Keystone logo
University of Salford MA Filmproductie
University of Salford

MA Filmproductie

Manchester, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 20.340 / per year *

Op de campus

* voltijd internationale studenten; Thuisstudenten £ 9.990 per jaar

Invoering

De tijden veranderen in de filmproductie. De processen die we gewend zijn, correleren niet langer met budgetten, productietechnieken of distributiemethoden, maar de machine is niet mee geëvolueerd met zijn onderdelen.

De filmindustrie heeft artiesten nodig die zich kunnen aanpassen aan veranderende productieomgevingen; en artiesten die het vermogen hebben om nieuwe paradigma's in storytelling uit te vinden. Als je interesse in filmproductie verder reikt dan de standaard en je een geavanceerde, praktijkgerichte benadering wilt volgen door middel van opkomende workflows en speerpunttechnologie, dan is dit de cursus voor jou. Misschien ben je net afgestudeerd in mediaproductie, heb je een diepgewortelde interesse in het vertellen van verhalen en het schrijven van scripts, of werk je al in de filmindustrie maar wil je meer experimentele of academische ervaring opdoen.

Studeren op de Salford-campus in MediaCity plaatst je in het hart van de bloeiende media-industrie van Groot-Brittannië. Hier maak je gebruik van een rigoureus proces van artistieke zelfanalyse en reflectie, terwijl je je ontwikkelt tot een veelzijdige en behendige filmmaker - via een discipline die waargenomen beperkingen beschouwt als kansen voor creatieve expansie. Je ontwikkelt vaardigheden in alle aspecten van filmproductie en samenwerking, werkt aan praktische projecten en leert van professionals uit de industrie.

Je wordt aangemoedigd om je bezig te houden met radicaal nieuwe ideeën over hoe filmmaakprocessen kunnen worden geleid door technologie, de kunstenaar, interne teams of economische krachten die de toekomst van filmproductie weerspiegelen - waarbij je het verleden achter je laat.

Je zal:

  • Krijg les van gespecialiseerd personeel en professionals uit de industrie
  • Studeer op onze MediaCity-campus - een van de toonaangevende mediahubs van Groot-Brittannië
  • Gebruik een state-of-the-art, industriestandaard kit

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Over de school

Vragen