Keystone logo
University of Salford MA-animatie
University of Salford

MA-animatie

Manchester, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

GBP 16.380 / per year *

Op de campus

* voltijd internationale studenten; Thuisstudenten £ 8.820 per jaar

Invoering

Onze MA in Animation is ontworpen om u de kennis en vaardigheden te bieden om innovatieve en efficiënte productieprocessen toe te passen op uw animatieprojecten, die 2D, 3D Stop Motion of een hybride van technieken kunnen zijn. Je onderzoekt traditionele productievaardigheden, maar de cursus moedigt je aan om te experimenteren met de allernieuwste ontwikkelingen in de creatieve industrie en nieuwe manieren van verhalen vertellen in samenwerking met game- en digitale technologieën.

De cursus is bedoeld om u te helpen bij het ontwikkelen van hedendaagse storytelling- en transmediatechnieken binnen uw oeuvre, en/of om uw kennis van een specialistische rol in een creatieve industrie (bijv. Storyboard Artist, Art Director, Character Designer) te verdiepen.

Als een toekomstgericht studieprogramma zullen we je door samenwerking aanmoedigen om de hedendaagse 'expanded cinema' (dwz Extended Reality (XR)-ervaringen, Projection Mapping en Immersive Installation, Theme Park Rides) te verkennen en mogelijkheden te bieden om de waarde te zien van uw overdraagbare en potentieel ondernemersvaardigheden.

Als basis voor het curriculum wordt u uitgedaagd om duurzame en ethische praktijken te onderzoeken en toe te passen op uw producties en processen, en om diversiteit en inclusiviteit in hun verhaalwerelden en karakters te onderzoeken.

Je studeert in MediaCity: een van de snelstgroeiende creatieve technologiecentra in het Verenigd Koninkrijk (Wired, 18 januari 2021). Bovendien is de regio Greater Manchester een van de belangrijkste productiegebieden van de Britse animatie-industrie, met een ecosysteem van grote tot kleine bedrijven – van wereldwijd toonaangevende bedrijven als Factory en Mackinnon & Saunders tot kleinere boetiekstudio’s als Kilogram en Flipbook Studio, met onze Media City-campus en het hoofdkantoor van CBBC vormen het hart ervan. De regio beschikt over uitstekende netwerkmogelijkheden voor de industrie met het Manchester Animation Festival en andere regionale netwerkgroepen zoals FilmHubNorth.

Je zal:

  • Toegang hebben tot een breed scala aan ultramoderne animatiebronnen en -apparatuur
  • Maak deel uit van een levendige gemeenschap van collega's en docenten die u helpen uw praktijk te ontwikkelen en te verkennen, en u uitdagen om te experimenteren, samen te werken en nieuwe technologieën te omarmen
  • Word door samenwerking aangemoedigd om professioneel uitgevoerd werk te produceren dat u naar de volgende fase van uw carrière kunt brengen
  • Ontwikkel industriële contacten in Greater Manchester, een van de belangrijkste gebieden van de productie van de Britse animatie-industrie

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Voorzieningen

Over de school

Vragen