Keystone logo
University of Nottingham, Faculty of Science MSc / PGDip in voedselproductiebeheer
University of Nottingham, Faculty of Science

MSc / PGDip in voedselproductiebeheer

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 9.045 / per year *

Op de campus

* MSc UK / EU-vergoedingen; £ 25.695: MSc internationale vergoedingen; £ 6.030: PGDip UK / EU-kosten; £ 17.130: PGDip internationale tarieven

Invoering

Deze masteropleiding brengt een wetenschappelijke discipline in evenwicht met zakelijk inzicht. Je leert hoe je veilig, voedzaam en duurzaam voedsel ontwikkelt. Dit is essentieel in een steeds veranderende wereldwijde voedselvoorzieningsketen.

Je krijgt les van een ervaren academisch team met een technische achtergrond in de wereldwijde voedingsindustrie. Business School-modules zullen ook uw managementvaardigheden ontwikkelen.

Fabrieksbezoeken en spraakmakende sprekers zorgen ervoor dat u het hele jaar door veel aandacht krijgt in de branche. We hebben banden met wereldwijde voedingsbedrijven en kleinere bedrijven via het Food Innovation Center op de campus.

Je leert door middel van lezingen en praktische activiteiten in onze Food Processing Facility. Echte scenario's uit de industrie nemen om problemen op te lossen. Kernmodules hebben betrekking op voedselproductie, kwaliteitsmanagement en toeleveringsketen. Deze vaardigheden breng je in de praktijk om een nieuw product te ontwikkelen. Dit als team presenteren in een showcase met juryleden uit de branche.

Er is een mogelijkheid om uw onderzoeksproject af te ronden in samenwerking met de voedingsindustrie. Veel studenten doen dit op een industriële stage. Projecten kunnen fabrieks-, laboratorium- of literatuurgericht zijn.

Waarom kiezen voor deze cursus?

 • Talentontwikkeling - bevorder uw carrière in de voeding met onze tool voor competentiekaders
 • Voedselwetenschappelijke faciliteit - u gebruikt onze voedselverwerkingsfaciliteit om de industrie te repliceren en nieuwe productconcepten te ontwikkelen
 • Wereldwijd toonaangevend onderzoek - onze onderzoeksomgeving werd voor 100% bekroond voor landbouw, diergeneeskunde en voedingswetenschappen (Research Excellence Framework 2014)
 • Gecombineerde vaardigheden - studie bedrijfskunde en voedingswetenschappen leidend tot technische en managementcarrières
 • Ervaring in de branche - door fabrieksbezoeken en gastcolleges van leiders in de voedingsindustrie

Cursusinhoud

Deze cursus is opgedeeld in drie delen:

 • 120 studiepunten van onderwezen modules in zowel het herfst- als het voorjaarssemester
 • 60 studiepunten onderzoeksproject in de zomer

Voor een master zijn in totaal 180 studiepunten vereist. Een diploma wordt toegekend als je ervoor kiest om alleen het onderwezen element van 120 studiepunten te volgen.

In het herfstsemester en het lentesemester studeer je normaal gesproken 60 studiepunten aan voedingswetenschappelijke modules en 60 studiepunten aan managementmodules. Er is echter enige flexibiliteit om rekening te houden met uw achtergrond en interesses.

Bij de onderzoeksprojecten wordt samengewerkt met de voedingsindustrie, hetzij aan de universiteit, hetzij binnen een bedrijf. Het project zal inzicht verschaffen in de wetenschappelijke principes van voedselproductieprocessen of de toepassing van moderne managementtechnieken op voedselproductie.

modules

Kernmodules

 • Fabrieksontwerp en operaties voor voedselproductie 20 studiepunten
 • Kernvaardigheden en technologieën van voedselproductie 40 studiepunten
 • Casestudy's over voedselproductie 10 studiepunten
 • Postdoctoraal onderzoeksproject 60 studiepunten
 • Kwaliteitsbeheer en kwaliteitstechnieken voor de industrie 20 studiepunten
 • Supply Chain Planning en Management

Optionele modules

 • Projecten beheren
 • De wereldwijde voedingsindustrie 10 credits
 • Food Flavour 10 credits
 • E-Business
 • Service Operations Management
 • Managing Contemporary Operations: Fundamentals and Challenges

Leren en beoordelen

Hoe je zult leren

 • seminars
 • lezingen
 • Praktische lessen
 • tutorials
 • workshops
 • eLearning

Hoewel lezingen en praktische lessen nog steeds een belangrijke rol spelen naarmate de cursus vordert, wordt uw leerervaring verbeterd door meer te vertrouwen op zelfgestuurde studie, schriftelijke proefschriften en onderzoeksprojecten.

