Keystone logo
University of St Andrews MLitt in Global Social and Political Thought
University of St Andrews

MLitt in Global Social and Political Thought

Saint Andrews, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

08 Aug 2024

Sep 2024

GBP 25.880 *

Op de campus

* overzee / thuis: £ 11.680

Invoering

De MLitt in Global Social and Political Thought biedt een innovatieve transnationale en vergelijkende benadering van de studie van de geschiedenis en invloed van mondiale denktradities.

Cursus details

De mondiale intellectuele geschiedenis – de transnationale en vergelijkende benadering van de geschiedenis van ideeën – is een academisch studiegebied in ontwikkeling. Als je studeert voor de MLitt in Global Social and Political Thought, onderzoek je sociale en politieke ideeën van over de hele wereld, de verbindingen die mondiale gedachtetradities met elkaar verbinden, en hoe die tradities onze wereld blijven beïnvloeden.

highlights

  • Introduceert belangrijke onderwerpen in het mondiale denken en biedt een breed overzicht van het vakgebied
  • De transnationale en vergelijkende aanpak geeft dit programma een opmerkelijke rijkdom en diepgang vergeleken met conventionele graden op het gebied van intellectuele geschiedenis
  • Het interdisciplinaire karakter helpt je een meer afgerond begrip van de vragen en concepten van het mondiale denken te ontwikkelen
  • Bereidt studenten voor op verdere academische studie en onderzoek

De MLitt in Global Social and Political Thought is een interdisciplinaire opleiding met een mondiale aanpak: je kunt er het sociale en politieke denken mee bestuderen, niet alleen vanuit Europa, zoals gebruikelijk is op andere universiteiten, maar ook vanuit samenlevingen in Azië, Afrika en Amerika. .

Je ontdekt de sleutelconcepten in het sociale en politieke denken uit verschillende delen van de wereld en leert bespreken hoe deze regio's zichzelf door de geschiedenis heen hebben voorgesteld en opnieuw hebben voorgesteld. Deze MLitt vergelijkt het sociale en politieke denken dat zijn oorsprong vond in verschillende regio's op verschillende momenten in de geschiedenis, maar je zult ook overwegen wat deze tradities met elkaar verbindt en hoe verschillende intellectuele lijnen een gedeelde commons voor ons allemaal vormen.

Je ontwikkelt je begrip van de mondiale intellectuele geschiedenis, terwijl je wordt aangemoedigd om de soms willekeurige categorieën ervan in twijfel te trekken. Je leert ook naar de theorie kijken voorbij eurocentrische lenzen. Daarbij zul je kritisch nadenken over hoe een bewustzijn van meerdere theoretische tradities ons kan helpen reageren op mondiale problemen zoals sociaal onrecht, economische uitbuiting, ideologische conflicten en aantasting van het milieu.

Je leerproces omvat belangrijke debatten in de hedendaagse wereldpolitiek – van kwesties als democratie en rechten binnen staten tot vragen over internationaal recht en mondiale rechtvaardigheid tussen staten. Je wordt getraind om politieke discussies kritisch te interpreteren via de optiek van ras, etniciteit, klasse en geslacht. De MLitt vraagt zich af hoe we samen met diverse samenlevingen en culturen kunnen denken om een meer democratische en gelijkwaardige wereld te creëren. Je wordt aangemoedigd om de perspectieven van de gemarginaliseerden – de verarmden, de minderheid of de vluchteling – in overweging te nemen en om, in termen van praktische oplossingen op het niveau van beleid en onderzoek, na te denken over manieren om de mondiale politiek te democratiseren en te subalterniseren.

De MLitt is uitgesproken interdisciplinair. Over dit MLitt-onderwerp geven experts van de hele universiteit hun disciplinaire perspectieven op belangrijke onderwerpen. Door middel van onderzoekgestuurd onderwijs van wetenschappers die werkzaam zijn in onderwerpen als geschiedenis, internationale betrekkingen, klassiekers, literair-culturele studies en biologie, leer je hedendaagse debatten te analyseren en te vergelijken hoe deze worden benaderd vanuit antropologische, historische, ecologische en filosofische perspectieven.

Je wordt aangemoedigd om een meer afgerond, interdisciplinair begrip van mondiale denktradities te ontwikkelen en te leren hoe je deze tradities kritisch kunt bespreken vanuit meerdere disciplinaire perspectieven. Je zult ook aantonen dat je in staat bent om complexe problemen op te lossen door kritisch begrip, analyse en synthese.

De MLitt zal van bijzonder belang zijn als je van plan bent door te gaan met promotieonderzoek, omdat het een breed studieprogramma biedt dat culmineert in een begeleid onderzoeksproject.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen