Keystone logo
University of St Andrews MLitt in Comparative Literature
University of St Andrews

MLitt in Comparative Literature

Saint Andrews, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

08 Aug 2024

Sep 2024

GBP 25.880 *

Op de campus

* overzee / thuis: £ 11.680

Invoering

De MLitt in Comparative Literature onderzoekt het transnationale begrip van literatuur en cultuur en biedt studenten een kritische evaluatie van klassieke en hedendaagse theoretische benaderingen, gecombineerd met de intensieve studie van een breed scala aan teksten over nationale, culturele en taalgrenzen heen, en de relaties tussen hen.

Cursus details

De MLitt in Comparative Literature is een eenjarig programma van de School of Modern Languages. Het programma onderzoekt het transnationale begrip van literatuur en cultuur. Het doel is om opleiding te bieden in traditionele en nieuwe onderzoekstechnieken.

highlights

  • Studenten houden zich bezig met traditionele en nieuwe benaderingen van vergelijkende literatuurwetenschap, verdiepen hun begrip van het vakgebied en werken met teksten in zowel hun oorspronkelijke taal als in Engelse vertaling
  • Kleine klassen zorgen voor een hechte postdoctorale gemeenschap en een vriendelijke omgeving
  • Innovatieve kern- en optionele modules stellen studenten in staat nieuwe benaderingen te verkennen voor het lezen van teksten en het reflecteren op hun kritische praktijken
  • Een breed scala aan optionele modules biedt de mogelijkheid om modules uit andere disciplines te volgen
  • Eén-op-één specialistische proefschriftbegeleiding is beschikbaar vanuit het brede scala aan onderzoeksinteresses binnen de School of Modern Languages.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen