Keystone logo
University of Potsdam Master of Science in klimaat, aarde, water, duurzaamheid
University of Potsdam

Master of Science in klimaat, aarde, water, duurzaamheid

Potsdam, Duitsland

4 Semesters

Engels

Full time

15 Aug 2024

Oct 2024

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Afgestudeerden van onze internationale topmaster Climate, Earth, Water, Sustainability (CLEWS) worden opgeleid tot expert op het gebied van klimaatwetenschappelijk onderzoek om op een wetenschappelijk onderbouwde manier de gevolgen van de opwarming van de aarde aan te pakken voor onderzoek, de politiek en het publiek. Op deze webpagina vind je alle belangrijke informatie over ons nieuwe masterprogramma CLEWS, de aanmeldingsprocedure en de veelgestelde vragen.

Climate, Earth, Water, Sustainability (CLEWS) is een onderzoeksgerichte opleiding met nauwe banden met onderzoeksprojecten aan de universiteit en bij extramurale instellingen in Potsdam. Het merendeel van de masterproeven zal in het kader van dergelijke onderzoeksprojecten worden afgerond. De inhoud van de module is ook nauw verbonden met de onderzoeksactiviteiten van de partners, waarbij de nieuwste onderzoeksthema's, onderzoeksresultaten en onderzoeksmethoden in de cursussen worden geïntegreerd. De modules en examens zijn competentiegericht vormgegeven. Vakspecifieke kennis is net zo belangrijk als het verwerven van methodologische, sociale en persoonlijke vaardigheden en capaciteiten. De inhoud van cursussen, leerdoelen en tentamens worden op elkaar afgestemd.

Voordelen in één oogopslag

Studenten zullen een dieper begrip ontwikkelen van het klimaatsysteem, andere subsystemen van het aardsysteem en hun transformaties. Hieruit worden op kennis gebaseerde analyses en duurzame strategieën afgeleid om fundamentele uitdagingen van onze tijd op te lossen die van invloed zijn op aarde- en milieusystemen, bijvoorbeeld klimaatverandering, beperking van water en geografische hulpbronnen, of risico's van natuurlijke fenomenen.

Studenten zullen vertrouwd raken met de watercyclus, de biosfeer en de klimaatfysica, en een algemeen inzicht verwerven in het gebruik en beheer van watervoorraden, energieproductie en andere geobronnen.

Doelen

In het onderzoeksgerichte masterprogramma CLEWS ontwikkelen studenten een dieper inzicht in het klimaatsysteem, andere subsystemen van het aardsysteem en hun transformaties. Het programma richt zich op kwantitatief milieuonderzoek, natuurkunde, klimaat en hydrowetenschappen. Daarnaast behandelt het belangrijke aspecten van risicoanalyse, milieueconomie, communicatie en energiebeleid. Methodologisch ligt de nadruk op methoden voor data-analyse, numerieke modellering en data-acquisitie met behulp van teledetectie.

Afgestudeerden hebben inzicht in statistiek, data-analyse, programmeren en numerieke modellering, en kunnen gegevens uit het veld of het laboratorium verzamelen en verwerken. Ze zullen leren om wetenschappelijke vragen met betrekking tot klimaatverandering en milieukwesties effectief te formuleren en op wetenschap gebaseerde langetermijnoplossingen te bieden die ook economische aspecten en kwesties van duurzaamheid en communicatie integreren. Toekomstige afgestudeerden zullen ook de zachte vaardigheden hebben ontwikkeld die ze nodig hebben om wetenschappelijke problemen effectief uit te leggen en wetenschappelijke gegevens en bevindingen te communiceren, waardoor ze het grote publiek buiten de academische wereld kunnen bereiken.

toelatingen

leerplan

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen