samen te werken tijdens hun studie in St. Andrews.

Lesindeling

De cursus bestaat uit twee semesters met aangeleerde componenten, gevolgd door een individueel creatief schrijfproject dat het hele jaar door plaatsvindt, maar met bijzondere aandacht gedurende de laatste drie maanden.

De lesmethoden omvatten wekelijkse seminars, dramaturgieworkshops en individuele tutorials. Klassengroottes variëren doorgaans van drie tot tien studenten, wat zorgt voor een hoge mate van individuele aandacht. Modules worden beoordeeld aan de hand van voorbeeldscènes, play-scripts, scenario's en essays.

Studenten zullen normaal gesproken deelnemen aan een aantal theaterbezoeken en zullen extra kosten van ongeveer £ 200 moeten betalen.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende methoden voor levering en beoordeling. Voor meer details van elke module, inclusief wekelijkse contacturen, lesmethoden en beoordeling, zie de nieuwste modulecatalogus voor het academiejaar 2020–2021; sommige elementen zijn mogelijk onderhevig aan verandering voor de toetreding tot 2021.

Verplicht

 • Schrijven voor voorstelling 1 en 2: introduceert de belangrijkste vaardigheden voor toneelschrijven en scenarioschrijven, evenals schrijven voor een jonger publiek en radio.
 • Onderzoeksvaardigheden voor creatieve schrijvers: een inleiding tot basisvaardigheden zoals proeflezen en kopiëren; de literaire markt en de rollen van redacteuren, uitgevers, agenten en festivalorganisatoren; het gebruik van IT-middelen en bibliotheekmateriaal.

Proefschrift

In augustus dienen studenten een origineel stuk in van ongeveer 45 minuten speeltijd (8.000 tot 10.000 woorden). Dit dient in overleg met een begeleider te worden ontwikkeld.

Als studenten ervoor kiezen om de proefschriftvereiste voor de MLitt niet af te ronden, is er een uitreikingsprijs beschikbaar die geschikt gekwalificeerde kandidaten in staat stelt een postuniversitair diploma te behalen. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw diploma aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PGDip in plaats van een MLitt.

De modules die hier worden vermeld, zijn indicatief en er is geen garantie dat ze zullen werken voor de toetreding tot 2021.

Conferenties en evenementen

De School of English organiseert onderzoeksevenementen via zijn vier onderzoeksgroepen:

 • Creatief schrijven
 • 18e eeuw, romantisch en Victoriaans
 • Middeleeuwen en Renaissance
 • Modern en eigentijds

De School of English organiseert normaal gesproken ook een jaarlijks colloquium. Recente thema's zijn:

 • The English Legal Imaginary, 1500-1700
 • Bannockburn, 1914: Verjaardagscultuur, oorlog en nationale identiteit in Schotland
 • Opera en fictie
 • Wereldliteratuur en verschil van mening
 • (On) burgeroorlog?
 • John Keats en Romantisch Schotland
 • Bibliotheken in Literatuur.

Het Postgraduate Forum biedt postdoctorale studenten de mogelijkheid om lopend onderzoek te presenteren aan een groep van hun leeftijdsgenoten.

Funding

Alle School of English-studenten krijgen toegang tot de My Application-portal. Het gedeelte Beurzen en Financiering van de portal bevat een online catalogus waarmee u relevante beschikbare prijzen kunt aanvragen.

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Toelatingseisen

 • Een goede 2.1 Honours undergraduate-graad. Een kandidaat die blijk geeft van uitstekende schrijfvaardigheid kan echter worden geaccepteerd op basis van een gelijkwaardige kwalificatie (bijv. Een verzameling gepubliceerd werk of relevante beroepskwalificatie), maar dergelijke gevallen zijn volledig ter beoordeling van het personeel en vereisen decanale goedkeuring.
 • Als je je eerste graad buiten het VK hebt gestudeerd, controleer dan de internationale toelatingseisen.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • Aanvullende aanvraag bij School of English (Word)
 • CV of cv. Dit moet uw persoonlijke gegevens bevatten met een geschiedenis van uw opleiding en werk tot nu toe
 • Academisch kritisch essay over een onderwerp Engelse literatuur (ongeveer 2.000 woorden)
 • Portfolio van originele toneel- of scenarioschrijven (10 tot 15 pagina's)
 • Twee origineel ondertekende academische referenties
 • Academische afschriften en diploma's
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Na de MLitt

Onderzoeksgraden

Naast de MLitt biedt de school een tweejarige Playwriting en Screenwriting Master of Fine Arts (MFA).

Veel afgestudeerden zetten hun opleiding voort door zich in te schrijven voor PhD-programma's in St Andrew's.

Careers

Afgestudeerden van de cursus zijn gegaan om te worden gepubliceerd schrijvers of een loopbaan in een scala van sectoren, waaronder journalistiek, marketing, uitgeverij en onderwijs na te streven.

Het Career Center biedt persoonlijk advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt een evenementenprogramma om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van inzetbaarheid.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen