Keystone logo
University of Skövde Master in bio-informatica
University of Skövde

Master in bio-informatica

Norrmalm, Zweden

1 Years

Engels

Full time

15 Aug 2024

15 Jan 2025

SEK 135.000 / per year *

Op de campus

* betalingsplan voor termijnen: 67.500 SEK voor elk semester

Invoering

Wil jij betrokken zijn bij de ontwikkeling van de zorg en geneeskunde van morgen? Het interdisciplinaire masterprogramma Bioinformatics combineert biologie met IT-tools die zijn afgeleid van het gebied van informatica. Je krijgt de kans om grote biologische datasets te verwerken, ordenen en analyseren, waardoor je een bijdrage kunt leveren aan het begrip van (bijvoorbeeld) ziekteverloop en hoe patiënten reageren op medische behandelingen.

Over het programma

Het doel van deze opleiding is om je een scala aan specialistische vaardigheden te bieden op het gebied van bio-informatica. Je ontwikkelt ook je vermogen om zelfstandig problemen op te lossen, te plannen, analyses uit te voeren en resultaten te verzamelen, te verwerken en kritisch te evalueren. Binnen het veld van bio-informatica studeer je cursussen die zich richten op onderwerpen als bio-informatische algoritmen, programmeren, grootschalige data-analyse en bio-informatisch onderzoek en ontwikkeling. Ook voer je een afstudeerproject uit op het gebied van bioinformatica. Je studie combineert colleges met laboratoriumwerk in een IT-omgeving. Je leert over verschillende geautomatiseerde tools voor het verzamelen en analyseren van gegevens uit onderzoeksprojecten en biologische experimenten, evenals over verschillende methoden voor de analyse van (bijvoorbeeld) DNA-sequenties en genexpressiegegevens.

Samengestelde vakken in het studieprogramma

Dit is een eenjarige opleiding en het eerste semester bestaat uit vier cursussen. De eerste twee cursussen zijn Concepts and Methods of Bioinformatics en Bioinformatical Analysis met Perl. Deze cursussen bieden zowel een brede introductie in het vakgebied als een basiskennis in programmeren en algoritmeontwikkeling. Ze worden gevolgd door Bioinformatical Analysis with R en The Bioinformatical Research Process. Bioinformatical Analysis with R introduceert de R-programmeertaal en de statistische analyse van grootschalige biologische gegevens. Het Bioinformatical Research Process omvat een reeks seminars die inzicht geven in relevant onderzoek. Dit vormt tevens een voorbereidingstraject voor het afstudeerproject. Het tweede semester staat in het teken van het afstudeerproject, waarin je een relevant onderzoeksprobleem formuleert en ermee aan de slag gaat.

Mogelijkheden voor verdere studie

Na succesvolle afronding van deze opleiding kun je doorgaan met een onderzoeksprogramma in de bioinformatica.

Onderzoek binnen dit veld

Het onderzoek op het gebied van bioinformatica vordert snel. Dit kan worden onderverdeeld in de ontwikkeling van nieuwe bioinformatische tools en de toepassing van tools voor de analyse van biologische data. Voor de onderzoeksgroep aan de University of Skövde is het belangrijkste onderzoeksgebied momenteel de identificatie van biomarkers. De groep voert bioinformatische studies uit op het gebied van stamceldifferentiatie.

toelatingen

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen