Keystone logo
University of Neuchâtel

University of Neuchâtel

University of Neuchâtel

Invoering

Een stimulerende omgeving van studie en onderzoek in Zwitserland

De Universiteit van Neuchatel (UniNE) is een internationaal erkende instelling, evenals een universiteit op een menselijke schaal. Met 4380 studenten uit Zwitserland en daarbuiten (bijna 20% van de studenten uit het buitenland), biedt het onderwijs van hoge kwaliteit en ondersteuning. Bachelor- en masterdiploma's zijn compatibel met de meeste andere Europese universiteiten en zijn in lijn met de verwachtingen van de samenleving in een brede waaier van innovatieve en cutting-edge velden.

Halverwege tussen Genève en Zürich, in het midden van Europa, de UniNE is een perfecte plek voor degenen die wensen te studeren of op hoog niveau onderzoek te doen in een prachtige omgeving, in de buurt van het meer en de bergen. In Neuchâtel, studenten en onderzoekers 'activiteiten vinden plaats in de stad, in verschillende maar nabijgelegen plaatsen. Dit zorgt voor nauwe contacten en wederzijdse hulp, in het bijzonder tussen beginners en gevorderden.

Belangrijke feiten en cijfers

4380 studenten bijna 60% van hen vrouwelijke 552 promovendi meer dan 40% van buiten Zwitserland 740 medewerkers (FTE equivalent) van wie er bijna 70% zijn leraren 935 graden toegekend in november 2011

geschiedenis

De Academie van Neuchatel werd opgericht in 1838. Het dankt zijn geboorte niet alleen de sterke politieke wil om de regio met een hoge kwaliteit onderwijsinstelling te bieden, maar ook om de geoloog en paleontoloog Louis Agassiz die een belangrijke wetenschappelijke vooruitgang op dat moment gemaakt. In 1866 werd de Academie bestaat uit de Faculteit der Letteren, de Faculteit Wetenschappen en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, evenals een aantal high school niveau instellingen. In 1873, de Faculteit Godgeleerdheid toegevoegd. Door het decreet van de Grote Raad van 18 mei 1909 werd de Academie van Neuchatel officieel opgericht als de Universiteit van Neuchatel.

In aanvulling op het hernoemen van de instelling, de 1910 wet op het Hoger Onderwijs creëerde een business school, en gaf studenten de mogelijkheid om doctorale studie uit te voeren in alle faculteiten. Sinds haar oprichting heeft de UniNE altijd gericht op het onderwijs op het hoogst mogelijke niveau. Zijn bescheiden omvang leent zij de dynamiek en flexibiliteit die nodig zijn om dit doel te bereiken.

Waarom kiezen voor de Universiteit van Neuchatel

Inzet voor geïnspireerde en inspirerende onderwijs

Wat onderscheidt de Universiteit van Neuchatel boven alles is de kwaliteit van het onderwijzend personeel. Bij het huren, zorgen we ervoor dat elke leerkracht heeft geavanceerde vaardigheden en een internationale reputatie binnen zijn of haar gebied van onderzoek. Als gevolg daarvan, onze professoren zijn zeer gepassioneerd over wat ze leren - maar dat is niet alles. Om les te geven aan de UniNE, moeten ze ook voldoen aan hoge pedagogische normen, zodat ze hun kennis op een inspirerende manier voor hun leerlingen kunnen delen.

Een snelle peruse door middel van onze deskundige 'wie is wie' zal u helpen om een ​​aantal van onze professoren weten.

Een prettige plek om te studeren

In tegenstelling tot grotere universiteiten, is anonimiteit niet de stok aan de Universiteit van Neuchatel regeren. Integendeel, mensen krijgen om elkaar te leren kennen - ze bespreken en ideeën uit te wisselen, en studenten vaak lopen in hun leerkrachten uit de klas. Er is een gevoel van solidariteit en steun tussen de studenten, in het bijzonder tussen gevorderden en beginners. Hierdoor kunt u vriendschappen die je zal duren in uw hele professionele carrière en je leven buiten het te bouwen.

Unieke lesmethoden

Aan de Universiteit van Neuchâtel, de studenten actief deel te nemen in de lessen, hulp begrip en het verhogen van de efficiëntie. Groepswerk, seminars en excursies worden regelmatig georganiseerd, in tegenstelling tot grotere universiteiten die deze vormen van onderwijs zijn vaak niet beschikbaar, gezien het feit dat ruim honderd studenten een cursus kunnen volgen.

Studenten uit de hele wereld

De Universiteit van Neuchatel heeft een internationale reputatie: 21% van de studenten komt van buiten Zwitserland (ongeveer 100 nationaliteiten). Een dergelijke culturele diversiteit is een grote troef, zowel in termen van het onderwijs en de sfeer op de campus.

Het betrekken van studenten in onderzoek

Dankzij de relatief kleine omvang van de Universiteit van Neuchatel, kunnen de studenten zijn actieve deelnemers in plaats van alleen een publiek. Ze worden ingewijd in de productie van kennis heel vroeg in hun studie. Bovendien bachelor studenten (in sommige gebieden) en master-studenten hebben de mogelijkheid om deel te nemen in projecten met promovendi en andere onderzoekers. Het aangaan masterstudenten in onderzoek opent interessante perspectieven voor de professionele ontwikkeling. Inderdaad, hebben veel instituten van de Universiteit van Neuchatel verbanden gelegd met bedrijven op nationaal en internationaal niveau.

Locaties

  • Neuchâtel

    Avenue du 1er-Mars 26 CH-2000 Neuchâtel, , Neuchâtel

    Vragen