Keystone logo
University of St Andrews MLitt in Genderstudies
University of St Andrews

MLitt in Genderstudies

Saint Andrews, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

08 Aug 2024

Sep 2024

GBP 25.880 *

Op de campus

* overzee / thuis: £ 11.680

Invoering

De MLitt in Gender Studies onderzoekt de theorie en geschiedenis van genderstudies en ook hoe gender interageert met klasse, ras, etniciteit, seksualiteit, ongelijkheid en macht.

Cursus details

Wat is gender en hoe beïnvloedt het ons denken over gelijkheid, inclusie en rechtvaardigheid? In deze cursus onderzoek je deze vragen door de gendertheorie te bestuderen en door hedendaagse debatten over gendervraagstukken kritisch te onderzoeken.

highlights

  • Introduceert belangrijke onderwerpen in genderstudies
  • Het interdisciplinaire karakter ervan helpt je een meer afgerond begrip te ontwikkelen van de vragen over genderstudies en de belangrijkste vragen en concepten ervan
  • Bereidt je voor op verdere academische studie en onderzoek
  • Goed gevestigde banden met de levendige en diverse academische gemeenschap van St Andrews zullen u in contact brengen met het huidige onderzoek naar genderstudies in verschillende disciplines

De MLitt in Gender Studies onderscheidt zich door zijn interdisciplinaire karakter en door de nadruk op een intersectioneel begrip van gender.

Je krijgt les van experts uit een pool van 100 academici van 17 academische scholen over de hele universiteit, die onderscheidende disciplinaire perspectieven bieden op belangrijke onderwerpen in genderstudies, waaronder gendertheorie, masculiniteit, queertheorie en transtheorie.

Dit zal je in staat stellen een goed afgerond, interdisciplinair begrip van genderstudies te ontwikkelen en het vermogen om complexe problemen op te lossen door kritisch begrip, analyse en synthese.

De graad biedt een breed studieprogramma dat culmineert in een begeleid onderzoeksproject. Het is dus van bijzonder belang als u van plan bent door te stromen naar een doctoraatsonderzoek. Het zal je voorzien van een reeks essentiële vaardigheden die zeer gewaardeerd worden in een verscheidenheid aan professionele contexten (bijvoorbeeld journalistiek, mediastudies, sociaal werk, belangenbehartiging).

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen