Keystone logo
© Domus Academy
University of Milan - Department of Environmental Science and Policy

University of Milan - Department of Environmental Science and Policy

University of Milan - Department of Environmental Science and Policy

Invoering

De afdeling Environmental Science and Policy (ESP) werd in april 2017 opgericht met als doel een centrum van onderzoek en training op het gebied van milieuwetenschappen te creëren.

Milieukwesties worden op de breedst mogelijke manier aangepakt, met als doel een zeer interdisciplinaire aanpak te ontwikkelen.

De ESP-groep richt zich op de combinatie van natuurlijke, economische en sociale wetenschappen, sleutelvariabelen bij het oplossen van elk duurzaamheidsvraagstuk. Het departement brengt hoogleraren en onderzoekers bijeen op het gebied van sociale wetenschappen en geesteswetenschappen (SH), Life Sciences (LS) en fysische en ingenieurswetenschappelijke wetenschappen (PE) en krijgt een volledig beeld van de domeinen agronomie, voedsel, biologie, chemie, ecologie, economie, fysica, geologie, management, wiskunde, sanitair, toxicologie en zoötechniek.

Het personeel bestaat uit 50 hoogleraren en onderzoekers, waarvan 11 gewone hoogleraren, 18 universitair hoofddocenten, 21 onderzoekers en meer dan 29 postdoctorale onderzoekers, plus 12 administratief personeel.

Locaties

  • Milan

    Department of Environmental Science and Policy Via Celoria 2 – 20123 Milan, 20123, Milan

    Vragen