Hoe je beoordeeld wordt

 • Geschreven examen
 • Lab rapporten
 • Presentatie
 • opstel
 • cursussen
 • Proefschrift

Modules worden beoordeeld met behulp van verschillende individuele beoordelingstypen die worden gewogen om uw eindcijfer voor elke module te berekenen. Normaal gesproken hebben alle onderwezen modules naast een eindexamen een stuk cursuswerk.

Je hebt een gemiddeld cijfer van 50% nodig om de MSc overall te halen. Je krijgt een kopie van onze beoordelingscriteria wanneer je met de cursus begint en je krijgt regelmatig feedback van je docenten.

Contacttijd en studie-uren

Het aantal formele contacturen varieert afhankelijk van de optionele modules die je studeert. Als gids besteedt u in de herfst- en voorjaarssemesters doorgaans ongeveer 25 uur per week aan lessen.

Je werkt tussen juni en september aan je onderzoeksproject, hetzij vanuit de universiteit, hetzij binnen een industriële stage. Je zou gemiddeld 3 uur per week begeleid worden.

Het onderwijs wordt verzorgd door teaching fellows, universitair docenten, universitair hoofddocenten en hoogleraren. Technisch personeel, promovendi en postdoctorale onderzoekers bieden aanvullende ondersteuning in kleine groeps- en praktijklessen.

Er zullen ongeveer 30 studenten deelnemen aan deze cursus. Afhankelijk van je modules kun je met ongeveer 50 andere studenten studeren.

Toelatingseisen

Alle kandidaten worden op individuele basis in overweging genomen en we accepteren een breed scala aan kwalificaties. Onderstaande toelatingseisen gelden voor toelating tot 2021.

Home / Britse studenten

Undergraduate-diploma 2: 2-niveau of hoger (of het internationale equivalent daarvan) in een natuurlijke of toegepaste wetenschappelijke discipline of in een technische discipline zoals chemische, landbouw- of levensmiddelentechniek.

EU / internationale studenten

Undergraduate-diploma 2: 2-niveau of hoger (of het internationale equivalent daarvan) in een natuurlijke of toegepaste wetenschappelijke discipline of in een technische discipline zoals chemische, landbouw- of levensmiddelentechniek.
Internationale en EU-equivalenten We accepteren een breed scala aan kwalificaties van over de hele wereld.
IELTS 6.5 (niet minder dan 6.0 in elk element)
Engelse taalvereisten Naast IELTS (hierboven vermeld) accepteren we ook andere Engelse taalkwalificaties. Dit omvat TOEFL iBT, Pearson PTE, GCSE, IB en O-niveau Engels.

Engelstalige ondersteuning

Als je ondersteuning nodig hebt om aan het vereiste niveau te voldoen, kun je misschien een presessiecursus volgen. Ons Centre for English Language Education is geaccrediteerd door de British Council voor het onderwijzen van Engels in het VK.

Voor presessionele cursussen Engels moet u IELTS voor UKVI volgen om aan de visumvoorschriften te voldoen.

Als je je presessiecursus met succes hebt afgerond tot het vereiste niveau, kun je doorstromen naar je studie. Dit betekent dat u IELTS of gelijkwaardig niet opnieuw hoeft af te leggen.

Alternatieve kwalificaties

We erkennen dat aanvragers een verscheidenheid aan ervaringen hebben en verschillende Pathways naar postdoctorale studie volgen.

We behandelen alle kandidaten met alternatieve kwalificaties op individuele basis. We kunnen ook relevante werkervaring overwegen.

