Keystone logo
University of Salford MA Dans: Creatief Dansonderwijs
University of Salford

MA Dans: Creatief Dansonderwijs

Manchester, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 16.380 / per year *

Op de campus

* internationale studenten; GBP 8.550 - thuisstudenten

Invoering

Heb jij het in je om de volgende generatie dansers te begeleiden en te inspireren? Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van je lespraktijk met ondersteuning van toonaangevende dansprofessionals? Dan is onze master Creative Dance Education wellicht de perfecte volgende stap in jouw carrière.

Gedurende drie trimesters verken je de pedagogische benaderingen, creatieve praktijken en professionele vaardigheden die nodig zijn om te werken als dansprofessional, gemeenschapsdansbeoefenaar of jeugddansleider. In deze cursus bestudeer je praktische en theoretische modules en volg je een educatieve en industriegerichte onderwijsstage. Je krijgt inzicht in het lesgeven in dans in verschillende contexten die passen bij je ambities als danskunstenaar, inclusief formeel onderwijs, jeugddanssettings en community-dansomgevingen. Dit programma ontwikkelt zowel opkomende als ervaren dansdocenten door hen te helpen het kunstenaarschap dat geworteld is in het dansonderwijs te identificeren en te ondersteunen. Je begrijpt de rol van choreografie in het lesgeven en onderzoekt de creatieve elementen die betrokken zijn bij het zijn van dansdocent.

Voor dansdocenten in elke fase van hun carrière zal deze cursus hen ondersteunen bij het ontwikkelen van hun creatieve praktijk en het verdiepen van hun vaardigheden om hun studenten te ondersteunen.

Je zal:

  • Oefen op een creatieve universiteit met toonaangevende industriële partnerschappen
  • Profiteer van onze relaties met Arts Council England op het gebied van talentontwikkeling, OneDanceUK en vele regionale jeugddansgezelschappen
  • Combineer theoretische modules met stages in de echte wereld om jezelf volledig te ontwikkelen als dansdocent
  • Studeer af met een portfolio aan werk en ervaring die je in je bredere carrière kunt gebruiken

Ideale studenten

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Voorzieningen

Over de school

Vragen