
MA in erfgoedstudies
Manchester, Verenigd Koninkrijk
DUUR
1 up to 2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time, Deeltijd
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
GBP 26.000 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* Britse studenten: £ 10.500 per jaar | internationale studenten: £ 21.000 per jaar
Invoering
Onze onderwezen postdoctorale opleiding is bedoeld voor zowel afgestudeerden als erfgoedprofessionals die hun vaardigheden en theorie op dit gebied willen ontwikkelen.
Cursusoverzicht
- Verken opkomende kritische benaderingen en verschuivingen in de praktijk en theorie van erfgoedstudies.
- Ontwikkel je vaardigheden in en kennis van erfgoedbeleid, beheer, conservatie, leren, engagement en ondernemen.
- Loop stage bij een erfgoedlocatie, museum, galerie of gerelateerde culturele organisatie in of rond Manchester.
- De kans krijgen om te ontwerpen en deel te nemen aan live-projecten met erfgoed- en gemeenschapsorganisaties in Manchester.
- Profiteer van toegang tot belangrijke universiteitsmiddelen, zoals het Manchester Museum, John Rylands Library, Whitworth Gallery en Jodrell Bank Discovery Centre.
toelatingen
Beurzen en financiering
Elk jaar biedt de School of Arts, Languages and Cultures een aantal School awards en vakspecifieke beurzen aan (waarvan de waarden meestal worden vastgesteld op het Home/EU-kostenniveau), open voor zowel Home/EU- als internationale studenten. De deadline hiervoor is begin februari van elk jaar.
Voor afgestudeerden University of Manchester biedt de Manchester Alumni Bursary een korting van £ 3.000 op het collegegeld. Dit geldt voor alumni van University of Manchester die in de afgelopen drie jaar een First hebben behaald en doorstromen naar een postdoctorale masteropleiding.
The Manchester Master's Bursary is a University-wide scheme that offers 100 bursaries worth £3,000 in funding for students from underrepresented groups.
Postgraduate 1+3-financiering is beschikbaar van de Economic and Social Research Council (ESRC) voor studenten die een postdoctorale studie willen volgen via een master (één jaar) die leidt tot een PhD (3 jaar). Hiervoor is een projectvoorstel vereist als onderdeel van de aanvraag.
leerplan
Onze masteropleiding MA Heritage Studies is bedoeld voor studenten die hun kennis en praktische vaardigheden willen ontwikkelen om een loopbaan in erfgoedbeleid, beheer, conservatie, leren, engagement en ondernemerschap na te streven of te ontwikkelen.
Heritage Studies onderzoekt de theorie en praktijk van het maken, beheren en gebruiken van erfgoed in lokale, nationale en internationale contexten. Het omvat zowel de praktische aspecten van conservering en beheer als een studie van sociale, politieke en economische dynamiek in cultureel, archeologisch, gebouwd en natuurlijk erfgoed.
Je bestudeert uitgebreide kerneenheden over kritische erfgoedstudies en belangrijke kwesties en benaderingen van erfgoedbeleid en -beheer, evenals routes naar specialisatie en professionele praktijk via een breed scala aan eenheden die onderscheidende onderwerpgebieden bestrijken, zoals:
- digitaal erfgoed;
- cureren en engagement;
- dekolonisatie van musea en erfgoed;
- erfgoed en duurzame ontwikkeling;
- immaterieel cultureel erfgoed en natuurlijk erfgoed;
- creatief leren;
- erfgoed en leren;
- strategische planning en beheer van erfgoedprojecten en ondernemingen.
Je zult in staat zijn om intensieve werkervaring op te doen en kritische reflectieve praktijk te ondernemen binnen een reeks erfgoedorganisaties in de hele regio en daarbuiten via ons al lang bestaande plaatsingsschema.
Deze regeling wordt gedeeld met onze zustermasteropleidingen Arts Management, Policy and Practice en Art Gallery and Museum Studies. Je kunt ook live projectwerk doen met studenten aan deze zustercursussen door praktijkgerichte cursussen te kiezen.
Je profiteert van de expertise van het Instituut voor Culturele Praktijken en andere specialisten in archeologie, kunstgeschiedenis en geschiedenis van de School of Arts, Languages and Cultures.
Je hebt ook toegang tot het cultureel erfgoed van de universiteit, zoals het Manchester Museum, de John Rylands Library en het Jodrell Bank Discovery Centre.
Je kunt kiezen uit voltijd- en deeltijdstudies voor een MA- of PGDip-prijs, maar ook voor op zichzelf staande opleidingsonderdelen ter ondersteuning van permanente professionele ontwikkeling.
Details opleidingsonderdelen
semester 1
Alle studenten volgen de volgende verplichte kerneenheden van 30 studiepunten om een kritisch overzicht te krijgen van onderwerpen en kwesties die relevant zijn voor de leerresultaten en doelstellingen van deze cursus.
- Inleiding tot kritische erfgoedstudies (30 studiepunten) - Deze unit biedt een uitgebreid interdisciplinair overzicht van de belangrijkste theorieën en concepten van erfgoedstudies door middel van wekelijkse lezingen, seminars en studiebezoeken, evenals studie en praktische vaardigheidstraining in literatuuronderzoek en erfgoedinterpretatie.
- Erfgoedbeleid en -beheer (30 studiepunten) - Deze unit presenteert de processen en praktijken van beleidsvorming en erfgoedbeheer, en laat u kennismaken met een reeks contexten door middel van groepsveldwerk, kritisch onderzoek, case-study's en gastcolleges.
Semester 2
Optionele eenheden bouwen voort op de kennis en het begrip dat u in Semester 1 hebt opgedaan, en stellen u in staat expertise op een bepaald disciplinair gebied te ontwikkelen. Je kunt 60 studiepunten aan keuzevakken kiezen.
De stageoptie begint tijdens Semester 1 met versies met 15 en 30 studiepunten om de keuze van studenten uit een reeks praktische en specialistische interesses te ondersteunen.
Opties cursussen omvatten (afhankelijk van beschikbaarheid):
- Immaterieel Cultureel Erfgoed (15 studiepunten)
- Historische huizen (15 studiepunten)
- Natuurlijk erfgoed (15 studiepunten)
- Erfgoed en duurzame ontwikkeling (15 studiepunten)
- Stage (15 of 30 studiepunten)
Je kunt ook een van de volgende cursussen kiezen die worden aangeboden als onderdeel van onze MA Arts Management, Policy and Practice en MA Art Gallery and Museums Studies cursussen:
- Bedrijfsstrategieën in de kunst, cultuur en erfgoed (15 of 30 studiepunten)
- Digitaal Erfgoed (15 studiepunten)
- Etnografie beheren (15 studiepunten)
- Creatief leren (15 of 30 studiepunten)
- Professioneel praktijkproject (30 studiepunten)
Er is ook de mogelijkheid om een extra opleidingsonderdeel (maximaal 15 studiepunten) te volgen, afgeleverd in samenwerking met andere relevante vakgebieden, onder voorbehoud van beschikbaarheid en goedkeuring. Bijvoorbeeld:
- Erfgoed produceren en consumeren (15 studiepunten)
- Van Cottonopolis tot Metropolis: Manchester Gemeenschappen en Instellingen (15 studiepunten)
- Publieke geschiedenis: historici en de publieke sfeer (15 studiepunten)
- Filmgeschiedenis: documentaires maken voor onderzoek (15 studiepunten)
Zomer
MA-studenten zullen alleen een proefschrift van 60 studiepunten van 15.000 woorden volgen. Degenen die een praktijkgericht proefschrift maken, zullen 8.000-10.000 woorden plus projectdocumentatie indienen.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Mogelijkheden voor doorgroeimogelijkheden zijn onder meer werk in erfgoedbeleid en -managementfuncties bij nationale en internationale organisaties, zoals de Heritage Lottery, Historic England, de National Trust en UNESCO.
Andere functies binnen musea en erfgoedorganisaties zijn onder meer fondsenwerving en ontwikkeling, onderzoek en advies, beheer van bezoekersdiensten, leren en betrekken van de gemeenschap, beheer van collecties en beheer van locaties.