Keystone logo
University of Padova

University of Padova

University of Padova

Invoering

De Universiteit

De University of Padova is een toonaangevende onderzoeksintensieve universiteit die sinds haar oprichting in 1222 wereldwijde verandering heeft geïnspireerd. De University of Padova is tegenwoordig een multidisciplinaire instelling die tot doel heeft haar studenten uitstekend onderwijs en zowel professionele training te bieden. Een kwalificatie van de University of Padova is een symbool van het behalen van een ambitieus doel, een doel dat wordt erkend en begeerd door zowel studenten als werkgevers.

Student worden van de University of Padova betekent lid worden van een grote en levendige internationale gemeenschap, die goed is voor meer dan 30% van de lokale bevolking. De universiteit biedt een unieke leeromgeving en is verweven met de stad en haar inrichting. Padova is goed verbonden met de belangrijkste bestemmingen in Italië en in het buitenland en is een gastvrije en charmante stad, die een van de beste ervaringen van Italiaanse kunst, cultuur en levensstijl garandeert door een combinatie van geschiedenis, cultuur, kunst en bloeiende bedrijven.

De University of Padova werkt zijn academisch aanbod voortdurend bij om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de arbeidsmarkt en de huidige behoeften te weerspiegelen om zowel het milieu als de mensen te beschermen, met een sterke focus op duurzaamheid.

Studenten aan Unipd worden omringd door een veilige en inclusieve cultuur: de University of Padova verdedigt het recht op onderwijs door middel van gediversifieerde middelen en ondersteuningsprogramma's, om de diversiteit en sterke punten van elke persoon te vergroten en universitaire carrièrekeuze aan te moedigen als een investering in hun toekomst. Studiebegeleiding, psychologische hulp, kantines, bibliotheken en nog veel meer diensten begeleiden studenten tijdens hun reis naar het afstuderen en daarna.

Bovendien kunnen zeer gemotiveerde universiteitsstudenten ook toelating aanvragen tot de Galilean School of Higher Education. Na een veeleisend selectieproces worden elk jaar 30 studenten gekozen om de interne cursussen op hoog niveau van de School bij te wonen en gebruik te maken van de speciale diensten.

10 belangrijkste redenen om voor de University of Padova

 • Een divers portfolio aan studieprogramma's - een multidisciplinaire universiteit met een uitgebreid aanbod van voortdurend bijgewerkte studieprogramma's.
 • Hoogwaardig onderwijs - gerangschikt onder de eerste universiteiten in Italië vanwege de kwaliteit van het onderwijs, het bieden van studenten met een solide culturele achtergrond en professionele training. Een kwalificatie van de University of Padova betekent het behalen van een ambitieus doel en een erkende opleiding.
 • Toonaangevende onderzoeksuniversiteit - beste Italiaanse universiteit voor de kwaliteit van onderzoeksresultaten (ANVUR). Een van de beste Europese universiteiten voor het aantal van de top 10% meest geciteerde publicaties.
 • Kwaliteitsondersteunende diensten - volgens Almalaurea-enquêtes waren 9 van de 10 studenten tevreden met hun academische carrière bij de University of Padova en hun studentenleven.
 • Een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten van Europa - opgericht in 1222 door studenten en docenten met als doel de vrijheid van denken in studie en onderwijs te verdedigen. De universiteit heeft een glorieuze geschiedenis en kan bogen op onder haar geleerden en professoren Galileo Galilei - die lesgaf in Padua van 1592 tot 1610 - en Elena L. Cornaro-Piscopia - de eerste vrouw ooit die een academische graad van een universiteit behaalde in 1678.
 • Een internationale gemeenschap - meer dan 2.000 internationale studenten verwelkomd alleen al in 2022 en een lange traditie van internationale samenwerking, deelname aan internationale excellentienetwerken en onderzoeks- en onderwijsprojecten, waarbij studenten en wetenschappers van over de hele wereld worden verwelkomd.
 • Concurrerend collegegeld en incentives - de universiteit biedt concurrerende collegegelden in vergelijking met andere Europese topuniversiteiten, plus een breed scala aan beurzen voor studenten met een uitstekend studieverleden.
 • Een universiteitsstad - een unieke leeromgeving in een universiteit die nauw verbonden is met de stad en het stedelijk patroon. Unipd-studenten vertegenwoordigen 30% van de stadsbevolking.
 • Een stad als geen ander - Padova, combineert historische traditie, kunst en cultuur met bloeiende zakelijke en dienstverlenende industrieën.
 • Strategische locatie - gemakkelijke verbindingen met de belangrijkste Italiaanse en internationale steden stellen u in staat om te reizen voor toerisme of een bezoek aan huis.

Hoogtepunten

Academisch aanbod

De University of Padova is uniek in zijn multidisciplinaire aanbod, verspreid over meer dan 8 scholen en 32 afdelingen. Studenten aan de University of Padova kunnen kiezen uit een breed scala aan bachelor- (120), master- (139) en single-cycle (13) opleidingen, evenals een breed scala aan postdoctorale cursussen en een School of Excellence (Scuola Galileiana van Studi Superiori).

Cursussen die volledig in het Engels worden gegeven, nemen toe, nu inclusief 54 volledige opleidingen, 20 doctoraatsprogramma's, meer dan 700 cursussen en tal van korte specialisatiecursussen.

Onderzoek

De University of Padova stimuleert onderzoeksactiviteiten en actoren van topkwaliteit op alle wetenschappelijke gebieden, waarbij steeds meer publieke en private financiering wordt aangetrokken. 5,2% van de Italiaanse overheidsfinanciering voor wetenschappelijke projecten van nationaal belang wordt toegekend aan onderzoekers van de University of Padova , terwijl de Europese fondsen voor onderzoeksprojecten in Padova de afgelopen drie jaar met 40% zijn gestegen. 28 projecten worden gefinancierd door de European Research Council (ERC). Dit zijn baanbrekende onderzoeksprojecten, geleid door excellente wetenschappers die Padova hebben uitgekozen om hun uitstekende onderzoeksactiviteiten uit te voeren.

Synergieën met de industrie

Het universitaire onderzoek is nauw verbonden met zijn territorium, getuige het grote aantal lopende contracten met publieke en private instanties voor experimentele activiteiten. Commerciële onderzoeksdiensten alleen al zijn goed voor 32% van de inkomsten van de afdelingen. Er wordt een bijzondere inspanning geleverd om de samenwerking tussen universitaire onderzoeksgroepen en de industrie te verbeteren, met speciale nadruk op het MKB in Noordoost-Italië. Bovendien is een vermelding waard voor de bijna 50 spin-offbedrijven die binnen de University of Padova zijn opgericht en worden ondersteund door de startersincubator.

Carrière

Career Service begeleidt studenten en pas afgestudeerden bij hun overgang van de academische naar de professionele wereld. Er zijn banden tot stand gebracht tussen de universiteit en bedrijven, particuliere en openbare instellingen en beroepsverenigingen om stages te creëren en te promoten als een gelegenheid om informatie en ervaringen uit te wisselen. "Vetrina degli Stages" helpt studenten en pas afgestudeerden bij het zoeken naar stages en opleidingsmogelijkheden. Een lijst van de aangesloten firma's is beschikbaar voor abonnees, die kunnen beslissen of de functiebeschrijving overeenstemt met hun functiedoelstellingen.

Mogelijkheden

Tijdens hun studie in Padova mogen studenten ook parttime (20 uur/week) werken, zowel binnen als buiten de universiteit. U kunt ook profiteren van de mogelijkheid om andere Europese landen te bezoeken met uw Italiaanse verblijfsvergunning. Tot slot heb je na het behalen van je diploma het recht om een heel jaar in Italië of een ander EU-land te verblijven!

Beurzen en financiering

Ons collegegeld zal niet hoger zijn dan 2700 euro per jaar . Beurzen en vrijstellingen van vergoedingen zijn beschikbaar voor internationale studenten, bezoek onze website voor meer informatie.

Locaties

Locaties
 • Padua

  Via 8 Febbraio, 2 35122 Padova

  • twitter
  • facebook
  • youtube

Vragen