Als u niet zeker weet of uw kwalificaties of werkervaring relevant zijn, neem dan contact met ons op.

cheese, clean, commercial

Waar je leert

Sutton Bonington Campus

Hier zijn de scholen voor biowetenschappen en diergeneeskunde gevestigd. Tot de gespecialiseerde faciliteiten behoren onder meer de toonaangevende onderwijs- en onderzoekslaboratoria, een suite voor klinische vaardigheden en een voedselverwerkingshal. Er is ook een universiteitsboerderij en zuivelcentrum en kassen met temperatuurregeling.

Er is een groot gemeenschapsgevoel en de studentenvakbond speelt een grote rol in het leven op de campus. Je hebt toegang tot studentenservice, een bibliotheek, een sportcentrum en eetgelegenheden. Met onze gratis hopperbus reist u in ongeveer 25 minuten naar University Park Campus en via het tramnetwerk naar het stadscentrum van Nottingham.

Voedselverwerkingsfaciliteit

Je gebruikt in deze faciliteit apparatuur op productieschaal om nieuwe voedingsproducten te ontwikkelen. Het bevat een breed scala aan voedselproductie- en testapparatuur op commerciële schaal, waaronder een extruder, homogenisator, textuur- en viscositeitsanalysatoren.

Een laboratorium voor kwaliteitscontrole en een keuken worden gebruikt voor het testen van de ontwikkeling van nieuwe producten.

Jubileum Campus

Jubilee Campus heeft milieuvriendelijke en duurzame gebouwen, naast groene ruimtes, dieren in het wild en een meer. Het heeft sinds 2013 elk jaar een nationale Green Flag-prijs gewonnen.

Op deze campus zijn onze scholen voor bedrijven, onderwijs en informatica gevestigd. Naast een sportcentrum en studentenhuisvesting hebben we nieuwe faciliteiten ontwikkeld, zoals het Advanced Manufacturing Building.

U kunt in ongeveer 20 minuten lopen naar University Park Campus of een gratis hopperbus nemen. Met de openbare bus bent u in 20 minuten in het stadscentrum van Nottingham.

Careers

Carriere advies

We bieden individuele loopbaanondersteuning voor alle postdoctorale studenten.

Deskundig personeel kan u helpen bij het onderzoeken van carrièremogelijkheden en vacatures, het opbouwen van uw cv of cv, het ontwikkelen van uw interviewvaardigheden en het ontmoeten van werkgevers.

Meer dan 1500 werkgevers adverteren afgestudeerde banen en stages via onze online vacatureservice. We organiseren regelmatig carrièrebeurzen, waaronder gespecialiseerde beurzen voor verschillende sectoren.

Vooruitzichten op de arbeidsmarkt

Graduate bestemmingen

Onze afgestudeerden werken in een breed scala aan functies over de hele wereld. Hier zijn enkele recente voorbeelden:

 • Kwaliteitsmanager, Greencore, VK
 • Technisch manager, AB World Food Ltd
 • Senior wetenschapper, Mondelēz International
 • Senior sensorische wetenschapper, GlaxoSmithKline
 • Wetenschappelijk medewerker en beleidsadviseur, DEFRA, VK
 • Wetenschapper, onderzoek en ontwikkeling, Unilever, China

Loopbaanontwikkeling

88,5% van de postdoctorale studenten van de School of Biosciences verzekerde zich van een baan op graduate-niveau of verdere studie binnen 15 maanden na afstuderen. Het gemiddelde jaarsalaris voor deze afgestudeerden was £ 28.711. *

* HESA Graduate Outcomes in 2020. Het Graduate Outcomes% is afgeleid met behulp van de Guardian University Guide-methodologie. Het gemiddelde jaarsalaris is gebaseerd op afgestudeerden die voltijds in het VK werken.

posities

Je voltooit een onderzoeksproject van drie maanden, begeleid door een ervaren wetenschappelijk medewerker. Bij de meeste projecten wordt samengewerkt met de voedingsindustrie, als brancheplaatsing binnen een bedrijf.

Eerdere studenten hebben stages bij Kellogg's, Nestle en Premier Foods voltooid.

Toegewijde professionele medewerkers werken één-op-één met u samen om u te helpen bij het vinden en voorbereiden van de stage in de branche.

Over de school

Vragen