Keystone logo
University of Pannonia

University of Pannonia

University of Pannonia

Invoering

University of Pannonia

Innovatie. Kennis. Toekomst. Wij zijn er UP voor.

De University of Pannonia ligt in een schilderachtige omgeving vlakbij het Balatonmeer – het grootste meer van Midden-Europa en een belangrijke toeristische bestemming. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Veszprém en de universiteit heeft campussen in vier andere steden in de Centraal-Transdanubische regio: Kőszeg, Zalaegerszeg, Nagykanizsa en Ajka. De instelling biedt een breed scala aan onderwijsprogramma's op bachelor-, master- en PhD-niveau, waarbij de nadruk ligt op interdisciplinariteit en praktische toepassing van kennis. De faculteiten van de University of Pannonia die Engelstalige cursussen aanbieden zijn:

 • Faculteit Bedrijfskunde en Economie
 • ingenieursfaculteit
 • Faculteit voor informatietechnologie
 • Faculteit der Geesteswetenschappen

Bovendien is in Zalaegerszeg de Faculteit Bedrijfskunde gevestigd die Hongaarse taalcursussen verzorgt.

University of Pannonia is een gevestigde onderzoeksuniversiteit die zich toelegt op onderwijs van het hoogste niveau. Wie toegang krijgt tot de universiteit, wordt aan het einde van de studie hoogopgeleide specialist op zijn eigen vakgebied. De belangrijkste focus van ons onderzoek ligt op duurzaamheid en innovatieve oplossingen, zoals onder meer recycling, productie van alternatieve energie en afvalbeheer. De universiteit zelf maakt gebruik van groene technologieën: onze campus in Zalaegerszeg wordt bijvoorbeeld ondersteund door het zonnebatterijpark en het regenwateropvangsysteem.

Naast onderzoek op het gebied van duurzaamheid kunnen onze studenten betrokken zijn bij meerdere R&D&I-gebieden, van informatica tot marketing, van toerismegerelateerd onderzoek tot toegepaste taalkunde. Als een van de toonaangevende Hongaarse instellingen voor hoger onderwijs draagt de University of Pannonia bij aan de ontwikkeling van wetenschap, samenleving en levenskwaliteit met uitstekend onderzoek, ontwikkeling en innovatie en gezamenlijke projecten met lokale en internationale bedrijven.

Campusfuncties

Elke campus van de universiteit biedt studentenhuizen op loopafstand van de universiteitsgebouwen. Alle slaapzalen zijn modern en goed uitgerust, met keukens, studeer- en loungeruimtes, wasservice en andere faciliteiten die nodig zijn voor een comfortabel leven. Bovendien zijn studenten altijd welkom om deel te nemen aan een verscheidenheid aan slaapzaalactiviteiten, zoals feesten en culturele evenementen, en te genieten van de huiselijke, vriendelijke sfeer. Bezoek de website van de universiteit voor meer informatie over de slaapzalen op de campus van uw interesse.

De campussen van de University of Pannonia bevinden zich in vijf verschillende Hongaarse steden; drie van hen bieden studieprogramma's in de Engelse taal aan.
Veszprem is de hoofdcampus van de universiteit, gelegen op 1 uur rijden van de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Het is een stad met een 1000 jaar oude geschiedenis, die vanwege haar culturele en historische betekenis in 2023 de status van Culturele Hoofdstad van Europa kreeg. De campus herbergt het grootste aantal studenten en biedt meerdere mogelijkheden voor echt spannende studentenleven.


Een andere campus bevindt zich in Kőszeg, in West-Hongarije; de rustige omgeving en de gezellige sfeer bieden uitstekende mogelijkheden voor het verwerven van kwaliteitskennis. Naast kwalitatief hoogstaand onderwijs bieden we studenten de unieke kans om deel uit te maken van een nieuw opgericht onderzoeksinstituut genaamd "The Institute of Advanced Studies Kőszeg” (iASK), dat zich richt op het vinden van oplossingen voor moderne problemen.
De campus in Nagykanizsa staat bekend om zijn Circular Economy Sustainability Competence Centre, dat tot doel heeft bij te dragen aan innovatieve oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Hier kunnen onze studenten praktijkgerichte cursussen economie, informatietechnologie en techniek vinden.

