Keystone logo
University of Salford MA visuele communicatie
University of Salford

MA visuele communicatie

Manchester, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

GBP 16.380 / per year *

Op de campus

* voltijd internationale studenten; Thuisstudenten £ 8.820 per jaar

Invoering

Heb jij een passie voor het overbrengen van complexe concepten op een manier die mensen gemakkelijk kunnen begrijpen? Ben je geïnteresseerd in het creëren en toepassen van je eigen grafische taal in uiteenlopende vakgebieden als letterontwerp, illustratie, ontwerp voor print en web, serviceontwerp en ontwerp voor sociale impact? Dan is onze MA Visuele Communicatie-graad iets voor jou.

In een tijdperk van informatie-overload zijn professionals op het gebied van visuele communicatie nog nooit zo gewild geweest. Deze master in visuele communicatie is ontworpen om je te voorzien van de vaardigheden die je nodig hebt voor een professionele carrière in de creatieve industrie of de digitale marketingsector en is gericht op ervaring in de sector, interdisciplinaire samenwerking en zelf geïnitieerd onderzoek.

Bovendien studeer je in het hart van de campus in het New Adelphi-gebouw, de thuisbasis van alle vakken en faciliteiten op het gebied van kunst, design en creatieve technologie, een van de grootste creatieve centra van het Noordwesten, met gemakkelijke toegang tot creatieve netwerkmogelijkheden en technische werkplaatsen van wereldklasse.

Je zult tijdens je cursus ook betrokken zijn bij het werken aan live projecten, waarbij je samenwerkt met belangrijke culturele organisaties in de steden Salford en Greater Manchester, waaronder onder andere Hotbed Press, Islington Mill, Salford Museum and Art Gallery, Textbook Studios. & Salford Art Collection, Dr. Me en Magma Books.

Deze cursus maakt deel uit van ons pakket MA Art and Design-programma's, wat betekent dat je ook de kans krijgt om samen aan een paar modules te werken met studenten van Sociaal Geëngageerde Kunst, Sociaal Geëngageerde Fotografie, Hedendaagse Beeldende Kunst en Creatieve Technologie. Wij verwelkomen en ondersteunen u om interdisciplinair samen te werken met uw collega's, in navolging van de manier waarop professionals vandaag de dag binnen de creatieve industrie werken.

Je zal:

  • Ontwikkel uw professionele vaardigheden op het gebied van visuele communicatie door theorie te combineren met praktische ervaring
  • Doe praktijkervaring op door middel van stages in de sector, interdisciplinaire samenwerkingspraktijken en freelanceprojecten bij een reeks culturele organisaties
  • Bouw een sterk portfolio van toegepast praktisch en theoretisch werk

Ideale studenten

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Voorzieningen

Over de school

Vragen