Keystone logo
University of Southern California USC Roski School of Art and Design Masters in curatoriële praktijken en de publieke sfeer
University of Southern California USC Roski School of Art and Design

Masters in curatoriële praktijken en de publieke sfeer

South Los Angeles, Verenigde Staten

Request duration

Engels

Request pace

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De Masters in Curatorial Practices and the Public Sphere is een intensief masterprogramma in de praktijk en geschiedenis van het cureren, bestudeerd door de lenzen van kritische theorie, kunstgeschiedenis en beeldcultuur. Gedurende twee jaar fulltime academische studie verkennen studenten verschillende vormen van curatoriële praktijk door seminars en professionele training te combineren.

Het curriculum Critical Studies biedt een diepgaande achtergrond in de geschiedenis en theorieën van hedendaagse curatoriële praktijken, waaronder tentoonstellingen, performance, film en mediakunst.

In drie opeenvolgende Practicum-cursussen conceptualiseren en cureren studenten een project tijdens de eerste twee semesters, en produceren ze vervolgens een publicatie of een ander soort openbare interface in het laatste semester.

De cursussen worden geleid door de internationaal geprezen kunstenaars, wetenschappers, critici en curatoren van USC Roski. De huidige faculteit omvat Andrew Campbell, Jenny Lin, Amelia Jones, Suzanne Lacy en Karen Moss, directeur van het MA-programma. Afgestudeerde studenten van USC Roski profiteren ten volle van cursussen aan een vooraanstaande onderzoeksuniversiteit en het enorme aanbod aan kunstevenementen in Los Angeles en de omliggende gebieden.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • KUNSTENMEESTER IN KLINISCHE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSBEGELEIDING
    • Louisville, Verenigde Staten
  • Master of Arts in internationale betrekkingen en publieksdiplomatie
    • Kraków, Polen
  • MA in geopolitiek en connectiviteit
    • Groningen, Nederlanden