  Beurzen en financiering

  Stipendium Hungaricum-beurs

  De houders van een Stipendium Hungaricum-beurs hebben niet alleen de kans om onderwijs van hoge kwaliteit te ontvangen in het hart van Europa, maar ook om een spannend studentenleven te ervaren in een interculturele omgeving. Voorzieningen die onder de beurs vallen:

  • Collegevrij onderwijs – vrijstelling van het betalen van collegegeld
  • Maandelijkse toelage:
  • Voor bachelor, master - HUF 43.700 (ca. EUR 110);
  • Voor doctoraal niveau: HUF 140.000 (ca. EUR 365) voor de eerste 4 semesters en HUF 180.000 (ca. EUR 470) voor de tweede 4 semesters.
  • Accommodatiebijdrage – gratis slaapzaal of een bijdrage van HUF 40.000/maand aan accommodatiekosten
  • Ziektekostenverzekering – gezondheidszorgdiensten volgens de relevante Hongaarse wetgeving

  Klik hier om meer te leren

  Hongaarse diasporabeurs

  De Hongaarse diasporabeurs is opgericht door de Hongaarse regering. Het programma staat open voor internationale studenten met Hongaarse roots die buiten Europa wonen. Het doel van de beurs is om deze studenten de kans te geven hun Hongaarse erfgoed te verkennen en meer te leren over de Hongaarse cultuur en taal terwijl ze studeren aan een Hongaarse instelling voor hoger onderwijs.

  Voorzieningen die onder de beurs vallen:

  • Collegevrij onderwijs – vrijstelling van het betalen van collegegeld
  • Ziektekostenverzekering – gezondheidszorgdiensten volgens de relevante Hongaarse wetgeving
  • Maandelijkse toelage (op aanvraag):
  • Voor bachelor, master - HUF 43.700 (ca. EUR 110);
  • Voor doctoraal niveau: HUF 140.000 (ca. EUR 365) voor de eerste 4 semesters en HUF 180.000 (ca. EUR 470) voor de tweede 4 semesters.
  • Accommodatiebijdrage (op aanvraag) – gratis slaapzaal of een bijdrage van HUF 40.000/maand aan accommodatiekosten
  • Reisbijdrage (op aanvraag) - eenmalige reiskostenvergoeding van HUF 330.000 (ca. EUR 860), als de afstand tussen Boedapest en de stad van herkomst van de aanvrager minimaal 8.000 km bedraagt

  Klik hier om meer te leren

  Stipendium Hungaricum Dissertatiebeurs

  Stipendium Hungaricum Dissertatiebeurs is beschikbaar voor promovendi die hun pre-diploma hebben behaald, maar hun doctoraat nog niet hebben behaald. De beurs wordt toegekend als het voor een student absoluut noodzakelijk is om in Hongarije te blijven om zijn doctoraatsactiviteit te voltooien.

  De duur van de Stipendium Hungaricum Dissertatiebeurs duurt het aantal toegekende maanden, maar uiterlijk de kalendermaand van de openbare verdediging van het proefschrift (maximaal 8 maanden). De aanmeldingsdeadline en de tijdlijn van de aanmeldingsprocedure kunnen jaarlijks variëren en zijn te vinden op de officiële website van het Stipendium Hungaricum-programma.

  Bekijk de laatste oproep tot sollicitaties

  Erasmus

  Erasmus+ is het programma gericht op het bevorderen van educatieve en culturele uitwisseling tussen studenten. Met het programma kunnen studenten 3 tot 12 maanden studeren in elk EU-land en in sommige landen buiten de Europese Unie: Noorwegen, IJsland, Turkije, Liechtenstein en Macedonië. Daarnaast hebben afgestudeerden de mogelijkheid om na het jaar van afstuderen deel te nemen aan een stage bij een van de bedrijven in een deelnemend land. Momenteel zijn meer dan 4000 instellingen voor hoger onderwijs, gevestigd in 33 landen, bij het programma betrokken, en sinds de oprichting van Erasmus+ in 1987 hebben al meer dan 2,2 miljoen studenten genoten van deze opwindende interculturele ervaring.

  Bepalingen van het programma:

  Erasmus+ beurs als bijdrage aan de reis- en verblijfkosten van studenten (kan variëren afhankelijk van het land van bestemming, aantal studenten dat de beurs aanvraagt, afstand tussen landen en andere factoren)

  Klik hier om meer te leren

  Locaties

  • Veszprém

   Egyetem Str. 10., 8200, Veszprém

  • Nagykanizsa

   Zrínyi Miklós u. 18, 18, 8800, Nagykanizsa

  Vragen