Keystone logo
University of St Andrews MLitt in moderne en hedendaagse literatuur en cultuur
University of St Andrews

MLitt in moderne en hedendaagse literatuur en cultuur

Saint Andrews, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 25.880 *

Op de campus

* overzee / thuis: £ 11.680

Invoering

De MLitt in Modern and Contemporary Literature and Culture onderzoekt de belangrijkste teksten, contexten en theorieën die de literatuur en cultuur van 1900 tot heden hebben gevormd.

Cursus details

De MLitt in moderne en hedendaagse literatuur en cultuur is een intensief eenjarig programma van de School of English. De cursus heeft tot doel de tekstkennis van studenten te vergroten en het denken over de verbindingen tussen moderne en hedendaagse literatuur en haar historische, culturele en theoretische context te bevorderen.

Studenten zullen enkele van de belangrijkste teksten en debatten lezen en bespreken die hebben bijgedragen aan de vorming van de 'modernistische', 'postmoderne' en 'hedendaagse' culturele momenten.

De MLitt is bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in moderne en hedendaagse literatuur, in het verwerven van een onderwezen postdoctorale kwalificatie en in de mogelijkheid om door te stromen naar een doctoraat.

highlights

  • Bestudeer de interdisciplinaire dimensies van de moderne en hedendaagse cultuur aan de hand van onderwerpen die de culturele productie in de kunsten, muziek, film en literatuur onderzoeken
  • Leer meer over de belangrijkste ontwikkelingen in moderne en hedendaagse literaire studies in dialoog met vooraanstaande wetenschappers
  • Typische seminaronderwerpen kunnen zijn: schrijfwerk voor vrouwen en genderstudies; criminele fictie; hedendaagse kritische theorie; moderne en hedendaagse poëzie; postkolonialisme; Schotse literatuur; oorlogsschrijven; literatuur van de jaren 1940; Britse cinema en muziek.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen