Keystone logo
University of Oulu

University of Oulu

University of Oulu

UniOulu Open Dag

Welkom om de studenten en medewerkers van de University of Oulu te ontmoeten en te chatten om te horen over onze Engelstalige opleidingen, doctoraatsopleidingen en de studie-ervaring die wij u bieden in Finland onder het noorde

Invoering

De University of Oulu is een internationale wetenschappelijke universiteit die innovatie creëert voor de toekomst, welzijn en kennis door middel van multidisciplinair onderzoek en onderwijs. Toekomstige innovatie gaat over het zoeken, benutten en toepassen van nieuwe kennis. De University of Oulu onderzoek naar mensen en cultuur in een veranderende leefomgeving, maar ook naar kansen die nieuwe technologie biedt om het welzijn van mens en milieu te verbeteren. De University of Oulu is een multidisciplinaire expert in Northernness.

Top 3 redenen om hier te studeren

 • Aan de University of Oulu bevorderen we het leren en voeren we onderzoek uit dat de grenzen van het bekende overschrijdt.
 • De impact van de universiteit is gebaseerd op uitmuntendheid, hoge ambitie en productiviteit in al onze activiteiten.
 • Onze strategie is om onze betekenis in internationaal onderzoek te vergroten en onze rol naast de wereldleiders op onze aandachtsgebieden te waarborgen.

Onderwijs

De structuur van acht faculteiten weerspiegelt het profiel van de University of Oulu in onderzoek, onderwijs en maatschappelijke rollen. De faculteiten zijn:

 • Biochemie en moleculaire geneeskunde
 • Onderwijs
 • Geesteswetenschappen
 • Informatietechnologie en elektrotechniek
 • Geneeskunde
 • Oulu Business School
 • Wetenschap
 • Technologie (incl. Oulu Mining School en Oulu School of Architecture)

Onderzoek

Aan de University of Oulu bevorderen we leren en doen we onderzoek dat de grenzen van het bekende verlegt. We gebruiken ons volledige potentieel om bij te dragen aan het oplossen van enkele van de grootste mondiale uitdagingen, waaronder duurzaam gebruik van hulpbronnen, verantwoord ondernemen, menselijk welzijn en levenslange gezondheid, intelligente systemen en ontwikkeling van diensten, en het benutten van milieurisico's.

Carrière

De University of Oulu in Noord-Finland is een internationale, multidisciplinaire onderzoeksuniversiteit met een rijke pool van creatief en intellectueel talent. Meer specifiek omvat de University of Oulu een wetenschappelijke universiteit, een technische universiteit en een business school in dezelfde organisatie. De Oulu-regio wordt erkend als een R&D-hub van wereldklasse met een R&D-input per hoofd van de bevolking die tot de hoogste ter wereld behoort. De specifieke maatregelen bij de werving van de University of Oulu omvatten het opzetten van een tenure track-programma, een wervingsprogramma voor junior onderzoekers en de financiering van Ph.D. studentenposities binnen doctoraatsprogramma's.

Diensten

Studentenvoorzieningen

UniOulu zorgt voor individuen. Wij ondersteunen uw academische uitdagingen met een functionerende infrastructuur en eenvoudige toegangsondersteuning. Op uw afdeling heeft u een persoonlijk academisch contact dat terloops kan worden aangesproken met hun voornaam en die u zal helpen bij het maken van uw individuele studieplan. Een goed voorbereid studieplan is een waardevol hulpmiddel om vooruitgang te boeken in je studietraject. Je ontmoet je Kummi, eerste studentcollega, online, zelfs voordat je aankomt. Kummi's zijn ouderejaars studenten van de University of Oulu opgeleid om je in het begin te helpen wennen aan het dagelijkse leven in Oulu.

Studenten Huisvesting

De lokale studentenhuisvestingsstichting PSOAS biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van gedeelde appartementen tot studio's, rondom de stad. Waar u ook woont in Oulu, diensten variërend van supermarkten tot bibliotheken en sportfaciliteiten zijn dicht bij uw huis. PSOAS wordt door studenten gerangschikt als een van de toonaangevende woningaanbieders ter wereld.

Tellus Innovation Arena

Tellus Innovation Arena is een open innovatieruimte die zich zowel in het hart van de campusgebieden van Linnanmaa als Kontinkangas bevindt. Het is gebouwd voor leren, samenwerking en evenementen voor alle ruimdenkende ontdekkingsreizigers van binnen en buiten de universiteit. Ontmoet mensen, ontwikkel ideeën en presenteer projecten - het maakt het verschil.

Gezondheidszorg

Studentengezondheidszorg voor alle bachelor- en masterstudenten bevindt zich op de Linnanmaa-campus. Gezondheidsdiensten omvatten medische, mentale en tandheelkundige behandelingen. De meeste diensten zijn gratis, voor sommige geldt een nominale vergoeding.

Studentenleven

Studentenorganisaties zijn experts in het organiseren van culturele activiteiten, sportevenementen, feesten en reizen in Finland. Deze studieveldspecifieke organisaties hebben internationaal ervaren leden met kennis uit de eerste hand om te delen. Daarnaast zijn er twee universiteitsbrede studentenorganisaties met een speciale interesse in vraagstukken in het internationale onderwijs.

Universitaire sporten

Finnen zijn sportliefhebbers. De universiteit biedt sportactiviteiten voor haar studenten en medewerkers, variërend van ballet tot klimmen en yoga, van kajakken tot langlaufen. Voel je vrij om degene te kiezen die het dichtst bij je lichaam en ziel staat!

Op zoek naar antwoorden op uw vragen? Chat met onze deskundige studentambassadeurs! Zij staan klaar om u te helpen met al uw vragen. Ga naar de onderstaande link om vandaag nog uw gesprek te beginnen!

href="https://www.oulu.fi/en/unioulu-ambassadeurs/chat

Statistieken

Onze onderzoeks- en onderwijsgemeenschap, opgericht in 1958, bestaat uit 16.000 studenten en 3.000 medewerkers en is een van de grootste en meest multidisciplinaire universiteiten in Finland. De tien faculteiten, de vele afdelingen en de gespecialiseerde onderzoekseenheden van de University of Oulu vormen de basis voor multidisciplinair onderzoek, innovatie en opleiding van experts voor veeleisende professionele taken.

  Campusfuncties

  Linnanmaa-campus

  Het hoofdgebouw van de campus in Linnanmaa is een groot complex, waar alle onderdelen met elkaar verbonden zijn. Het herbergt de faculteiten Technologie, Wetenschappen, Geesteswetenschappen, Onderwijs en Informatietechnologie en Elektrotechniek, Oulu Business School en Oulu School of Architecture, evenals grote collegezalen, restaurants en andere diensten.

  De campus ligt vijf kilometer ten noorden van het centrum van Oulu. De campus heeft woongebouwen voor duizenden studenten, evenals een kapel en een sporthal.

  Kontinkangas-campus

  De Kontinkangas-campus in Oulu bestaat uit de faculteiten Geneeskunde, Biochemie en Moleculaire Geneeskunde, evenals het Oulu Universitair Ziekenhuis.

  De lokale stichting studentenhuisvesting PSOAS biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van gedeelde appartementen tot studio's, in de binnenstad. Waar u ook woont in Oulu, diensten variërend van supermarkten tot bibliotheken en sportfaciliteiten zijn dichtbij uw huis. PSOAS wordt door studenten gerangschikt als een van de toonaangevende woningaanbieders ter wereld.

   Beurzen en financiering

   De University of Oulu International Scholarship Scheme verstrekt studiebeurzen aan academisch getalenteerde internationale studenten die een bachelor- of masteropleiding volgen aan de University of Oulu . Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de universiteit.

   Ranglijsten

   Over ons

   #201 Werelduniversiteitsranglijst
   door Times Higher Education #401
   Academische ranglijst van werelduniversiteiten

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AACSB

   Campusleven & Faciliteiten

   Het welzijn van studenten wordt gewaardeerd aan de University of Oulu . Daarom bieden we recreatiezones om te ontspannen, maar ook boeiende studieomgevingen over de hele campus. Studenten- en loopbaanadviseurs en studiepsychologen zijn er voor studenten die begeleiding en ondersteuning zoeken tijdens hun studie. De start-upscene van Oulu is nauw verbonden met de carrièreondersteunende organisaties en mentorprogramma's van de universiteit. Vind meer informatie over studentenvoorzieningen op de website van de University of Oulu .

   Het studentenleven aan de University of Oulu is actief. Zowel op de campus als daarbuiten hebben ze de kans om deel te nemen aan goedkope clubs en organisaties, en aan veel verschillende soorten vrijetijds- en sportactiviteiten. Actief worden bij een van onze studentenbelangenverenigingen is een geweldige manier om vrienden te maken. Of sluit je aan bij ons Kummi Family-programma, dat internationale studenten in contact brengt met lokale families.

   In Oulu is de natuur altijd binnen handbereik. Ski- en joggingpaden zijn nooit ver weg en het fietsnetwerk is enorm: de stad heeft meer dan 600 km aan wegen voor fietsverkeer. Winterfietsen is ook populair en Oulu is gerangschikt als de beste winterfietsstad ter wereld. Oulu ligt op slechts twee uur rijden van de poolcirkel en Fins Lapland. In de winter kun je in Oulu het noorderlicht zien, en de vier seizoenen maken onderscheid tussen de vrijetijdsactiviteiten waar je van kunt genieten.

   Oulu biedt ook vele indooractiviteiten en sportfaciliteiten om uit te kiezen. De stad heeft ook een rijk cultureel leven. Theaters, musea en tentoonstellingen bieden het hele jaar door een overvloed aan evenementen. Er zijn muzikale evenementen variërend van klassieke concerten tot rockfestivals en cluboptredens.

   Oulu biedt ruimte en natuur dichtbij om te ontspannen en afstand te houden als dat nodig is. Oulu werd in een internationale studentenbarometer zelfs uitgeroepen tot de veiligste plek om te studeren van 150 universiteiten. Dit betekent dat het voor internationale studenten gemakkelijk is om zich aan te passen aan het leven en studeren in Oulu, de vijfde grootste stad van Finland.

   Locaties

   • Oulu

    University of Oulu Pentti Kaiteran katu 1 , 90570, Oulu

    Vragen